Er du klar til at flytte hjemmefra?

|Posted by | Bredbånd, Forsikring, Indboforsikring, Mobilabonnement, Tips og tricks, Ulykkesforsikring

Skal du flytte hjemmefra? Så er der mange ting at huske. Heldigvis har vi lavet den helt store flytte-hjemmefra-guide, som du kan have ved hånden under den hele processen.

Læg et budget

Vi anbefaler, at du lægger et budget, inden du flytter. Herved får du et klart overblik over indtægter og udgifter samt rådighedsbeløb. Det er vigtigt, at du er realistisk, når du skal sætte tal på dit forbrug. Det kan være en god idé at søge råd og erfaring hos andre. Det kan eksempelvis være hos dine forældre, ældre søskende eller venner, som allerede er flyttet hjemmefra. Ved at lægge et budget bliver du ligeledes opmærksom på dit forbrug, og hvor du muligvis kan spare. Desuden vil du nemt kunne overskue de dyre poster, som eventuelt skal skæres ned.

SU og boligstøtte

Flytter du hjemmefra og skal du begynde på et studie, vil du modtage udeboende SU.

Du kan desuden søge boligstøtte, som er et supplement til din husleje hver måned. Om du er berettiget til at søge, og hvor meget du kan få udbetalt, afhænger af boligtype, husleje, indkomst og om du bor sammen med andre. Inde på borger.dk kan du læse, om du er berettiget til boligstøtte. Her skal du ligeledes ansøge.

Billigt mobilabonnement

Måske har du været vant til, at dine forældre betaler dit mobilabonnement. Når du flytter hjemmefra er det sikkert på tide, at du selv betaler det. Her vil du finde ud af, hvad dine reelle behov er. Find ud af dit forbrug, så du kan købe det abonnement, der passer til dine behov. Der er ingen grund til, at betale for overflødig data. De penge kan bruges på så meget andet sjovt.

Internet

En anden post, man nemt glemmer, er internet. Det kan være en jungle at finde rundt i det store marked. Derfor kan du med fordel sammenligne markedet med en sammenligningsportal som Samlino.dk, hvor vi kan hjælpe med at finde en god internetudbyder, som passer til dit behov i forhold uddannelse og streamingtjenester. Beregn forbruget, så du ikke ender med at stå med en alt for dyr regning i forhold til forbruget. Det kan budgettet ikke holde til i sidste ende.

Når du skal vælge dit nye internet, skal du huske at indtaste din nye adresse, da det er denne, som bestemmer, hvilke udbydere du tilbydes. Tjek i den forbindelse også din internetdækningen samt hastigheden i din kommende by, så du ikke ender med at stå med en dårlig internetforbindelse. Dette kan du gøre ved hjælp af nedenstående knap:

Flytter du ind i en bolig hos et boligselskab, vil der eventuelt være internet inkluderet i prisen. Dermed skal du altså ikke forholde dig yderligere til det. Sørg dog for altid at tjekke op på det i din boligkontrakt.

Husk forsikringerne

Sidst men ikke mindst, er det utroligt vigtigt at huske sine forsikringer. Det er en post, som mange unge glemmer, når de skal flytte hjemmefra. Uanset alder og bopæl bør du altid have en mindst en indboforsikring og en ulykkesforsikring. 

Indboforsikring

En indboforsikring dækker alt dit indbo ved brand, tyveri og meget mere. Dette inkluderer blandt andet computer, møbler og mobil. 

Bemærk at du kan være dækket af dine forældres indboforsikring, selvom du er udeboende, hvis du er under 21 år. Dette gælder dog ikke, hvis du flytter sammen med en fast partner, og skal have samme folkeregisteradresse.

Din indboforsikring er ligeledes din ansvarsforsikring. Det betyder, at din indboforsikring dækker, hvis du ødelægger andres ejendele.

Ulykkesforsikring

Udover en indboforsikring er det vigtigt at have en ulykkesforsikring. Den dækker, hvis du kommer ud for en ulykke og får varigt mén og/eller nedsat arbejdsevne. Mange unge glemmer ofte denne forsikring (eller mener, at den er unødvendig), men hvis du kommer ud for en skade og står uden en ulykkesforsikring, har du ikke krav på erstatning. Ulykkerne kan jo skyldes og forekomme af mange ting, og det er sjældent, at du selv er skyld i dem. 

Ligesom at du kan være dækket af dine forældres indboforsikring, kan du også være dækket af deres ulykkesforsikring. Tjek derfor om det gør sig gældende for dig.

Sammenlign markedet

Hvis du er studerende eller blot ung, kan du eventuelt få dine forsikringer til en billigere pris. Mange selskaber tilbyder forsikringer beregnet til dig som som person. Undersøg derfor de forskellige udbydere på markedet. Sørg desuden altid for at læse opsigelses- og bindingsvilkårene. Når du skal finde den bedste forsikring, bør du sammenligne markedet, for at finde den bedste pris. Det kan være en jungle at finde det rigtige og bedste forsikringsselskab. Vi anbefaler at du sammenligner markedet, så du kan danne dig et overblik over alle udbyderne. På Samlino.dk kan kan du med få klik få vist alle markedet udbyder på én gang.

Vælg din forsikring nu! Få et uforpligtende tilbud i dag

Vi håber, at du føler dig mere klædt på til at flytte hjemmefra.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *