Her er 8 simple sparetips til hverdagen

|Posted by | Alle opslag, Sparetips
Tags: , ,

sparetips til hverdagenHar du lyst til at spare penge i hverdagen, men har svært ved at gennemskue, hvor de ekstra penge skal komme fra? Så læs med her, hvor Samlino.dk giver dig nogle nemme sparetips til hverdagen.

Vi vil alle gerne have flere penge til overs i hverdagen, så vi kan spare op til lige netop det, vi går og drømmer om. Det er dog ikke altid lige let, da der kan være mange forskellige dårlige vaner, som sætter en stopper for sparekniven. Dem kan du komme til livs her:

1. Spar på elregningen, drop standby!

Du tænker måske ikke over det, men standby-funktionen på dine elektroniske apparater er den rene elsluger. Ikke nok med at det er skidt for miljøet, så kan det koste dig mange penge. Her kunne et sparetip til hverdagen være; drop at have TV’et, computeren, anlægget og andre ting stående på standby døgnet rundt. Sluk altid på stikkontakten, når du ikke benytter dig af dine strømsugende maskiner.

2. Glødepære vs LED

Tidligere har der ikke været så meget at tænke over, når man skulle købe en ny pære til sin lampe. I dag er det blevet lidt sværere, fordi der findes pærer med strømforbrug end den almindelige glødepære. Her snakker vi selvfølgelig om sparepærer og LED. Hvis du skifter dine pærer ud med LED lys, kan du spare 70-80% af dit elforbrug af lys. Som hovedregel siger man nemlig, at en LED-pære bruger ca. 10-15% af det strømforbrug, du er vant til fra den almindelige pære – spar desuden på strømmen i dagligdagen ved at slukke lyset efter dig.

3. Udnyt butikkernes medlemskort

Der er mange butikker, som nærmest forærer dig besparelser på dine køb. Du kender sikkert allerede medlemsklubber såsom Club Matas, Coop medlemskort og Illum keycard. Her kan du få rabatkuponer, opspare bonusser og få store procenter på varer. Det er i øvrigt gratis at tilmelde sig de fleste medlemsordninger. Du skal dog være opmærksom på, at du ligeledes typisk takker ja til nyhedsbreve. Et godt trick er at bruge nyhedsbrevene på samme måde, som du læser tilbudsaviser. Skim mailen og spar penge på de tilbud, der giver mening for dig – det er igen et sparetip til hverdagen.

4. Spar på forsikringerne

Det kan koste mange penge at være godt forsikret. Det kan derfor være fristende at spare forsikringerne væk, hvis du føler at pengene er små. Selvom det kan være fristende, er det en meget dårlig idé! Undersøg i stedet, om dit forsikringsselskab tilbyder den billigste forsikring. Du kan også nemt benytte vores sammenligningsportal til at indhente nye tilbud. Et tjek af dine forsikringsvilkår kan spare dig for mange penge årligt.

Sammenlign bilforsikring nu Det tager kun 5 minutter

5. Hæv kontanter

Er du typen, der ofte impulsshopper, når du går en tur i byen eller bliver fristet af de mange gule tilbud, når du handler i Føtex? Hvis ja, så er der flere sparetips til hverdagen, som er nemme at implementere. Det kan nemlig være en rigtig god idé at lade kortet blive hjemme. Hæv i stedet kontanter og tag det beløb med, som du skal bruge – med en naturlig begrænsning undgår du alt for dyre byture.

6. Nej til to-go kaffen

Det lyder måske en smule banalt at skulle gå op i, hvor meget kaffe du køber på farten, men hvis du køber bare én caffe latte om dagen, til ca. 40 kr., løber udgiften hurtigt op omkring 1.200 kr. om måneden! Det er 14.400 kr. om året. For det beløb kan du tage til Cuba og hente bønnerne selv. Investér i stedet i en termokop og lav kaffen hjemmefra, når muligheden er der – samme princip gælder i øvrigt for kildevand. Vandet i danske vandhaner er lige så rent som det på flaske, og så er det samtidig rigtigt godt for miljøet at spare lidt på plastikflaskerne.

7. Gå gratis til tandlægen og frisøren

Er du en af de mange danskere, som venter for længe og først benytter sig af tandlægen, når der er noget galt med bisserne, kan det resultere i en regning, der kan være svær at gabe over.
Heldigvis findes der et alternativ til de høje tandlæge priser. Hvis du benytter dig af en af landets tandlægeskoler, kan du sætte dig i stolen nærmest gratis. Du betaler nemlig kun for de materialer, der bliver brugt under din behandling.

Dette gælder også for de gyldne lokker. På frisørskolerne benytter de sig af samme koncept. Her kan du gratis få trimmet siderne eller få farvet håret. Du skal dog være opmærksom på, at det er tale om elever, og derfor kan du ikke altid selv bestemme, hvilken frisure du gerne vil have.

8. Få styr på de løse ender

Til slut kan du give din økonomi et lille eftersyn, så du kan få styr på, hvor mange penge du bruger på caféture, dagligvarer og hvad der ellers måtte være. Få at finde flere sparetips til hverdagen kan du også se på, om der er nogle udgifter, du kan spare væk eller finde et bedre tilbud på. Dette kunne eksempelvis være på dit mobilabonnement, TV-pakke eller noget helt tredje.

Sammenlign bredbånd Hvor hurtigt kan du gøre det?

 

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *