Internet i sommerhus: Hvilket skal du vælge?

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: , , , , , , ,
internet i sommerhus sommerferie ferie strand hus (Foto: Canva)
(Foto: Canva)

Snart er det tid til at pakke rygsækken og tage i sommerhus. Med sommerhus hører der tid til afslapning, gåture og hyggelige filmaftener. Mange flere af os ønsker også internet i sommerhuset. Men hvordan og hvilket internet skal du have i sommerhuset?

Sommerhussæsonen er så småt over os. Nogen nyder at koble helt af, slukke telefonen og computeren. Andre tilhører den modsatte gruppe, hvor konstant adgang til internet betyder film, serier og hygge – og ikke overraskende gerne vil have internet til både de store og små i sommerhuset.

I så fald kan internet være en god løsning for dig, der har brug for at kunne komme på nettet hvor som helst og når som helst.

På Samlino.dk kan du hurtigt og gratis tjekke dine muligheder for internet i sommerhuset. Men inden du vælger en internetudbyder, hjælper vi dig med at navigere rundt i de forskellige løsninger på internet i dit sommerhus.

Hvilket internet kan jeg få i sommerhuset?

Derhjemme har du sikkert en bredbåndsløsning. Her betaler du hver måned for at have internet. Til hjemmet vælger mange høj hastighed og stor stabilitet, da internettet bruges ofte, meget og af mange.

Sommerhuse er kun til halvårsbeboelse og derfor tilbringes de korte (og lange) ferier få uger om året i sommerhuset. Derfor er det langt fra sikkert, at du skal have samme type internet i sommerhuset, som du har derhjemme. Desuden er det dyrt at have et bredbånd, som du ikke bruger dagligt, men betaler for året rundt. Det kan derfor være en god idé at overveje, om du bør afmelde dit bredbånd i sommerhuset i vinterhalvåret.

Men hvilket internet er den bedste løsning for dit sommerhus? Herunder giver vi dig fem veje til internet i sommerhuset.

1. Internetdeling (WiFi hotspot) i sommerhus

En hurtig og simpel løsning til internet i sommerhus er med internetdeling (WiFi hotspot) fra din smartphone.

Internetdeling gøres direkte fra din mobil og kan tages med overalt. Den bedste fordel er, at du slipper for at betale ekstra for internet, du ikke bruger. Dog er ulempen, at internetforbindelsen ikke nødvendigvis er særlig stabil, da forbindelsen afhænger det trådløse mobilnetværk i dit sommerhusområde. Desuden bruger du også dataen på dit mobilabonnement hurtigere (især hvis du streamer film og serier), så du kan risikere at løbe tør.

Hvis du gerne vil bruge internetdeling i dit sommerhus, bør du have et mobilabonnement med mange GB eller fri data i Danmark. På Samlino.dk kan du hurtigt og gratis sammenligne mobilabonnementer med mange GB eller fri data.

Få fri data i dit mobilabonnement Sammenlign 100+ abonnementer og find dit match

2. Mobilt bredbånd i sommerhus

Mobilt bredbånd er en bærbar løsning, som nemt kan tages med i sommerhuset. Med et mobilt bredbånd skal du betale for et simkort med et abonnement.

Simkortet kan indsættes i din computer eller tablet, men også direkte i en trådløs router i sommerhuset. Fordelen ved at indsætte simkortet i routeren er, at flere kan koble sig på internettet på én gang.

Mange abonnementer for mobilt bredbånd er fleksible, så du kan tilpasse dem i forhold til dit internetforbrug i løbet af året. Det er godt for dig – for du sparer penge og slipper for at betale for måneder, du ikke bruger internettet i sommerhuset.

Ulempen ved mobilt bredbånd er, at hastigheden ofte er lavere end ved stationær bredbånd.

Få mobilt bredbånd til sommerhus Det tager kun få sekunder

3. Fibernet i sommerhus

Vil du gerne have en stærk og hurtig internetforbindelse i sommerhuset, så er fibernet den oplagte løsning for dig.

Ulempen ved at vælge fiber til sommerhuset er, at det ofte ligger i den dyre ende. Det er derfor ikke alle, der vil betale mange penge for hurtigt internet, som oven i købet kun bruges få uger om året. Desuden kan alle ikke få fibernet i sommerhuset. Fibernettets kabler findes nemlig ikke alle steder i landet endnu. Sommerhusområderne kan derfor være dårligt dækkede.

Bliv sommerhusklar med lynhurtigt fibernet Få det bedste fibernet til adressen på dit sommerhus

4. Via telefonstikket (ADSL i sommerhus)

Bredbånd via telefonstikket er den type af internet, der er kendetegnet ved stor ydeevne og hurtig download. Ulempen er dog, at internettet ikke altid er stabilt, fordi hastigheden påvirkes af afstanden til udbyderens central.

Du skal her slutte dig til internettet gennem en kabelforbindelse via telefonstikket i sommerhuset. Vil du have en trådløs router, skal den stå i sommerhuset hele året.

Kvaliteten er høj, og prisen er lavere end fibernet. Internet via telefonstikket findes de fleste dele af landet. Tjek dog altid om dit sommerhusområde er dækket.

Få ADSL i sommerhuset Spar helt op til 1.500 kr.

5. Via kabeltv-stikket (COAX i sommerhus)

Du kan også vælge at få dit bredbånd via dit antennestik (COAX) i sommerhuset. COAX bredbånd er mange danskeres fortrukne valg til hjemmet, da udbyderne tilbyder pakkeløsningerne med internet og tv samlet.

Det kan i princippet være dejlig nemt at samle TV og internet et sted. Men igen er det værd at overveje, om du har brug for en stor (og dyr) pakkeløsning til de få uger i sommerhuset.

Fordelene ved COAX bredbånd minder om bredbånd via telefonstik, da du får en sikker og hurtig internetforbindelse. Dog kan du med COAX bredbånd ofte ikke få en høj hastighed på download.

Hurtig COAX bredbånd i sommerhuset Sammenlign tilbud direkte på adressen på sommerhuset

Hvordan får jeg internet i sommerhuset?

Der mange veje til at få internet i dit sommerhus. Der er også rig mulighed for at tilpasse internettet til dine behov og dit forbrug. Husk, at undersøge de forskellige internet- og bredbåndsudbydere i forhold til dit sommerhusområde.

Når du har fundet en internetløsning til dit sommerhus, skal du blot kontakte den udbyder, der leverer det internet, du ønsker. Du kan også gøre det direkte på Samlino.dk. Om end du kontakter direkte eller via Samlino.dk, skal du huske at have hastighed, pris og forbrug i mente, inden du beslutter dig.

Er du stadig i tvivl om, hvilket internet du skal vælge til dit sommerhus? Få gratis rådgivning af Adam fra Samlino.dk, som hjælper dig med at finde den billigste og bedste løsning til dig.

Hos Samlino finder du ikke kun det bedste og billigste internet til dit sommerhus – Du kan også sammenligne en lang række andre ydelser, heriblandt lån og bilforsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *