Taletidskort - Gratis sammenligning

Vis resultater nu

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Find det bedste og billigste taletidskort

Selvom Samlino ikke tilbyder direkte sammenligninger af taletidskort, kan du stadig drage fordel af vores tjeneste til at finde de billigste tilbud på mobilabonnementer

Når du benytter dig af Samlinos sammenligningstjeneste, får du lynhurtigt en oversigt over mobilabonnementer, der måske tilbyder lignende fordele som et taletidskort. Fx vil nogle abonnementer tilbyde lave månedlige omkostninger uden lange bindingsperioder, som kan være et godt valg, hvis du leder efter fleksibilitet og kontrol over dit mobilforbrug, helt ligesom med et taletidskort. 

For at finde det billigste mobilabonnement, bør du gøre dig nogle overvejelser om din månedlige brug. Altså, hvor meget data, hvor meget taletid og SMS'er har du brug for hver måned.

Husk også at sammenligne at se efter særlige tilbud eller kampagner, der kan gøre abonnementet mere attraktivt. 

Taletidskort med data

Når du har valgt, hvor du vil købe dit taletidskort fra, skal du normalt vælge en startpakke, som omfatter et SIM-kort og en vis mængde taletid, data og SMS'er. Aktiveringsinstruktionerne følger med, og genopfyldning kan ofte gøres enten i butikken, online eller ved at købe et nyt genopfyldningskort. 

Selvom taletidskort med data kan være en god løsning for mobilbrugere med et lavt dataforbrug, kan det for brugere, der streamer meget eller ofte downloader store filer, være værd at overveje en stabil bredbåndsforbindelse derhjemme. Bredbånd giver typisk højere hastigheder og mere data uden bekymring for genopfyldninger, hvilket gør det til en oplagt løsning for dem, der har brug for konstant adgang til internettet.

Taletidskort uden abonnement

Mange selskaber er helt stoppet med at sælge taletidskort, og du vil derfor ofte opleve, at du skal købe en abonnementsbaseret løsning. Men du kan dog stadig godt finde online udbydere, og fysiske forhandlere som fx kiosker, elektronikbutikker, fotobutikker og turistinformationer rundt om i landet, som sælger taletidskort, der er baseret på dit faktiske forbrug, og som ikke inkluderer en bindingsperiode.

Markedets billigste taletidskort

Mange vælger et mobilabonnement med en fast månedlig pris, som typisk inkluderer fri SMS, tale og en betydelig mængde data. Og med det nuværende lave prisniveau på mobilabonnementer i 2024, kan det da også virke som det logiske.

Men hvis dit forbrug sjældent når de 120 til 200 kr. om måneden, som mange abonnementer koster, kan et taletidskort uden abonnement og minimumsforbrug måske være det rigtige for dig. 

Laver man en hurtig scanning af markedet, ser du, at Lebara tilbyder et af markedets billigste priser på kun 19 kr. Der er ikke meget indhold i pakken, men det kan være helt ideelt for dem, som har et lavt forbrug. Oister tilbyder også konkurrencedygtige priser på taletidskort, hvor 59 kr. giver dig 6 timers tale og 6 GB data. 

Hvor kan man købe taletidskort?

Selvom det ikke er lige så udbredt mere, findes der stadig online teleudbydere, hvor du kan købe taletidskort. Men du vil nok have mest held ved at søge efter et forbrugsbaseret abonnement, hvor du betaler et mindre månedligt beløb, alt efter hvor meget du forbruger. 

Du kan også være heldig at finde dem ii store kæder som POWER og Elgiganten. Flere fotobutikker, der også specialiserer sig i mobiltelefoner og tilbehør, sælger også ofte taletidskort. Du kan muligvis også finde taletidskort i de turistinformationscentre, der er rundt om i landet. Ofte er taletidskort nemlig en bekvem løsning for turister, der har brug for midlertidig mobiladgang under deres besøg. 

Hvad er et taletidskort?

Man kan sammenligne taletidskort med et forudbetalt mobilabonnement, hvor du køber et bestemt beløb af taletid, SMS'er og data på forhånd, og som giver dig fuld kontrol over dit mobilforbrug uden månedlige abonnementer eller lange bindingsperioder.

Det vil med andre ord betyde, at du skal genopfylde eller købe et nyt taletidskort, når din saldo løber tør.

Taletidskort er især nyttige for folk, der sjældent bruger en mobil eller ønsker at holde et fast budget, da de kun skal genopfylde efter behov. Det er også en populær løsning for turister eller midlertidige besøgende i Danmark, der har brug for en midlertidig løsning.

Hvordan fungerer taletidskort?

Med et taletidskort køber du en bestemt mængde taletid, SMS'er og data, som du så kan bruge, indtil saldoen løber ud.

Helt lavpraktisk køber du et taletidskort, som inkluderer et simkort og en saldo. Når du har dit taletidskort, skal du aktivere det, typisk ved at indsætte SIM-kortet i din telefon og følge de instruktioner, der følger med kortet. Du kan også have brug for at registrere kortet online – det kommer an på udbyderens betingelser. 

Når din saldo nærmer sig nul, skal du genopfylde den for at fortsætte med at bruge tjenesterne. Det kan du typisk gøres online på udbyderens hjemmeside, via en app eller ved at kontakte udbyderen. 

Taletidskort er især nyttige for dem, der ønsker at kontrollere deres mobiludgifter, ikke ønsker bindinger, eller som har brug for en midlertidig mobil løsning. 

Hvad koster et taletidskort?

Et taletidskort koster typisk fra 19 kr. + oprettelsesgebyr. Men det smart ved et taletidskort er jo, at du kun betaler for det, som du bruger. Så du har selv fuld kontrol over dine omkostninger.

Hvor køber man taletidskort uden abonnement?

Omfanget af udbydere, der tilbyder taletidskort, er i dag ret begrænset. Du kan dog være heldig at finde taletidskort uden abonnement i turistinformationer, fotobutikker og enkelte elektronikbutikker.  

Et godt råd er, at du bør lede efter et forbrugsbaseret mobilabonnement i stedet, hvor du betaler et lille beløb om måneden.  

Kan man stadig købe taletidskort?

Selvom det har en klang af noget, man mest brugte tilbage i 90’erne, tilbydes taletidskort stadig den dag i dag, men dog i et meget begrænset omfang. Tidligere var det muligt at købe og genopfylde taletid ved hjælp af skrabekort købt i butikker, i dag håndteres det primært hos udbydernes online. 

I begyndelsen af 1990'erne var taletidskort meget udbredt og blev solgt i et bredt udvalg af butikker som fx supermarkeder, tankstationer og kiosker. Taletidskortet var en ret fremtrædende løsning, der gjorde det muligt for forbrugerne at have præcis kontrol over deres mobiludgifter, da de kunne købe taletid og SMS'er på forhånd. 

Kan man købe taletidskort i kiosk?

Ja, du kan godt være heldig at finde taletidskort i kiosker i Danmark. Derudover vil nogle elektronik- og fotobutikker også have taletidskort, du kan købe.

Vær opmærksom på, at du ikke længere kan købe taletidskortene anonymt. Siden 2022 har du skulle registrere taletidskort på samme måde som ved alle andre abonnementer med cpr-nummer og Navn.

Kan man købe taletidskort i butik?

Ja, selvom udbuddet er meget begrænset i dag ift., for bare 10 år siden, så er det faktisk stadig muligt at købe taletidskort i butik. Du kan være heldig at finde taletidskort i nogle af de større elektronikbutikker, turistinformationer og fotoforretninger.

Hvordan får man et taletidskort?

Du kan købe et taletidskort i en kiosk, elektronik- eller fotobutik eller turistinformation. Her vil du få en pakke, der indeholder alt, hvad du har brug for, for at begynde at bruge din mobiltelefon med det samme. En stor fordel er, at du undgår ventetiden på at modtage et SIM-kort og aktiveringskode fra dit mobilselskab. Med et taletidskort betaler du kun for det, du bruger, hvilket giver dig bedre kontrol over dine udgifter.

Kan man bruge taletidskort uden SIM-kort?

Nej, man kan ikke bruge et taletidskort uden et SIM-kort. Et taletidskort er designet til at blive brugt med et SIM-kort, som indsættes i din mobiltelefon. SIM-kortet er nødvendigt for at forbinde din telefon til mobilnetværket og bruge de tjenester, der er inkluderet i taletidskortet, som fx tale, SMS og data. 

Kan man købe taletidskort anonymt?

Nej. siden 1. januar 2022 har du skullet registrere et taletidskort med cpr-nummer og navn, som man også skal med andre abonnementer.

Reglen skyldes, at taletidskortet for ofte blev benyttet af kriminelle for at undgå at blive sporet af politi og myndigheder. Og ved at sørge for, at taletidskort ikke kan anskaffes som uregistrerede, forsøger man altså at få stoppet trafikken hos kriminelle, som det også går ud over alle andre brugere af taletidskort.

Hvor lang tid gælder et taletidskort?

Det afhænger typisk af dit forbrug. Du køber typisk taletidskort, der har en vis mængde taletid, data og SMS’er, og når du har opbrugt indholdet, skal du enten opfylde eller købe et nyt taletidskort.

Kilder

Mattias Nielsen

Om Mattias Nielsen

Mattias Nielsen er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.