Sådan vælger du streamingtjeneste

|Posted by | Aktuelt, Bredbånd, Sparetips
Tags: , , , , , , ,

streamingtjeneste-hbo-nordic-game-of-thrones-sæson-7

Udnyt din bredbåndsforbindelse med din foretrukne streamingtjeneste. Blandt de mest populære tjenester finder man Netflix, HBO Nordic, ViaPlay og TV2 Play, som er de foretrukne hos de danske internetbrugere. En række andre danske og internationale streamingtjenester har dog også fodfæste på det danske marked. Men hvor skal man streame, hvis man vil have mest ud af sine penge?

Streamingtjeneste vs traditionelt flow-tv

I løbet af de sidste mange år, er der sket store ændringer på tv-markedet. Streamingtjenester er kommet til bordet og har tvunget de traditionelle tv-udbydere til at forbedre udbud og koncepter. Dog er der mange myter om danskernes tv-forbrug, og det traditionelle flow-tv er fejlagtigt blevet dømt ude. Status ved udgangen af 2015 var nemlig, at stort set alle danskere stadig ser almindeligt tv, men at rigtig mange af dem også streamer. Dét viser tal fra DR medieforskningIkke overraskende er det primært den yngre målgruppe, som har taget streaming til sig, men den ældre andel af befolkningen har også indset de mange fordele ved streaming.

Læs også: Spar kassen på streaming i dit mobilabonnement

Streamingtjenester i Danmark:

Af de udenlandske streamingtjenester har især Netflix vundet danskernes hjerter. Tjenesten har været i vækst lige siden sit indtog på det danske marked i 2012. I dag benyttes streamingtjenesten dagligt af mere end hver fjerde dansker, mens en anden succesfuld metode, YouTube når knap halvdelen. Streamingtjenesterne HBO Nordic, ViaPlay og bestemt TV 2 Play vokser også, men de er størrelsesmæssigt fortsat et stykke fra Netflix. Spørgsmålet er, om Netflix fremover kan få lov til at stå øverst på taburetten som danskernes foretrukne streamingtjeneste.

I dag er markedet for streamingtjenester i Danmark vokset gevaldigt. Der findes flere end 20 tjenester, der tilbyder en form for streamingløsning i Danmark. Derfor kan det være svært at vælge, hvilken tjeneste der passer dig bedst. Vi hjælper dig med at navigere rundt i junglen af streamingtjenester, så du kan finde det abonnement, der passer dig bedst.

Du kan ligeledes indtaste dine behov for streamingtjenester i vores sammenligningsportal, hvorefter du vil kunne sammenligne samtlige mobilabonnementer med streaming inkluderet. Du kan også indtaste andre behov for at finde mobilabonnementet, der netop er noget for dig.

Bliv klogere: Guide: Musiktjenester i mobilabonnementer

Vi har udvalgt de tjenester, der tilbyder et månedligt abonnement med fri tv-streaming af både film og serier. Det giver en pulje med HBO Nordic, TV2 Play, Viaplay, Netflix, C More og MinBio.

TV2 Play: Bedst til danske serier og programmer

TV2 Play er public service-kanalen – TV2s egen streamingtjeneste, som giver adgang til deres arkiv af serier, film og programmer fra alle TV2’s kanaler, heriblandt TV2 Zulu, TV2 Charlie og TV2 Sport. Hvis man foretrækker dansk indhold, er TV2 Play On Demand-pakken oplagt, da den giver adgang til mange af de populære programmer og serier, som gennem tiden er blevet produceret til kanalen. Herunder finder du ‘“Badehotellet”, “Dicte” og  “Vild med dans”. Selvom Netflix stadig er størst blandt betalingstjenesterne, har TV2 Play indhentet større markedsandele i det seneste år gennem en vækst på 30 procent i forhold til samme periode året før. Kun Netflix er større end TV2 Play i Danmark.

Et standard abonnement (On-demand pakken) hos TV2 Play koster 69 kroner om måneden. Hvis du udelukkende vil se TV2’s kanaler live, kan du vælge et abonnement til 99 kroner om måneden. Mens prisen for pakken med adgang til alle live-kanaler samt tv on demand er 129 kroner om måneden. Teleselskabet 3 har indgået et partnerskab med TV2 Play, som giver alle 3-kunder rabat på deres TV2 Play abonnement, samt 30 dages gratis TV2 Play On Demand. Derudover tilbyder Telmore TV2 Play (On-demand pakken) i flere af deres mobilabonnementer, hvor du eksempelvis også kan få TV2 Play og HBO Nordic inkluderet sammen med 25 GB data og 15 timers tale for 199 kroner om måneden.

Se også: Her får du den billigste tv-pakke

Viaplay: Bedst til reality

Viaplay har med et udvalg på 368 serier, det største udvalg af serier på markedet. Heriblandt er det en god del af Viasat-universets egne produktioner, som især tæller reality-programmer såsom Paradise Hotel, Robinson Ekspeditionen og Familien fra Bryggen. Ligeledes tilbyder Viaplay underholdning til børn samt nye film hver uge, hvor du har mulighed for at se offline i Viaplay’s app. Et almindeligt abonnement løber op i 89 kroner om måneden, hvor Telenor tilbyder Viaplay gratis de første tre måneder i lfere af deres mobilabonnementer. Udover Viaplay i tre måneder kan du blandt andet få 10 GB data samt fri tale for 149 kroner om måneden. Du kan også få Viaplay gratis i et helt år med Telenor, hvis du vælger et af selskabets familieabonnementer.

Viapla har desuden Viaplay Sports-abonnement med et bredt udvalg af dansk og europæisk topfodbold. Du kan læse mere om streamingtjenester med sport inklusiv her.

Netflix og C More: Bedst til streamere af udenlandske film

Netflix er den streamingtjeneste, der har flest danske abonnenter. Som et nyere tiltag er Netflix begyndt at lave deres egen produktion af serier, som har opnået enorm popularitet. Serier som Orange is the new Black, Making a Murderer, House of Cards og Narcos er nogle af de serier, der trækker flest mennesker til tjenesten. Et abonnement hos Netflix koster 79 kroner om måneden, hvilket er helt det samme som HBO Nordic. Derfor er det et spørgsmål om, hvad man foretrækker af indhold, hvis man skal vælge den ene frem for den anden. Dog har Netflix på nuværende tidspunkt ingen samarbejder med nogen danske mobilselskaber ligesom HBO Nordic, hvor det fås med et mobilabonnement.

C More er også en streamingtjeneste, som ligeledes har et stort udvalg af film. Lige nu er der over et tusind film tilgængelige i deres bibliotek, men de udvider løbende indholdet. Til gengæld har C More et begrænset udvalg af serier tilgængeligt – de satser klart på at fange filmstreameren med sit indhold. Investerer man i et abonnement hos C More, koster det 89 kroner om måneden. C More er, som meget andet, inkluderet i Telmore Play-pakken, du kan få i mobilabonnementer fra Telmore. Her skal du af med 249 kroner om måneden for et mobilabonnement med eksempelvis 15 timers tale, 25 GB data og mange andre indholdstjenester.

Et pristjek af mobilabonnementer med streaming viser, at du kan få underholdningstjenester til en værdi af op mod 6000 kroner hvert år til den halve pris og oveni få telefoni og data. Hvis du vælger et af Telmores store mobilabonnementer med Telmore Play. Dette kan ske fordi, den samlede værdi af alle tjenesterne i Telmore Play pakken overstiger den årlige pris, du samlet betaler for et mobilabonnement med Telmore Play. I Telmore Play-pakken er der udover C More Play også TV2 Play, HBO Nordic, Bookmate, Flipp, Min Bio og Telmore Musik.

HBO Nordic: Bedst til serieelskeren

Den amerikanske streamingtjeneste HBO Nordic er blevet ekstremt populær inden for de seneste år. Det hænger unægteligt sammen med, at tjenesten har opnået stor succes med egne produktioner som Game of Thrones, True Detective, Vikings, Billions, Sopranos og Sex and the City. Serierne trækker uge efter uge millioner af seere til skærmene, og HBO’s nordiske afdeling har givet Netflix kamp til stregen på popularitet med en pulje på 158 tilgængelige serier for brugerne. Hos HBO kan du gå på opdagelse i et univers af drama, pleje den blide sjæl med romantiske film og serier, eller få et godt grin med en lang række komedier.

Streamer du hos HBO Nordic, koster det 79 kroner om måneden. Dog kan man vælge en noget billigere løsning og få HBO Nordic inkluderet i sit mobilabonnement enten hos Telia eller Telmore. Telia tilbyder HBO Nordic i tre af sine mobilabonnementer, heriblandt et mobilabonnementet, der udover HBO Nordic inkluderer 30 GB data og fri tale til 199 kroner om måneden. Hos Telmore kan du få et mobilabonnement, som både har TV2 Play og HBO Nordic inkluderet, hvortil du får 25 GB data samt 15 timers tale for 199 kroner om måneden.

Stream sæson 7 af Game of Thrones

Det føles som en evighed siden sidste sæson, og fans i hele verden venter endnu en gang i overdådig spænding på den næste omgang af HBO-serien Game of Thrones. Sæson 7 starter officielt den 16. juli, så der er ikke længe til show time! HBO Nordic er den eneste streamingtjeneste I Danmark, hvor du kan følge med i den andensidste sæson af serien. Den dramatiske og fantasifyldte succesudsendelse formår igen i år at rejse spørgsmål og vilde fanteorier. Vi ved, at Daenerys Targaryen, hendes drager og hendes kæmpe hær, har sat kurs mod King’s Landing i kampen om jerntronen og de syv kongeriger i Westeros. Vi ved, at vinteren er nær, og at Jon Snow muligvis vil møde de såkaldte ‘White Walkers’ i en endelig krig mellem menneskeheden og de døde.

Vil Daenerys nogensinde sidde på jerntronen? Vil Jon Snow besejre fjenderne, der kommer fra den nordlige side af muren? Vær blandt de første til at tage hul på sæson 7 af Game of Thrones, med et medlemsskab hos HBO Nordic. Abonnér på streamingtjenesten via et mobilabonnement – det bliver ikke nemmere.

Min Bio: Bedst til børnefamilien

MinBio er en af de billigere streamingtjenester i flokken, men henvender sig dertil også udelukkende til børn. Her får du ubegrænset adgang til at streame børnefilm og -serier på alle familiens enheder. Selskabet der står bag er Nordisk Film, og alle film og serier er med dansk tale. Filmudvalget består blandt andet af Far til fire, Prop og Berta, Otto er et næsehorn og Min søsters børn. Serieudvalget byder ligeledes på klassiske og kendte programmer såsom Rasmus Klump, Cirkeline, Fagglerne og Timmy Tid. I øjeblikket er der over 800 serieafsnit og film, hvor der hver fredag bliver tilført nyheder. Hvis du vælger at købe tjenesten separat, skal du af med 39 kroner om måneden.

Læs også: Test: Hvor meget ved du om telefoni og bredbånd

Bredbåndsløsning til streamere

Streaming med særligt henblik på tv-streaming kræver en del af din bredbåndsforbindelse, hvis du altså ikke vil opleve afbrydelser midt i din streaming. Derfor skal du først og fremmest sørge for at have en bredbåndsforbindelse, der kan opnå høj nok hastighed til se tv online – bedre billedkvaliteter kræver hurtigere forbindelse. Indtast dine behov i vores sammenligningsportal, hvorefter den vil udregne dit personlige behov for hastighed. Derudover kan du tage et kig på et af vores nyeste blogs med infografik, og se hvor nemt det er at få hurtigere internet. Find den billigste bredbåndsløsning vi sammenligner udbuddet i dit område!