Pristjek: Se tv i dag med den bedste tv-pakke

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Bredbånd, TV
Tags:

tv-i-dag

At se tv i dag kan være en dyr fornøjelse, hvis du sidder med den forkerte tv-pakke. Om du ønsker en lille, mellem eller stor pakke, kan der være mange penge at spare, hvis du vælger de rigtige selskaber. 

En nyere lov gør det også muligt for endnu flere danskere selv at vælge, hvilken tv-udbyder de vil have, udenom eksempelvis boligforeninger. På den måde er det blevet endnu nemmere at skifte tv-pakke end før.

Vi giver dig her det store overblik over landets billigste tv-pakker i tre forskellige kategorier.

Dertil kan du se, hvor mange af de mest populære tv-kanaler, der er inkluderet i de forskellige tv-pakker. De licensbetalte DR-kanaler er ekskluderet, hvortil de mest populære tv-kanaler i Danmark ifølge Gallup (2015) er følgende kanaler:

mest populære tv-kanaler Danmark Samlino.dk

Vælg den billigste “lille tv-pakke” og spar 4.116 på et år

Lille TV pakke

Telia tilbyder billigst TV i dag med deres TV-pakke 4ONE til 495 kroner i de første 6 måneder (99 kroner om måneden). I denne pakke er der dog et begrænset indhold af tv-kanaler, hvor du “kun” får TV2 og Kanal 5 med, ud af de 8 mest populære tv-kanaler. Prismæssigt er Telia dog den bedste løsning.

Ønsker du en lille pakke med alle top 8 kanaler, kan du med fordel vælge Boxers FLEX8 pakke. Her får du i alt 17 kanaler, heriblandt også de 8 top kanaler. Denne pakke koster 2553 kroner for 6 måneder (359 kroner om måneden). Vælger du denne løsning, skal du dog være opmærksom på, at du skal betale 399 kroner for installation af Boxer TV-modul hvis dit TV er produceret efter 2011, og 799 kroner for installation af Boxer Smartbox, hvis dit TV er produceret før 2011.

Spar 4.414 kroner på et år med denne mellemstore tv-pakke

Mellemstore TV pakker

Den billigste mellem pakke er Basis-pakken fra Altibox. I Basis tv-pakken får du 30 TV-kanaler, hvor af 3 af de mest sete kanaler er i blandt. Altibox’ TV-pakke koster 1.245 kroner for 6 måneder (249 kroner om måneden). I dette abonnement får du første måned gratis, men abonnementet forudsætter bredbånd fra Altibox.

“Det er meget individuelt, hvor man som forbruger vil få mest for pengene. Det afhænger af den enkeltes behov. Går du alene efter det rene tv-produkt, kan der være mange penge at spare, særligt hvis det kun er nogle enkelte kanaler, der er vigtige for én,”  – siger Kristian Pitzner, direktør i Samlino.dk.

Se tv i dag med denne store tv-pakke og spar 4.156 kroner årligt

Stor TV pakke

Vil du gerne have en stor pakke, så er den billigste løsning pakken fra Telia, hvor du i alt får 47 kanaler, inklusiv 5 af de mest populære kanaler. Du kan få dette abonnement for 1.974 kroner for 6 måneder (329 kroner om måneden). Når du vælger Telia får du også Tv-arkiv, Filmleje og Telia TV App, så du kan få adgang til dine tv-kanaler på alle dine digitale enheder. Hvis du køber hos Telia kan du dermed allerede få tv i dag.

Du kan også gå ind på vores sammenligningsportal og sammenligne hele markedet for bredbånd og tv for at finde den billigste og bedste løsning for lige netop din adresse.

Inden du vælger, skal du være opmærksom på de ekstra tjenester, der følger med til hver enkel tv-pakke. Det er nemlig ikke helt samme produkt, du køber.

“Der er også store forskelle på variabler som billedkvalitet, om du kan have dit tv-abonnement med på farten eller om du kan spole frem og tilbage i programmerne. Er disse ting vigtige for dig, bør du tænke det ind i dit valg af tv-pakke. Mange forbrugere vil også være teknologisk begrænset af, hvilke muligheder der er tilgængelig på deres adresse,” udtaler Kristian Pitzner.

Guide: Disse trin skal du igennem, inden du skifter tv i dag.

  • Tag et kig på de tekniske muligheder

Din adresse er afgørende for hvilket signal, du kan modtage, hvad enten det er digital antenne, kabel, parabol eller bredbånds-tv/fibernet. Ligeledes har dit tv indflydelse på dine muligheder. HD kanaler kræver eksempelvis et HD-tv.

  • Undersøg dit behov for kanaler

Læg mærke til hvilke kanaler, du benytter mest, og brug dette som beslutningsgrundlag sammen med prisen, når du skal finde den rigtige tv-pakke for dig.

  • Sammenlign tv-udbyderne

Tag et kig på vores nyeste prissammenligninger her på siden, hvor vi flere gange årligt sammenligner hele tv-markedet for større medier såvel som vores egne læsere. Du kan også tage et kig på vores sammenligningsportal, hvor du kan sammenligne bredbåndsløsninger med tv inkluderet. Her kan du se, hvor mange penge du kan spare ved at samle tv og bredbånd – det er oftest den billigste løsning.

  • Hold øje med skjulte gebyrer samt vilkår

Flere tv-udbydere har betalings- eller oprettelsesgebyrer, og du skal dertil også være opmærksom på, at nogle udbydere tilbyder introduktionstilbud, som i længden kan blive dyrere for dig som kunde.

Slut med tvungne tv-pakker

Det kan være kringlet at finde ud af, hvordan man i dag får billigt tv og dermed skifter tv-pakke – især når man eksempelvis er lejer i større boligforeninger. En lov, der trådte i kraft sidste sommer, gør denne proces noget nemmere. Her blev 650.000 husstande i Danmark sat fri til selv at vælge, hvilken tv-udbyder de vil have.

Hvor lejere i større boligforeninger før har været forhindret i at opsige deres tv-pakker og kollektivt har været bundet heraf, har hver husholdning nu fået retten til selv at vælge tv-udbyder.

Opsigelse afhænger af lokale aftaler

Der er dog i mellemtiden et par forbehold, du skal tage hensyn til, før du slipper helt for at betale for en uønsket tv-pakke. Eksempelvis er 130.000 danskere omfattet af at bo i en ejendom, hvor tv-anlægget teknisk er koblet sammen. Her gælder loven først fra d. 1 januar 2018.

Ligeledes skal du regne med en opsigelsesperiode af levering af tv-pakker.

  • Hvis aftalen er indgået efter d. 1. juli 2016, skal du regne med 1 måneds varsel til udgangen af en måned, når der er gået 5 måneder efter aftalens indgåelse.
  • Hvis aftalen er indgået FØR d. 1 juli 2016, gælder den eksisterende aftale, indtil den udløber eller til “udgangen af en periode, der svarer til aftalens opsigelsesvarsel, regnet fra den 1. oktober 2016 eller det senere tidspunkt, hvor aftalen tidligst kan opsiges fra”

tv i dag citat

Har du ikke fået svar på alle dine spørgsmål, kan du læse en uddybende gennemgang af den nye lov her.