Hvordan fastsætter jeg forsikringssum på indboforsikring?

|Posted by | Alle opslag, Forsikring, Tips og tricks
Tags: , , , ,

forsikringssum, indboforsikring, dækning

Når du tegner en indboforsikring, skal du vælge en forsikringssum. Men hvordan er det lige, at man fastsætter forsikringssummen på sin indboforsikring? Det guider vi dig til her, så du er ordentligt dækket i tilfælde af, at dit indbo bliver beskadiget eller stjålet.

Hvad er en forsikringssum

Når man snakker om indboforsikring , er forsikringssummen den maksimale erstatning, du kan opnå, hvis dit indbo skulle blive beskadiget eller stjålet. Din forsikringssum skal altså være lig med værdien af dit indbo. Har dit indbo en værdi af 500.000 kroner, skal din forsikringssum tilsvarende være på 500.000 kroner.

Det gælder, at jo større forsikringssum, desto højere vil din årlige forsikringspræmie være. Det kan således være fristende at vælge en mindre forsikringssum for at få en billig indboforsikring, men pas på med det. Hvis du har indbo til en værdi af 500.000 kroner men kun har valgt en forsikringsssum på 250.000 kroner, vil forsikringen kun dække dine skader med 50 %. Det gælder også, selvom du får en skade på 50.000 kroner, altså vil forsikringen kun dække de 25.000 kroner.

Du skal ligeledes passe på med at vælge en for høj forsikringssum og dermed overforsikre dig, da du kommer til at betale en højere forsikringspræmie, uden egentlig at få noget ud af det.

Hvordan udregnes værdien af indboet

Først og fremmest vil forsikringssummen tage udgangspunkt i størrelsen på din bolig, målt på antal kvadratmeter og antal værelser. Derudover er det vigtigt at lave en cirka beregning af værdien på dit indbo. Herunder medregnes kun værdien af de ting, som har en større værdi – altså ikke dit service fra Ikea eller dit tøj fra H&M.

Nedenfor ses eksempler på de ting, der tælles med i indboets værdi:
– Elektronisk udstyr
– Musikinstrumenter
– Kikkerter
– Antikviteter
– Kunstværker
– Ægte tæpper
– Pels og skind
– Våben
– Vin og spiritus
– Mønt- og frimærkesamling
– Lomme- og armbåndsure
– Guld og sølv
– Smykker, perler og ædelsten

Er du i tvivl om værdien på nogle af ovenstående ting, kan du altid få det vurderet.

Hvordan vælger jeg så den bedste indboforsikring

Når du har fået fastsat en forsikringssum, som hverken er for høj eller lav i forhold til værdien af dit indbo, kan du sammenligne indboforsikringer fra de forskellige forsikringsselskaber. Ved at vælge den korrekte forsikringssum er du allerede et langt skridt på vejen til en god dækning. Vær dog opmærksom på hvilke konkrete dækninger det enkelte forsikringsselskab tilbyder, og vurder om det passer til de ejendele du har.

Når dækningen er på plads, bør du naturligvis skele til prisen. Der kan nemlig være tusindvis af kroner i forskel fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Find derfor ud af hvilket forsikringsselskab der kan dække dine behov til den billigste pris. Eksempelvis blev Alkas indboforsikring kåret som bedst i test i 2016 af TÆNK.

Hos Samlino.dk kan du bl.a. sammenligne priser på bilforsikring, bredbånd, mobilabonnementer og lån:
Samlino.dk produkter

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *