Find det bedste Bredbånd og TV

Sammenlign markedet - spar årligt op til 1.500,-

    Med en adresse kan vi vise de produkter, som er tilgængelige netop der.

    Sammenlign TV og bredbånd fra flere udbydere:

    • Fastspeed
    • Altibox
    • Kviknet
    • Stofa
    • Fibia
    • Hiper

    Din nabo har allerede fået bedre internet

    Danmarks største sammenligningsportal

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    100% gratis
    Hurtigt og nemt
    Uvildig og neutral

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

    Billigt TV og bredbånd

    I dag tilbyder mange udbydere en pakkeløsning, hvor man får TV og bredbånd samlet og på den måde opnår noget rabat på at købe det sammen. Denne pakkeløsning er ofte billigere, end hvis du køber TV og bredbånd hver for sig.

    Skal du samle bredbånd og TV?

    Flere og flere selskaber kræver i dag, at du har en internetforbindelse for at kunne abonnere på deres TV. Andre selskaber kræver dog, at du skal have et TV-abonnement hos dem for at få mulighed for at købe deres bredbåndsløsning. Denne løsning om at samle TV og bredbånd bruges derfor mere og mere. At samle bredbånd og TV i ét abonnement har både fordele og ulemper. Først og fremmest er det mere overskueligt for dig, da du får en samlet regning for internet og TV, og du kun skal kontakte et selskab, hvis du har spørgsmål eller problemer. Derudover tilbyder udbyderne, i nogle tilfælde, en samlet pakke, der kan være billigere, end hvis du køber bredbånd og TV af forskellige udbydere. Derudover tilbyder mange af disse udbydere ekstra services såsom adgang til film og TV-serier. Ulempen ved sammenlægningen af TV og bredbånd er, at det ikke er muligt at afmelde dit bredbånd og samtidig fortsætte dit TV-abonnement. Derudover er dit TV-signal afhængig af din bredbåndsforbindelse. Det vil sige, at skulle der opstå situationer, hvor teknologien ikke virker, bliver både dit TV-signal og din bredbåndsforbindelse påvirket af det.

    TV og internet

    For at få TV via din bredbåndsforbindelse kræver det en minimumshastighed på cirka 10 mbit. Hvorvidt du kan modtage denne hastighed kommer an på kvaliteten af de kabler, der går ud til din bolig og afstanden til den nærmeste central. Heldigvis kan en stor andel af boligerne i Danmark få over 10 Mbit bredbånd. Dette betyder, at når du ser TV, så bruger TV-signalet cirka 10 mbit af din internethastighed. Ønsker du at se TV, mens andre i din husstand surfer på nettet, spiller online spil eller hører musik, vil det derfor være nødvendigt med en minimumshastighed på cirka 20 mbit.

    Kan man få TV uden bredbånd?

    Ønsker du kun TV og intet bredbånd, eller har du allerede en bredbåndsforbindelse fra en anden udbyder, er der også hos nogle udbydere mulighed for at købe TV alene. Dog betyder det, at du er nødt til at bruge en anden løsning end bredbåndsTV. Du skal her være opmærksom på, at der kan være en del omkostninger forbundet med at få installeret sådanne løsninger. Derudover begrænser det dine valgmuligheder i forhold til TV-pakker, da mange selskaber i dag sætter som krav, at du også har et bredbånd hos dem. Har du ikke det, kan du altså ikke få deres TV-pakker.

    Kan man få bredbånd uden TV?

    I dag sælges internet ofte i pakkeløsninger sammen med TV, men ønsker du kun internet, er der også udbydere, der sælger bredbånd alene. Her skal du overveje hvilken type bredbånd, der passer bedst til dine behov. Afhængigt af hvor du bor, og hvilken hastighed du har behov for, kan du vælge mellem DSL, COAX eller fibernet.

    Hvad er en TV-pakke?

    En TV-pakke er en pakke af TV-kanaler sammensat af en udbyder. Mange udbydere tilbyder flere forskellige pakker, hvilket gør det muligt for dig at vælge den sammensætning af kanaler, der passer dig, når du skal finde billigt TV og bredbånd. Udbyderne har forskellige rettigheder, og udbuddet af kanaler varierer derfor. Prisen på pakken afhænger af, hvilke kanaler du ønsker og antallet af kanaler. Du behøver ikke en TV-pakke for at se DR1’s kanaler, da de ikke er betalingskanaler, men er finansieret gennem medielicens, som du betaler til staten.

    Hvad er kabel-TV?

    Har du kabel-TV, bruger du kabler i jorden for at kunne se TV. Der bruges her et system, der ved hjælp af koaksialkabler, kan sende TV fra udbyderen til din adresse. Derfor er denne teknologi også kaldet COAX, specielt i forbindelse med bredbånd. Kabel-TV kan også transmitteres via lyslederkabler i jorden. Når du modtager signalet gennem kabler i jorden, undgår du, at signalet forstyrres af høje bygninger, træer osv.

    Hvad er satellit-TV?

    Har du satellit-TV får du dit TV-signal gennem en parabol. Parabolen monteres på dit hus og modtager signalet fra satellitter ude i rummet. Med satellit-TV kan du få adgang til, og abonnere på, kanaler fra hele verden. Dette giver en større valgfrihed, da du kan modtage kanaler, der ofte ikke er tilgængelige hos mange udbydere.

    Hvad er antenne-TV?

    Med antenne-TV modtager du dit TV-signal fra en antenne, der monteres på dit hus. Det fungerer på den måde, at antennen opfanger signaler fra TV-masterne. Ønsker du en antenne, kræver det dog en digital tuner, der er indbygget i dit TV eller en separat digital boks. Denne teknologi er ikke særlig brugt i dag, da antallet af udbydere er begrænset og dermed også antallet af mulige TV-pakker.

    Hvad er bredbånds-TV?

    Med bredbåndsTV modtager du dine kanaler gennem din internetforbindelse. Her tilsluttes TV-boksen til en bredbåndsrouter, der formidler TV-signalet. Du får altså bredbånd og TV i en pakke. Bredbånds-TV kræver, at du har en bredbåndsforbindelse. Dette kan være en DSL- eller en fiberforbindelse. Selvom du også kan få bredbånd via dit kabel-TV-stik, så kaldes dette for kabel-TV, fordi bredbåndet kommer fra TV-stikket, i stedet for at TV-signalet kommer fra bredbåndsforbindelsen.

    Hvad er DSL?

    Bruger du DSL-teknologien til dit bredbånd, får du internettet via dit telefonstik. Uanset hvilket område af Danmark, du bor i, plejer denne løsning at være en mulighed. Telefonkablerne er dog relativt sensitive over for støj, og hastigheden er derfor ofte lavere end andre bredbåndsmuligheder.

    Hvad er COAX?

    Med en COAX-forbindelse får du leveret dit internet gennem et TV- eller antennestik med et såkaldt COAX-kabel. Denne bredbåndsløsning giver mulighed for at kombinere billigt TV og bredbånd i samme kabel. Et COAX-bredbånd kan give høj hastighed, men er endnu ikke tilgængeligt overalt i landet. Du kan bruge Samlino.dks gratis sammenligningsportal for at tjekke, hvilke bredbåndsabonnementer er tilgængelige på din adresse.

    Hvad er fibernet?

    Med fibernet får du internet gennem lyslederkabler. Dataen bliver således sendt med lysets hastighed, hvilket sikrer hurtig forbindelse og høj kvalitet. Det er ikke alle adresser i landet, hvor du har mulighed for fibernet, men har du muligheden, kan det være en fordelagtig teknologi for dig, der gerne vil have hurtigt internet.

    Hvilken internethastighed har du behov for?

    Det kan være svært at gennemskue, hvilken internethastighed du har brug for, når du skal finde billigt TV og bredbånd, som også passer til dit behov. I mange tilfælde vil 20 mbit være nok, hvis man er 2-3 mennesker, der bare gerne vil kunne tjekke mails, høre lidt musik og gå på netbank. Har du et større forbrug end dette, kan 20-50 mbit være passende. Med 20-50 mbit bør man uden problemer kunne være flere online på samme tid, og der kan både ses film, streames og spilles spil. Bruges internettet i mange timer hver dag, og ses der en masse film og spilles en masse spil, kan det være nødvendigt med en højere internethastighed end 50 mbit.

    Hvordan finder man TV og bredbånd samtidigt?

    Når du skal finde TV og bredbånd samtidigt, skal du skrive din adresse i toppen af denne side, for at få alle bredbånd og TV resultater der er relevante for dig. Efter du har gjort dette, vil du blive præsenteret for en række muligheder, som du så kan vælge fra. Så nemt er det, så hvorfor vente?
    Tobias Sørensen

    Om Tobias Mølgaard Sørensen

    Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

    Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk