Singles Day 2018: Verdens største shoppingdag

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag
Tags: , ,

Singles Day i Danmark

I Danmark kender vi alle til Black Friday, men det er faktisk ikke verdens største forbrugsevent. Dette er i stedet Singles Day, og i denne guide klæder vi dig på til dagen, samt alt hvad den indebærer. Den 11. november står nemlig i udsalgets og forbrugets tegn, hvorfor din privatøkonomi er på spil – på godt og ondt. 

Når vi danskere har indledt julehandlen de seneste år, har det ikke været uvant at gøre det på Black Friday og dagene herefter. Black Friday er som bekendt en dag med massevis af tilbud, og traditionen stammer fra USA, nærmere bestemt Philadelphia. Singles Day opstod derimod på den anden side af jorden, nærmere bestemt Nanjing, Kina, og denne forbrugsdag er faktisk større end Black Friday målt på omsætning.

Black Friday er efterhånden et kendt fænomen i Danmark, mens Singles Day, som kontrast hertil, for første gang kom til Danmark i 2017, hvor blandt andet Bilka og Elgiganten markedsførte sig på dagen. I næste uge er det så igen Singles Day, hvorfor vi i denne guide vil gå igennem udsalgsfænomenet fra a til z – sæt dig derfor tilbage og læs med!

Sammenlign lån til udsalgsdagene Brug vores værktøj og spar penge

Singlernes dag – hvad er det?

Singles Day kan groft oversættes til Singlernes Dag på dansk. Dette svarer dog lidt til at kalde Black Friday for Sort Fredag. Du kan altså godt kalde tilbudsdagen Singlernes Dag, men det korrekte navn er dog Singles Day.

På den store forbrugsdag hyldes singler verden over for deres individualitet og selvstændighed, og dagen afholdes da også den 11/11. Datoen 11/11 har selvfølgelig en klar reference til det at være single. Qua den specielle dato er Singles Day samtidig meget nem at huske på, og derfor egner den sig godt som en årlig mærkedag.

Singles Day startede i 1993 i Kina som et modstykke til den amerikanske Valentines Day. Således startede universitetet i Nanjing Singles Day som et ikke-kommercielt, socialt koncept om netop at stå imod den efterhånden meget kommercielle dag, Valentines Day.

I 2009 blev Singles Day selv til et verdenskendt udsalgsevent, da Alibaba, Kinas svar på Amazon, valgte at udbyde utrolig gode tilbud på dagen. Sidenhen har Singles Day været en verdensomspændende forbrugsdag på linje med Black Friday og Cyber Monday – faktisk har den vokset sig større end de to tilsammen! Mere om det i næste afsnit.

Singles Day-motto

Mottoet på Singles Day lyder: “Vær stolt af at være single”. Denne selvforkærligelse kommer til udtryk i forbruget på dagen.

Singles Day vs. Black Friday

Når der tales om Singles Day, er det selvfølgelig nærliggende også at tale om Black Friday – og omvendt. Forbrugsdagene ligger i samme måned, november, og de hyldes begge i større eller mindre grad i Danmark. Derfor giver vi dig her nogle tal på, hvorledes de to verdensomspændende forbrugsdage står i forhold til hinanden.

Datoer på tilbudsdagene de næste 4 år

For informationsnørdens skyld nævner vi også datoerne for Cyber Monday de næste 4 år:

Datoer for novembers shoppingdage
Shoppingdage 2018 2019 2020 2021
Singles Day Søndag d. 11/11 Mandag d. 11/11 Onsdag d. 11/11 Torsdag d. 11/11
Black Friday Fredag d. 23/11 Fredag d. 29/11 Fredag d. 27/11 Fredag d. 26/11
Cyber Monday Mandag d. 26/11 Mandag d. 2/12 Mandag d. 30/11 Mandag d. 29/11

Lighederne mellem dagene er, at de allesammen afholdes i november (på nær Cyber Monday d. 2. december i 2019). Forskellene er, at mens Black Friday og Cyber Monday er fikseret på henholdsvis fredage og mandage, er Singles Day fikseret på datoen 11/11. Af datoerne kan man forstå, at udsalgsfænomenerne ligger placeret lige inden december måned, og hensigten er selvfølgelig at blusse op for forbrugsfeberen lige indtil pakkelegene og den rituelle gaveåbning starter juleaften.

Udsalgsfænomenernes omsætning i 2017

Dette søjlediagram viser omsætningen på globalt niveau mellem Singles Day, 11/11, og amerikanernes Thanksgiving, Black Friday og Cyber Monday, der ligger lige i forlængelse af hinanden med begyndelse på den sidste torsdag i november måned.

 

Af diagrammet står det klart, at Singles Day er meget større end Black Friday og Cyber Monday målt på omsætning. Med 38 milliarder USD i salg omsættes der faktisk mere på Singles Day end Thanksgiving, Black Friday og Cyber Monday tilsammen (14,49 milliarder USD).

En sammenligning af omsætning i Danmark alene vil være mangelfuld, fordi man ikke får det forkromede overblik over forbrugseventet, da Singles Day er et meget nyt fænomen i Danmark. Hvad angår Black Friday, blev der ifølge Nets omsat for 2,117 milliarder danske kroner på dagen i 2017. Der er aldrig før blevet omsat for så meget på en enkelt dag i Danmark.

Kendskab

Mere end 9 ud af 10 danskere kender til Black Friday ifølge Dansk Erhverv. Helt konkret snakker vi hele 92%.

Vi har ikke kendskab til et lignende tal om Singles Day, og eftersom det er helt nyt i dansk forstand, er kendskabet formentlig langt fra ligeså højt som til Black Friday. Vi ved dog fra Foreningen for Dansk Internethandel, at 13 procent af danske webshops fejrer Singles Day i år, mens tallet sidste år lå på 2,9%.

Singles Day fik som bekendt premiere i Danmark i 2017, mens Black Friday indtog det danske marked for første gang i 2013.

Du kan læse vores guide til Black Friday 2018 ved at følge linket.

Find Singles Day-tilbud online

På en stor tilbudsdag er der tilbud i massevis – det siger sig selv. På trods af sin popularitet uden for landets grænser, er Singles Day stadigvæk et nyt fænomen i Danmark, hvorfor det ikke er en selvfølge at finde tilbud i samtlige danske butikker.

Nogle af frontfigurerne på Singles Day i Danmark er Elgiganten og Bilka. Netop Elgiganten var også med i begyndelsen af Black Fridays indtog i Danmark tilbage i 2013.

Det vil også være muligt at finde Singles Day-tilbud hos firmaer såsom Coolshop, Cykelpartner, Bestseller og Helsebixen. På sidstnævntes hjemmeside kan vi se, at der bliver lagt vægt på, at tilbuddene kun gælder “på dagen”. Det er naturligvis indlysende, da Singles Day netop varer én dag, men det er vigtigt at understrege, at selvsamme firma formentlig også har gode tilbud på Black Friday 2018 – den 23. november.

Faktisk er det sådan, at vi netop er på vej ind i en periode af tilbud: Singles Day, Thanksgiving, Black Friday til og med Cyber Monday, juletilbud i december måned og sidst, men ikke mindst, det store, famøse “januarudsalg”, hvor firmaerne sælger ud af de produkter, de ikke fik solgt året forinden.

Sammenlign lån til årstiden af tilbud Styr uden om alt for høje renter

Hav derfor tålmodighed, når du jagter tilbud i disse dage. Lad ikke impulsiviteten styre dig og vær generelt meget opmærksom, når du handler på nettet – læs mere om dette herunder.

Vær opmærksom, når du handler online!

Meget af handelen på Singles Day foregår over nettet, og det samme gælder for de andre forbrugsevents. E-handel er således en voksende tendens – også udenfor november og december måned.

Når du handler online, er det vigtigt at være opmærksom på en række ting, så du ikke går galt i byen. Der er ved EU-lov 14 dages returret på varer handlet over nettet, men du kan desværre stadig blive manipuleret. Derfor har vi opstillet 3 gode råd til e-handel, så du kan få en bedre oplevelse ved køb af produkter under Singles Day og e-handel generelt:

  1. Tjek sidens troværdighed, inden du handler. 

    Du kan nemt finde ud af, hvorvidt sælgeren på den anden side af skærmen er troværdig og ikke forsøger at snyde dig ved at tjekke op på en række ting. Tjek for eksempel firmaets CVR-nummer på det danske CVR-register – det skal være 8-cifret for at være dansk. Læs teksten igennem for åbenlyse stavefejl, anmeldelser af siden (trustpilot) og kontaktoplysninger på siden – kan siden kontaktes? Det er i øvrigt altid en god idé at læse hjemmesiders “om”-fane – se et eksempel her.

  2. Betal på en ordentlig og sikker måde.

    Forsøg altid at bruge dit betalingskort over nettet, så banken kan holde styr på dine transaktioner og hjælpe dig, hvis det går galt. MobilePay og lign. tjenester er også et fint betalingsmiddel, da du netop bruger betalingskort til at udføre transaktionerne herpå. Lad være med at oplyse personlige oplysninger til andre – det gælder kodeord, kontonummer, CPR-nummer og andre ting, der umiddelbart kun vedrører dig.

  3. Sammenlign priser på dit ønskede produkt.

    Når du har besluttet dig for at erhverve en vare, der tilfredsstiller dine behov, er det en god idé at tjekke prisen på denne inden det endelige køb. Sammenlign og tjek prisudviklingen på dit produkt på diverse sammenligningssider. Hvis du vil erhverve dig en finansiel ydelse såsom et lån eller en bilforsikring, bør du sammenligne priserne fra andre udbydere på Samlino.dk. Produkter og varer kan med fordel tjekkes på Pricerunner.dk, mens flyrejser kan tjekkes på Skyscanner.dk. Sparede penge er som bekendt tjente penge.

Få råd om privatøkonomi på Samlino.dk

I en tid med forbrugsdage er der selvsagt rig mulighed for at handle billigt ind – og derved spare penge. Husk dog på, at dit forbrug også skal følge dit egentlige behov.

På Samlino.dk tager vi stor ære i at formidle privatøkonomi og finansielle ydelser, så det finansielle marked bliver mere gennemsigtigt. I sidste ende håber vi, at vi kan hjælpe dig med at træffe mere kvalificerede beslutninger.

Du kan med fordel sammenligne priser via vores sammenligningstjeneste, så du får et bedre overblik over dine muligheder. Se vores bredbåndssammenligningsværktøj ved at klikke på knappen herunder:

Sammenlign bredbånd Få overblikket på 2 minutter