5G: Læs mere om 5G herunder 👇 eller sammenlign mobilabonnementer med 5G her:

Sammenlign 5G-abonnementer

Din nabo har allerede fundet et mobilabonnement gennem os

Hvad er 5G?

5G er den nyeste teknologi inden for mobile netværk. 5G kommer efter 4G, og 5G revolutionerer mobilbranchen indenfor både båndbredde og forsinkelse. 5G er meget hurtigere end 4G, og man kan faktisk bruge internettet på helt nyde måder med 5G pga. den nye hastighed på det. Hvis du vil downloade en film på Netflix, vil du i fremtiden kunne gøre det på blot et øjeblik, og at streame i 4K bliver intet problem. 5G er altså en fantastisk ny teknologi til alle aspekter af vores samfund hvor hurtig kommunikation er essentiel.

Hvilke udbydere tilbyder 5G i mobilabonnementet?

I dag er det ikke alle udbydere der tilbyder 5G i deres mobilabonnementer. Derfor vi lige give dig et overblik over, hvilke udbydere der tilbyder den nye teknologi. TDC Net vil inden udgangen af 2020 tilbyde 5G til op til 90 % danskere. Det betyder at du gennem Yousee, Eesy, Velkommen, Hallo, Unotel, Telmore og mange mange flere udbydere med stor sikkerhed kan få 5G inden udgangen af 2020. Du skal dog være opmærksomhed på, om din telefon kan trække 5G. TT-netværket, altså Telia og Telenor, begyndte at teste deres 5G i 2019. I 2020 begyndte de i september at lukke de første kunder ind i deres 5G netværk, som det andet selskab til at gøre dette. TT-netværket har også planer om et landsdækkende netværk, men deres tidshorisont er ikke så klar endnu. De selskaber der bruger TT-netværket er i dag CBB, Call Me, Ok Mobil, Duka, Gladmobil, Greentel, Telia og selvfølgelig også Telenor. Du kan altså også forvente at få 5G hos disse udbydere. Det sidste netværk vi vil sætte fokus på, er 3's eget netværk. 3 tester ligesom TT-netværket lige nu deres 5G teknologier. Lige nu tester de det rundt omkring i København og i Roskilde. De planlægger at deres 5G master vil begynde at komme i kommercielt brug inden udgangen af 2020. De udspecificerer dog ikke hvor de vil det. De selskaber der bruger 3's netværk, er i dag Oister og 3 selv. Derfor kan du også forvente at kunne bruge 5G hos disse selskaber i fremtiden,

Hvordan kan jeg sammenligne 5G på Samlino.dk?

Du kan nemt og gratis sammenligne 5G hos Samlino.dk. Hvis du er interesseret i dette, så skal du gå op i toppen af denne side, og så klikke på "Sammenlign 5G-abonnementer", og så vil du blive ført direkte til en side hvor du kan sammenligne udbydere med 5G-teknologi tilgængeligt. På denne side kan du nemt se en oversigt over alle udybdere med 5G, deres datagrænser, pris og meget mere. Så hvad venter du på? Det er vigtigt at sammenligne selskaber med 5G, da du nemt kan spare penge på at vælge et billigt netværk fremfor et dyrt netværk. Hvis begge selskaber har 5G og samme mængde data, så burde prisen være den samme. Det er den dog i mange tilfælde ikke, og derfor er der potentiale for, at du kan spare penge. Hvis du er typen der unødigt bruger penge og er ligeglad med dette, så kan du godt betale for meget for dit mobilabonnement, vi anbefaler det bare ikke. Når du

Hvem er bedst på 5G?

Lige nu er de bedste i Danmark til 5G formentligt TDC. De er det eneste selskab, der er gået ud og har lovet at dække op til 90 % af befolkningen inden årsskiftet. De andre udbydere har ikke givet en tidsfrist på dette, og derfor formodes de at være bagud. I fremtiden kan du dog godt regne med at de fleste udbydere vil have en næsten landsdækkende dækning, da de ellers ville miste en stor del kunder. Nogle selskaber prioriterer det højere end andre, og det også derfor TDC i dag er forrest i 5G ræset. Når man kigger, på hvilket selskab der er bedst på 5G, så skal man ikke kun kigge på dækning. Der er nemlig forskellige teknologier inden for 5G, hvor nogle er hurtigere end andre. Du skal derfor kigge på hvor hurtige hastigheder de forskellige selskaber lover, da der også kan være forskel her.

Hvad er priserne for at få 5G?

Lige nu er priserne for at få 5G de samme som for 4G og 3G. Dog kan der i fremtiden være mulighed for at man skal have et særskilt abonnement til 5G, dette har vi dog ikke set endnu. Nogle udbydere kunne også finde på at gøre 5G til et tilkøb til ens abonnement, som man så skulle betale mindre for. Hvis dette blev aktuelt, så ville du stadig kunen finde det billigste 5G abonnement hos os, da vi sørger for at være opdateret på markedet. Så derfor anbefaler vi selvfølgelig at du løbende holder dig opdateret på vores sammenligningsside for mobilabonnementer.

Er 5G farligt?

Det korte svar er: Nej Det lange svar er, at sundhedsstyrelsen er kommet dig i forekøbet, og de har lavet en analyse, hvor de kigger på om 5G er farligt. Konklusionen på analysen er, at 5G ikke er farligt, da strålingen ikke nærmer sig grænseværdierne for hvad der begynder at være sundhedsskadeligt. Du kan altså trygt bruge 5G, og det er ikke noget du skal være bange for. Der er også lovgivning på plads, som sikrer dig som forbruger mod at radioudstyr er sundshedsskadeligt, da det faktisk ville være ulovligt at bruge. Dette følger teleselskaberne selvfølgelig for ikke at være i strid med gældende lovgivning.

Hvordan kan jeg få 5G i mit mobilabonnement?

Hvis du i dag vil have 5G i dit mobilabonnement, så skal du vælge et teleselskaber som tilbyder 5G i dit mobilabonnement. Lige nu vil dit bedste bud på at være dækket af 5G være TDC Net, da de har en plan om at dække op mod 90 % af Danmark inden årsskiftet. De selskaber der i dag ligger under TDC Net er Yousee, Eesy, Velkommen, Hallo, Unotel og Telmore. Så hvis du vil have den bedste 5G dækning, så skal du finde et mobilabonnement fra en af dem. Hvis du vil have den billigste 5G dækning, så kan du opnå dette ved at sammenligne mobilabonnementer hos os, da du her kan vælge det billigste på TDC Net. Hos Samlino er der altid penge at spare - Blandt andet ved at sammenligne din bilforsikring eller Tesla forsikring.