9 gode råd til at undgå indbrud i dit sommerhus om vinteren

|Posted by | Alle opslag, Forsikring
Tags: , , , ,

Lyse sommeraftener og masser af gode stunder hører til sommerhus-livet. Du er der selv om sommeren, indbrudstyvene er der måske i stedet om vinteren. Sådan behøver det dog ikke være – vi hjælper dig her med 9 gode råd til at undgå indbrud i dit sommerhus om vinteren.

Danskerne er glade for at tage i sommerhus. Liv, minder og glade dage er ofte det man forbinder med ferie i sit sommerhus, og derfor er det også vigtigt at sørge for at sikre sit sommerhus om vinteren, så man ikke bliver mødt af en ærgerlig overraskelse, når sæsonen starter igen til foråret.

Det er ingen hemmelighed, at sommerhuse gerne står tomme i flere måneder, og dét ved indbrudstyvene selvfølgelig også. Så hvordan kan du bedst muligt sikre dit sommerhus mod ubudne gæster? Der er heldigvis en række ting, som du kan gøre for at undgå indbrud i dit sommerhus – læs med her!

Sammenlign indboforsikring her Du sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Forsikring

Vær opmærksom på din forsikring, og hvad den dækker under hvilke omstændigheder. Ofte skal der nemlig være beboelse i perioden, før den dækker, hvis du er uheldig at få indbrud.

Undgå at have ekstranøgler liggende på grunden og ved huset – måske dækker din forsikring nemlig ikke, hvis der ikke er tegn på indbrud. Slut med at have den under dørmåtten, den skal med hjem!

Værdigenstande

Undgå at opbevare værdigenstande permanent i perioder du ikke bruger sommerhuset – også udendørs. Tyvene skal ikke fristes, så lad være med at have elektronik, spiritus og kunst stående til skue.

Sørg gerne for at man udefra kan se, at der ingen værdigenstande er at finde indenfor, så du indirekte fortæller, at det altså ikke er det værd at bryde ind – træk gardinerne fra!

Generel tyverisikring

 • Aflås skure og fjern værktøj og genstande fra garager, som kan bruges til at bryde ind i sommerhuset med. Ingen grund til at gøre det nemmere!
  
 • Anskaf udendørsbelysning med en censor, så evt. indbrudstyvene ikke kan luske rundt i mørket og måske også bliver forskrækkede af pludseligt lys
  
 • Sørg for fysisk at tyverisikre huset – forstærk dørkarme, hav låsene i orden, installér et alarmsystem og/eller lignende
  
 • Aftal med naboer og andre i området, at I tjekker og holder øje med hinandens huse, når man hver især er deroppe. Det giver en tryghed, fordi liv i området automatisk sænker risikoen for indbrud
  
 • Besværliggør livet som tyv – sæt en bom, kæde eller hegn med aflåst låge op, så det ikke er til at køre helt op til huset

– Antallet af indbrud er væsentligt højere i Danmark end i vores nabolande. Det kan hænge sammen med, at mange danske boliger ikke er godt nok sikrede mod indbrud. Desværre tror rigtig mange, at deres hjem er sikret tilstrækkeligt, men virkeligheden viser, at de kan gøre langt mere for at sikre døre, låse og vinduer

Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania og en del af Bo trygt! (Kilde: Bolius.dk)

Hvis du følger ovenstående råd samt sørger for at din forsikring er i orden, så er du allerede langt i forhold til at sikre dit sommerhus mod tyveri, hvis nu du skulle være uheldig.

Man kan desværre aldrig sige aldrig, men man kan i hvert fald gøre en indsats selv og sørge for at det er rigtig kedeligt at være indbrudstyv i lige præcis dit sommerhus.

Sammenlign indboforsikring her Du sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *