Sådan skifter du elselskab

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, El
Tags: , , ,
elmåler strøm strømforbrug el elpriser energi (Foto: Canva)
Er du i tvivl om, hvordan du skifter elselskab? Det er nemmere, end du tror. (Foto: Canva)

Hvis du vil spare penge på din elregning, kan det være en god idé at skifte elselskab. Med konkurrencen på elmarkedet er der ofte forskel på elpriser, og det kan betale sig at undersøge mulighederne for at finde det billigste elselskab.

Mange tror, at det er besværligt at skifte elselskab, men i virkeligheden er det en enkel og problemfri proces, der minder meget om at skifte mobilabonnement.

Her er en trinvis guide til at skifte elselskab og finde den bedste elaftale med billig strøm.

1. Undersøg nuværende elforbrug

Inden du hopper ud i at lede efter andre elselskaber, bør du starte med at undersøge, hvor meget strøm du bruger om året – altså hvor stort dit årlige kWh forbrug er. Du finder dit årlige kWh forbrug ved at kigge på din elmåler eller din seneste elregning.

Det er også en god idé at læse din nuværende elaftale igennem, så du ved, hvad du har nu, og så du har noget at sammenligne ud fra, når du kigger efter en bedre elaftale hos andre elselskaber.

2. Sammenlign elselskaber og elpriser

Næste skridt er at sammenligne elpriser på tilbud fra forskellige elselskaber. Der er mange elselskaber derude, og de har forskellige elpriser (fast eller variabel elpris), abonnementspriser, gebyrer og aftaler.

Det er vigtigt, at du nøje sammenligner og skelner forskellene i tilbud, så du vælger et elselskab, som passer til dine behov og din økonomi.

Her får du, hvad du især skal kigge efter, hvis du leder efter det billigste elselskab.

Du kan bruge en sammenligningsportal, som for eksempel Samlino.dk, til en nem og hurtig sammenligning af elpriser og elaftaler fra forskellige udbydere baseret på dit årlige forbrug.

Find det elselskab, der passer bedst til dig, og som kan tilbyde den billigste strøm.

Hvis du finder et andet tilbud, der er billigere end det, du har i dag, så overvej at skifte til det. Det kan give mening at skifte elselskab, hvis du kan spare penge på strøm hos et andet, billigere elselskab.

Sammenlign elpriser gratis Find det billigste elselskab i dag

3. Dit nye elselskab klarer resten

Når du har valgt det nye elselskab med billigere strøm til en god elpris, så skal du underskrive den nye aftale med dem. Det kan du gøre ved at kontakte elselskabet eller igennem Samlino.dk. Herefter behøver du ikke gøre mere – dit nye elselskab vil klare resten for dig.

Det nye elselskab vil kontakte dit gamle elselskab og sørge for, at du bliver skiftet til den nye elaftale. Du skal måske aflæse din elmåler i forbindelse med skiftet, men ellers er det lige så let og problemfrit at skifte elselskab som at skifte mobilselskab.

Skift til det billigste elselskab i dag

En smart måde at spare penge på din elregning er at undersøge markedet for at finde det billigste elselskab, der passer til dit forbrug og dine behov. Ved at følge de trin, vi har nævnt ovenfor, og sammenligne elpriser fra forskellige elselskaber baseret på dit årlige forbrug, kan du via Samlino.dk på få minutter finde det billigste elselskab for dig.

Husk også at undersøge muligheden for at følge elpriser time for time, hvis de elselskaber, du overvejer, tilbyder det.

Sammenlign elpriser nu Og spar penge på din elregning

Hold øje med elpriser time for time

En del elselskaber giver også mulighed for at følge elpriser time for time eller dag til dag. Det kan være en god måde at spare penge på, da elpriser kan variere afhængigt af tidspunktet på dagen og ugedagen.

Ved at følge elpriserne time for time kan du planlægge dit elforbrug og bruge strøm, når elpriserne er lavest. Gør du det, kan du opnå store besparelser på din elregning over tid.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *