Sammenlign bilforsikring fra 14 selskaber på 3 min. og spar i gennemsnit 3.000 kr.

Jeg kender ikke nummerpladen

Vi henter priser fra 14 udbydere, blandt andre:

Sådan virker det

Fortæl os om din bil

1

Indtast nummerplade, og vi finder din bil

Fortæl os om føreren af bilen

2

Således kan vi finde det billigste tilbud til netop dig

Vælg forsikringsbehov

3

Så kan vi bedst muligt finde den rette dækning

how.step4

Se de bedste priser til dig

4

Sammenlign de uforpligtende forsikringstilbud

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Bilforsikring

Hvad bør jeg vide, før jeg tegner en bilforsikring?

I denne FAQ kommer vi ind på de ting, du bør vide, før du tegner en bilforsikring. Vi besvarer over 25 hyppigt stillede spørgsmål - mangler vi at besvare et, er du mere end velkommen til at stille det til vores infomail.

Helt basalt består en forsikring til din bil af en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og en kaskoforsikring, som kan tilvælges. Ansvarsforsikringen dækker skader, der forvoldes på andre i trafikken, mens kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil i tilfælde af blandt andet uheld, tyveri eller brand.

Samlino bilforsikring

Hvad koster en bilforsikring? Sådan udregnes din pris på bilforsikring

Hvad koster bilforsikring egentlig? Det er godt spørgsmål og faktisk ikke helt nemt at svare på. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind, når forsikringsselskaberne eller vi hos Samlino.dk beregner din bilforsikringspris. Individuelle variabler, som f.eks. din alder, bilens nypris og hvor i landet du bor, har en stor betydning for den pris, du vil blive tilbudt af selskaberne.

Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde den billigste forsikring til dit bilmærke. Hvis du for eksempel kører mindre eller ændrer i beløbet på din selvrisiko (selvrisko er det beløb, du selv skal betale, såfremt du ender i et uheld), vil det have en indflydelse på din pris.

Samtidig er der variabler såsom din alder, som du ikke kan ændre på, og som ligeledes har en indflydelse på din forsikringspris. På Samlino.dk kan du blive klogere på, hvordan din pris på bilforsikring udregnes, og dermed hvordan du potentielt kan få Danmarks billigste bilforsikring til dit behov. Det sker i vores videnscenter, via et opkald til os eller i forbindelse med vores sammenligning. Derfor: Beregn bilforsikring på Samlino.dk - vi står altid klar til at hjælpe dig, så du undgår at skulle gå rundt med spørgsmålet, “hvad koster bilforsikring?”, og derved sparer du både tid og penge.

Hvad dækker bilforsikring?

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, du forvolder på andres ejendom under kørsel. Det samme gælder, hvis du forvolder skade på andre personer. En kaskoforsikring derimod sikrer dig selv erstatning ved enhver skade på din bil, og dette gælder både dem, du selv laver, og dem andre forvolder. Heriblandt inkluderer kaskoen skader opstået på grund af kollision, brand og hærværk.

Udover de to elemæntere forsikringstyper, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, kan du vælge en række andre dækninger til, hvis du f.eks. vil have dækket glasset på din bil, dig selv eller noget helt tredje.

Hvordan anmelder jeg mit forsikringskrav til forsikringsselskabet?

Er uheldet først ude, og har du været ude for en trafikulykke, er det vigtigt at vide, hvordan du anmelder dit forsikringskrav over for forsikringsselskabet, således at du får udbetalt erstatning hurtigst muligt. Groft sagt skal du i sådanne et tilfælde tjekke din forsikringspolice, indberet skaden på din bil til din udbyder og vente med at reparere bilen, indtil du har talt med din udbyder om selve forsikringskravet. Læs mere om hvordan du anmelder dit forsikringskrav på denne side.

Hvad indebærer en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dækker de skader, du forvolder overfor dine medtrafikanter på vejene.

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring, og derfor er ansvarsforsikring altid inkluderet som standard i din forsikring til bilen. Faktisk kan du, såfremt du ikke er forsikret, risikere at modtage et dagsgebyr på 250 kr. - det skyldes en lovændring, der trådte i kraft per 1. januar, 2019.

Hvad indebærer en kaskoforsikring?

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring på din bil for at få en bredere og bedre bilforsikringsdækning. En kaskoforsikring er det mest udbredte tilkøb til bilforsikringer i Danmark, og denne type forsikring er nyttig, hvis du gerne vil have dækket skader på din egen bil og dens inventar. Forsikringen er ikke lovpligtig, men den kan skabe rigtig meget tryghed i din hverdag som bilejer.

Denne tryghed kan for mange mennesker nemt betale sig, da man på den måde undgår at skulle betale en helt ny bil, hvis uheldet skulle være ude.

Hvor stor skal min selvrisiko være?

En ting du bør tage højde for, når du skal vælge forsikring til bil, er selvrisikoen. Hvis uheldet er ude, træder forsikringen i kraft, men du skal betale en del af tabet selv. Beløbet, du skal betale her, kaldes din selvrisiko. Har du et stramt budget, eller er du bare ikke særlig risikovillig, så kan det være fordelagtigt for dig at vælge en forsikring med lav selvrisiko.

Det gælder i mellemtiden, at jo lavere din selvrisiko er, desto højere er den årlige pris for din forsikring. Derfor skal du tage stilling til, om du foretrækker at betale ét stort beløb i tilfælde af, at uheldet er ude, eller om du i stedet ønsker at fordele en større udgift over hele året.

Din selvrisiko er altså en måde, hvorpå du kan skrue op og ned for prisen på din bilforsikring.

Du kan læse mere om, hvordan du sparer flest penge på din bilforsikring med din selvrisiko på Samlino.dk/blog/guide-til-valg-af-selvrisiko.

Hvad skal mine oplysninger bruges til?

For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig et tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov korrekt, er det nødvendigt, at du oplyser følgende:
Generelle informationer om bilen, din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere med det formål at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem.

Derudover kan du også oplyse information om dine medlemskaber, for at se yderligere attraktive tilbud på bilforsikring.

Kan jeg få bilforsikring hos alle forsikringsselskaber?

Er du over 18, kan du tegne forsikring ved de fleste selskaber. Der er dog nogle, eksempelvis LB-gruppen og Popermo, der kræver, at du er medlem af en bestemt faggruppe. Er du ikke det, kan du desværre ikke tegne en forsikring til din bil hos netop dette forsikringsselskab. Du bliver dog også bedt om at oplyse din faggruppe, når du skal sammenligne bilforsikringer hos Samlino.dk. På den måde undgår du at se forsikringer, du ikke vil kunne tegne.

Er der forskel på tværs af selskaberne?

Ja, der er forskel på tværs af selskaberne. Ikke blot på prisen, men også på hvordan de enkelte selskaber fastsætter prisen. Nogle selskaber går eksempelvis langt mere op i alder end andre, og dette er reelt tilfældet ved de fleste parametre, som er bestemmende for prisen på forsikring til bil. Derfor er det netop vigtigt, at du sammenligner forsikringer på baggrund af dine helt egne behov. Er du eksempelvis ung, kan det være en stor fordel at vælge et selskab, som ikke lægger så stor vægt på alderen. Ligeledes er det eksempelvis en fordel at vælge et selskab, der belønner skadefri kørsel med en lav præmie, hvis du har kørt i mange år uden skader. Du kan sammenligne bilforsikringer på denne side, så du kan skille de billige forsikringsselskaber fra de dyre.

Hvor ofte skal jeg lave et bilforsikringstjek?

Du bør foretage et bilforsikringstjek mindst én gang om året, idet priserne på bilforsikring kan variere en del fra år til år. Desuden kan din forsikringsprofil forandre sig, så din nuværende løsning ikke permanent er den bedste for dig. Der kan være mange penge at spare på forsikring til bilen, og du kan risikere at gå glip af denne besparelse, hvis du ikke får sammenlignet markedet, inden du beslutter dig.

Du skal altså huske at tjekke prisen på din bilforsikring, så du ikke betaler for meget.

Er det en fordel at have bilforsikring ved samme selskab som resten af sine forsikringer?

Flere af vores undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at samle sine forsikringer hos ét selskab. Ofte viser det sig, at det bedst kan svare sig at håndplukke forsikringerne blandt de forskellige forsikringsselskaber. Det skal dog bemærkes, at man kan få andre fordele end bare prisen ved at samle sine forsikringer hos ét selskab. Det bliver eksempelvis væsentligt mere overskueligt, når der kun kommer en regning ind af døren for dine forsikringer. Flere selskaber tilbyder også bankservice, hvor du kan få fordele, blandt andet en speciel kundestatus, hvis du samler alt, du kan hos selskabet. Vi holder hele tiden et vågent øje med priserne på bilforsikring og alle de andre forsikringer, så hvis du vil være informeret om det sidste nye på forsikringsmarkedet, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev, så du får nyheder om blandt andet forsikring og telemarkedet direkte i din mailindbakke.

Hvad er den bedste bilforsikring?

Hvad den bedste bilforsikring er, er en subjektiv holdning. Nogen går mere op i pris, og andre går mere op i dækning. Derfor skal du på resultatsiden til- eller fravælge de dækning du gerne vil have. På denne måde kan du finde den bedste og billigste bilforsikring til netop dine behov.

Hvis du sammenligner bilforsikring gennem Samlino.dk's sammenligningstjeneste, så har du altså en god chance for at få den bedste bilforsikring til netop dine behov.

Skal jeg have både ansvars- og kaskoforsikring?

Ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre under kørsel. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, så du kan reelt spare nogle penge ved at vælge denne fra. I de fleste tilfælde kan det dog anbefales at have en kaskoforsikring til bil, da den dækker skader på din egen bil og kan være en stor tryghed i din daglige kørsel. Af denne grund er kaskoforsikring automatisk tilvalgt på vores service.

Hvad er tilvalgsdækninger?

De fleste forsikringsselskaber tilbyder en række tilvalgsdækninger til deres bilforsikringsprodukt. Det kan være ting som vejhjælp, førerdækning, glasskadedækning mm. Det kan være en god idé at inkludere dem i din bilforsikring. Vejhjælp er godt at have, hvis uheldet skulle være ude, og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil, og hvad der hører til. Førerdækning dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket ordentligt, hvis du kommer ud for en ulykke. Alt dette koster dig dog penge, så du skal vurdere, om du vil betale mere for mere sikkerhed.

Beregn autoforsikring

Har du allerede eller skal du have en bilforsikring? Så kan det være en god idé at udregne prisen på autoforsikring til bilen. Prisen afhænger nemlig af en lang række faktorer, og selskaberne ændrer hele tiden deres priser. Vil du gerne være sikker på, at du har Danmarks billigste bilforsikring til dine behov, bør du derfor regelmæssigt udregne prisen på din autoforsikring. Vores prisberegner er gratis, hurtig og enkel at benytte - du kan prøve den af på denne side.

Hvem er dækket af min bilforsikring?

Som udgangspunkt dækker din bilforsikring kun dig, som er primær bruger af bilen. Det vil sige, at hvis en ekstern person bruger bilen fast, skal det pågældende forsikringsselskab have besked. Hvis ikke der gives besked, dækker forsikringsselskaberne ikke, hvis den eksterne bruger af bilen kommer ud for et uheld. Desuden er det at omgås loven at få andre til at registrere bilen i sit navn, så man bør altid takke nej til at lade forældre eller andet hjælpe dig med at få en billigere forsikring til bil, da det kan give store bøder og, i værste fald, fængselsstraf.

Kan jeg videreføre min optjente anciennitet fra et andet selskab?

Ja, hos de fleste selskaber er dette muligt. De fleste forsikringsselskaber gør det muligt at viderebringe din anciennitet og skadeshistorik fra dit tidligere forsikringsselskab. Dette betyder, at du ikke skal bekymre dig om at få en dyrere bilforsikring, hvis du vælger at skifte forsikringsselskab i tide og utide. Oftest er det eneste, du skal gøre, at indtaste policenummeret og navnet på dit tidligere forsikringsselskab. Hvis du har haft et år eller flere uden forsikring til bil, bør du tjekke op på din udbyders regler for dette.

Fordele ved sammenligning af bilforsikring

Ved at indhente tilbud på forsikringer til bil gennem sammenligning af bilforsikringsmarkedet opnår du adskillige fordele. Udover, at du får en bilforsikring til den bedst mulige pris, sikrer du dig også, at du har en forsikring, der dækker i forhold til dine behov. Kort sagt får du den rigtige forsikring til dig og din bil ved at sammenligne bilforsikringer. Ydermere kan forsikringsmarkedet være en jungle at finde rundt i, og det kan kræve meget tid at indhente priser fra samtlige selskaber. Med en sammenligning sparer du dermed tid ved ikke at skulle indhente priser for samtlige selskaber på markedet. Du kan sammenligne bilforsikring hurtigt og let ved at trykke på knappen øverst på siden.

Billig bilforsikring trods RKI?

Det er de færreste udbydere, der lader personer med registrering i RKI / Experian tegne en forsikring hos dem. Dog er det altid en god idé at forhøre dig hos de forskellige udbydere omkring deres regler for dette, da du, hvis du er heldig, kan få en rimelig bilforsikringspris.

Bilforsikring til en leaset bil?

Hvis du leaser din bil, forsikrer du ofte din bil, ligesom hvis du havde købt en. Ligeledes skal du beregne prisen på forsikring til bilen og finde den mest fordelagtige assurance for dig. Nogle leasingforhandlere har særaftaler med forsikringsselskaber, så det er altid en god idé at forhøre dig hos din forhandler, inden du køber.

Find en billig bilforsikring: Det skal du vide, inden du går igang

Før du går i gang med at sammenligne bilforsikringer, bør du læse nedenstående afsnit, om hvordan dine behov skal sætte rammerne for dit valg. Det er smart at sammenligne priser på markedet, men det er ligeledes vigtigt, at du har nogenlunde styr på, hvad du søger ud over den nøgne pris. På den måde begrænser du udvalget, hvorefter du på simpel vis kan finde den billigste bilforsikring, der samtidigt lever op til dine individuelle kriterier / behov.

En billig bilforsikring skal også være en god bilforsikring

Din bilforsikring skal helst være så billig som muligt, men derfor skal du stadig stille krav til, hvad den skal kunne dække. Prisforskelle på forsikringerne forekommer blandt diverse udbydere af produktet, og her er en væsentlig faktor altså omfanget af, hvad bilforsikringen dækker. Nogle indeholder ekstra bilforsikringsdækning til samme eller lidt højere pris, hvor andre kravler op af prisstigen ved eventuelle tilkøbsdækninger. Om en bilforsikring er billig, er i dette tilfælde en individuel vurdering.

Eksempel: Hvis Person A ønsker en fuld kasko med vejhjælp, og Person B blot ønsker en delkasko, som er mere begrænset, vil Person B højst sandsynligt finde den billigste løsning blandt de to. Hvis Person A sammenligner priser på kaskoforsikringer med vejhjælp, ender han med at betale mere end Person B, men Person A finder alligevel en billig bilforsikring blandt de forsikringspolicer, der samtidigt lever op til personens krav om dækning.

Kend din bil

Det første, du skal have styr på, inden du sammenligner priser på bilforsikringer, er (naturligvis) din bil. En lang række informationer om din bil er medtaget i beregningen af din årlige forsikringspræmie (årlige pris). Om din bil skal du kunne oplyse, hvilket mærke, hvilken model, årgang, motorstørrelse og variant den har. Forsikringsselskaberne vil gerne vide nøjagtigt, hvilken bil du ejer, så det er lettere at beregne, hvad det ville koste at forsikre den. Særligt bilens årgang kan være betydelig, siden det fortæller noget helt konkret om bilens opbygning. En ældre model medfølger en større sandsynlighed for, at reservedelene til reparation er sjældnere og dermed dyrere for selskaberne.

Information om bilejeren

Detaljer om føreren er en væsentlig faktor for forsikringens pris. Eksempelvis indikerer et større antal år som bilejer noget om erfaring. Din bopæl kan også påvirke prisen, da prisniveauet kan variere mellem forskel på postnumre i Danmark. Din alder er en vigtig detalje, og du skal samtidigt oplyse, om der er andre registrerede førere af bilen.

Den gode bilist belønnes med en billig bilforsikring

Din skadeshistorik er medregnet i din risikovurdering. Forsikringsselskaber belønner gode førere, der har en tom skadeshistorik. Når du sammenligner priser, bliver du altid spurgt om, hvor mange skader du har haft inden for et antal år - dette kan nemlig sige en del om din risiko for fremtidige skader. Gennem vores sammenligningstjeneste skal du eksempelvis vælge, hvor mange skader du har haft inden for de seneste år.

Det er vigtigt at vide, hvad en skade omfatter i denne sammenhæng. Et punkteret dæk eller en lille ridse i sidedøren tæller ikke som en skade, hvis du har fået en hurtig reparation på værkstedet efterfølgende uden at melde det til dit forsikringsselskab. Den gode bilist kan altså godt have kørt over et par kantstene igennem tiden og stadig få en meget billig bilforsikring – skadeshistorikken er som oftest baseret på de registrerede skader, hvor forsikringen skulle dække et større beløb end den betalte selvrisiko.

Din selvrisiko har indflydelse på prisen

Det er alligevel muligt for dig at have indflydelse på din årlige forsikringspræmie. Om du har kørt skadefrit i de seneste 7 år eller ej, vælger du selv din ønskede selvrisiko. Hvis du skruer op for din selvrisiko, falder den månedlige/årlige pris – på den kan du styre i retning mod en billig bilforsikring. Den normale selvrisiko ligger på 4.000 kroner, men du kan oftest justere denne op eller ned alt efter, hvor meget du ønsker at betale i tilfælde af, at din bilforsikring skal dække en skade. Her skal du være opmærksom på, at den årlige pris ændrer sig følgelig. Ved en lavere selvrisiko skal du punge ud med færre penge, hvis skaden skulle ske. Det vil sige, at forsikringsselskabet skal betale mere, hver gang du bakker ind i en anden parkeret bil. I sådan et tilfælde ville det være mindre profitabelt for forsikringsudbyderen, hvorfor der opkræves en større pris for bilforsikringen med lavere selvrisiko.

Sammenlign priser med og uden tilkøb

På jagten efter den billigste bilforsikring kan man, som tidligere nævnt, filtrere sin søgning gennem ønskede tilkøbsdækninger og -forsikringer. Blandt valgfrie dækninger kan du sammenligne kaskodækning, vejhjælpsdækning og en del flere. Sammenlign derudover priser efter dine behov for tilkøbsforsikringer, herunder tilkøb af biltab (dækker bilen ved røveri/tyveri) og forsikring af førere under 25 år – denne dækker eksempelvis dine børn, hvis de låner bilen. Der findes en række andre typer af ekstra dækninger, som du kan tjekke ud i vores prisberegner. Hvis du taster dine oplysninger ind i vores formular og gennemgår vores sammenligningstjeneste, kan du frit til- og fravælge dine ønsker samt læse om hver af dem. Forsikringspræmien svinger på baggrund af dit valg af tilkøb, så det er betydningsfuldt, at man hverken vælger overflødige tilkøbsforsikringer til eller undværer de nødvendige af salgsen. Det er i hvert fald anbefalet til dem, der er på udkig efter Danmarks billigste bilforsikring.

Hvilke forsikringsselskaber kan man sammenligne på Samlino.dk?

Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: Alm. Brand, Tryg, FDM Forsikring, Gjensidige, IDA Forsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Topdanmark, Købstædernes forsikring og Popermo Forsikring. Vi sammenligner på nuværende tidspunkt ikke Codan og IF Forsikring.

Skal man have bilforsikring, når man omregistrerer en bil?

Det kort svar er ja.

Det lange svar er, at du ikke kan omregistrere din nye bil, hvis du ikke har en bilforsikring. I dette tilfælde vil du simpelthen blive afvist på Skats hjemmeside, når du prøver at omregistrere din bil.

Derfor er det vigtigt, at få styr på helt styr på din nye bil, ved at tilkøbe en bilforsikring inden du omregistrerer bilen. Det kan gøre billigt her på Samlino.dk.

Hvad er statsafgift på bilforsikring?

Der er en statsafgift på 42,9 % af forsikringspræmien. Dette er en afgift som betales gennem prisen på forsikringen, men som går direkte til staten. I praksis fungerer det på samme måde som når du betaler moms. Du kan ikke slippe for at betale denne statsafgift på bilforsikring, så vi anbefaler bare at se på det som en del af prisen på at have en bil.

Hvorfor en forsikring af bil?

Når du køber en bil, kan du ikke komme udenom en forsikring af bilen. Det er derfor altid en god idé at sammenligne forsikringer af bil, da der kan være mange penge at spare, hvis du indhenter tilbud fra de forskellige forsikringsudbydere. Forsikring af bilen er lovpligtig og du kan ikke køre rundt uden.