Drop butikkernes dyre elektronik-forsikringer

|Posted by | Forsikring

elektronikforsikring

Køb en tillægsforsikring til din indboforsikring i stedet og spar over 2.000 kroner om året, lyder rådet fra adm. direktør hos Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen

Skal du have en forsikring med til din nye iPhone?

Det spørgsmål bliver stillet tusindvis af gange i de danske elektronikforretninger i disse dage, hvor det årlige januar-udsalg for alvor bliver skudt i gang. Og mange siger ja tak, inden de svinger kreditkortet.

17 procent – eller næsten hver femte mand mellem 18-39 år – har i løbet af det seneste år købt en tillægsforsikring i forbindelse med køb af elektronik. Det viser en undersøgelse, som vi har fået analyse-instituttet YouGov til at lave for os.

Men det er en rigtig dårlig ide.

Sig nej tak til butikkernes elektronik-forsikringer

Min anbefaling er klar: Sig nej tak til butikkernes elektronik-forsikringer. Økonomisk set kan det langt bedre betale sig at købe en tillægsforsikring på elektronik hos et forsikringsselskab. Vores analyse viser, at det kan være op til otte gange dyrere at tegne en forsikring i en elektronikbutik end at tegne den som en tillægsforsikring til sin indboforsikring.

En af grundene til den store prisforskel er, at en traditionel tillægsforsikring som oftest kun dækker et enkelt produkt. Derfor kan udgifterne hurtigt løbe op i en husstand, hvor der er flere mobiltelefoner, computere og fladskærme.

Vi har samlet priserne på de forskellige typer af tillægsforsikringer på elektronik, og konklusionen er klar: Med blot tre elektronikprodukter forsikret med hver sin tillægsforsikring fra butikken kan denne løsning i gennemsnit være op til seks gange dyrere end at tegne en elektronikforsikring via en indboforsikring.

Forsikring er godt, men vi skal også passe på, at vi ikke overforsikrer os – det kan i værste fald være penge ud ad vinduet. Så jeg vil stærkt opfordre til, at man bruger sin sunde fornuft og sætter sig grundigt ind i mulighederne, før man brugere penge på en elektronik-forsikring.

Faktaboks

Analysen er lavet med udgangspunkt i forsikring af tre enheder: En Macbook Pro ”13, en iPhone 8 (256GB) og et Samsung TV. Hos Elgiganten kan du forsikre de tre ting for 2.450 kroner om året. Vælger du i stedet at købe den hos et forsikringsselskab, kan du slippe med helt ned til *394 kroner om året hos Alka.
Ved sammenligning skal man være opmærksom på betingelser som eksempelvis, hvorvidt produktets værdi afskrives eller erstattes fuldt ud. Elektronikbutikkernes forsikringer dækker som regel i en fastsat periode, mens forsikringsselskaberne typisk opererer med en afskrivning på produkternes værdi.

*Alka
Alkas pris på 394 kroner årligt kommer med en selvrisiko på 1.000 kroner. Til sammenligning er selvrisikoen på Elgigantens forsikring 0 kroner. Forsikringen dækker endvidere følgende: MacBook, 3 år, iPhone, 1 år, Samsung TV, 4 år.
**Husets Forsikring
Ud over butikkernes og forsikringsselskaberne findes en tredje løsning i form af Husets Forsikring. Denne kan købes via Dansk Supermarked, og koster 99 kroner om måneden. Endvidere dækker den alle produkter i din husstand, hvorfor denne er et godt alternativ, hvis du ikke køber en elektronikforsikring via dit forsikringsselskab. Der er ovenikøbet 0 kroner i selvrisiko.

Læs andre klummer af Kristian Pitzner-Jørgensen:

Spar penge med Samlino.dk

Andreas Pedersen

Om Andreas Pedersen

21-årige Andreas K. B. Pedersen sidder med Samlino.dks markedsføring og interesserer sig meget for forbrugertendenser samt digitalisering, som han studerer nærmere på Handelshøjskolen i København ved siden af sit arbejde hos Samlino.dk. Stil ham et spørgsmål i kommentarsporet herunder!