Menu
 70 60 58 88

Veteranforsikring: Er du på udkig efter forsikring af veteranbil eller klassisk bil?

Sammenlign Veteranforsikring

Vi henter priser fra 17 udbydere, blandt andre:

Veteranforsikring eller klassisk forsikring til bil

Når du køber en veteranbil er der sikkert ingen tvivl om, at du har i sinde at passe godt på den. Mens mange vægter den almene pleje, som kontrol af dæk og motorolie højest, så glemmer de at give deres forsikring en grundig overvejelse. Vi har her samlet alle de ting, du skal være særligt opmærksom på, når du skal have en veteranforsikring til din bil. Der er ikke nogle særlige regler for forsikring af veteranbil, i forhold til en almindelig bilforsikring. Det betyder derfor, at du er forpligtiget til at ansvarsforsikre den. Der findes dog mange selskaber som vælger at tilbyde en særlig veteranforsikring, som kan være billigere end en almindelig bilforsikring. For disse særlige veteranforsikringer er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Læs også: Beregn bilforsikring: 14 faktorer der påvirker din pris

Hvad er en veteranbil?

Først må vi definere hvad en veteranbil egentlig er. Det som kendetegner en veteranbil er, at den er indregistreret for mere end 30 år siden, og så skal den være registreret som et veterankøretøj hos SKAT. Derudover er et kendetegn også, at den fremstår som da den blev fremstillet. Hvis din bil er indregistreret tidligere end for 30 år siden, er der i stedet tale om forsikring til en klassisk bil. Ved klassisk bilforsikring, skal din bil være indregistreret for mere end 25 år siden.

Regler for veteranforsikring

Det gælder næsten altid, at der er utrolig såfremt du ønsker at tegne veteranforsikring eller klassisk forsikring til bil. Først og fremmest er der førnævnte alderskrav på bilens indregistrering på 30 år for veteranforsikring og 25 år på klassisk forsikring af din bil. Derudover er det næsten altid et krav, at din bil fremstår i originalstand, hvilket indebærer, at der ikke må være foretaget ændringer på den samt at alle reservedele er originale. Det betyder også, at du bliver nødt til at sende en del billeder til forsikringsselskabet, når du tegner din forsikring. Desuden gælder det, at:
 1. Du må kun bruge din veteranbil eller klassiske bil til hobbykørsel, og du må derfor for eksempel ikke køre den til og fra arbejde til dagligt.
 2. Du må kun køre i bilen fra 15. marts til 15. november. Tegner du kaskoforsikring udover ansvarsforsikring, kan du dog være dækket hele året, selvom det ikke ændrer på, hvornår du må køre. Reglen kommer af, at der er større chance for skader i vinterhalvåret. Nogle selskaber dækker også brand, tyveri og hærværk gennem ansvarsforsikringen.
 3. Du skal hos nogle selskaber være medlem af en veterankøretøjsklub eller en mærkeklub.
 4. Bilen skal opbevares i et lukket rum.
 5. Bilen skal have en brand- eller pulverslukke.

Hvordan er prisen på en veteranforsikring?

Prisen på din veteranforsikring eller klassiske bilforsikring afhænger naturligvis af, hvor omfattende dækning, du vurderer, at du har behov for. Hvis du kun går med den lovpligtige ansvarsforsikring, vil du naturligvis spare en del. Almindelige forhold som bopæl, alder, mv. spiller også en rolle for din pris, men hos mange selskaber, kommer endnu en faktor i spil. Ansvarsforsikringen er normalvis ikke så dyr, men for kaskoforsikring gælder det, at prisen på din veteranforsikring i høj grad fastsættes ud fra en dagspris på dit køretøj. Ansvarsforsikring kan koste dig lidt over 200 kroner om måned, mens kaskoforsikring kan komme op på over 3.000 kroner månedligt. Det er altså meget vigtigt, at du får vurderet dit dækningsbehov. Du kan læse 10 ting, som du bør spørge dig selv om vedrørende veteranforsikring længere nede. Det bør desuden nævnes, at der også er lovpligtige afgifter og bidrag i forbindelse med veteranforsikring klassisk forsikring til bil.

Vigtigt: Definer dit behov for veteranforsikring

Der findes forskellige muligheder for veteranforsikringer, og derfor er den mest væsentlige ting, du skal tage stillig til, hvilket behov du har for forsikringsdækning. Du skal derfor, i første omgang, tage stilling til, om du skal have en stilstandsforsikring, en ansvarsforsikring og/eller en kaskoforsikring. En stilstandsforsikring kan du med fordel tegne, hvis du er i gang med at restaurere din veteranbil. Det betyder derfor, at du kun kan købe denne forsikring, hvis du endnu ikke har fået din bil på plader og derfor ikke er indregistreret. Hvis du køber denne forsikring kan den dække ting såsom brand- og tyveriskader på køretøjet, samt de tilhørende reservedele og værktøjet som findes på adressen. Nogle tror fejlagtigt, at deres indbosforsikring dækker disse ting, men det gør den sædvanligvis ikke. Dog skal du være opmærksom på, at nogle selskaber ikke omfatter forsikringen hvis din bil er sat til salg, er til reparation, eller under renovering uden for Danmarks grænser. Kontakt altid dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om din dækning. Læs også: Autohjælp - Alt du skal vide!

10 spørgsmål du bør stille dig selv, når du køber veteranforsikring

Vi har herunder samlet 10 spørgsmål, som du skal stille dig selv eller forsikringsselskabet, inden du beslutter dig for, hvilket selskab du skal vælge. Mange forsikringsselskaber forholder sig nemlig forskelligt til spørgsmålene nedenstående. Derfor gør du klogt i at undersøge, hvor du får den dækning, som både passer bedst til dine behov, og samtidig giver dig den bedste pris.
Veteranforsikring
 • Er der krav om, at køretøjet skal fremstå i originalstand?
 • Er der krav om hvordan køretøjet skal opbevares? Eksempelvis i en lukket garage?
 • Er der krav til dig som forsikringstager? Eksempelvis bopæl, alder eller anciennitet?
 • Er der en begrænsning på hvor mange kilometer du må køre om året?
 • Er der nogle krav til køretøjets udstyr? Eksempelvis polafbryder eller ildslukker?
 • Er du dækket hele året, eller kun dele af året?
 • Er der krav om, at du skal være medlem af en klub?
 • Får du dækning i udlandet, hvis du kører der?
 • Er du dækket, hvis du vil være med i en trackday eller et rallyløb?
 • Er selvrisikoen passende til dit budget? Og hvordan påvirkes forsikringspræmien i tilfælde af, at du får en skade?
Hvis du ønsker en ganske almindelig ansvars- eller kaskoforsikring, så kan du her på Samlino.dk sammenligne alle bilforsikringer på markedet, og finde den billigste løsning. Det er en god ting, at du tjekker op på din bilforsikring en gang om året, da priserne kan have ændret sig. Derfor kan du som bilist, være kvalificeret til en billigere forsikring hos et andet selskab. Hvis du finder ud af, at du kan få en bedre forsikring hos et andet selskab, så kan du her finde 8 vigtige ting du skal have styr på, inden du skal skifte til et andet forsikringsselskab.
Klik her og spar 3.000 kr på din forsikring!

Bilforsikring

En veteranbil er defineret som en bil, der er indregistreret for mere end 30 år siden, og som fremstår i 100% originalstand. Bilen skal desuden være registreret som et veterankøretøj hos SKAT.
En klassisk bil er defineret som en bil, der er indregistreret for mere end 25 år siden, og som fremstår i 100% originalstand.
Nogle forsikringsselskaber giver dig mulighed for at få installeret en GPS i din veteranbil, der kan holde øje med, hvornår du kører. Andre forbeholder sig decideret retten til at installere en i din bil, så de kan sikre sig, at du ikke snyder.
Du kan først og fremmest spare utrolig mange penge på veteranforsikring eller klassisk bilforsikring ved at fravælge en kaskoforsikring. Ønsker du dog den gode dækning, som kasko giver, anbefales det på det kraftigste, at du sammenligner markedet, da der ofte er flere tusinde kroner at spare.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev