Sammenlign bilforsikring
fra 14 selskaber

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Hvordan sammenligner vi bilforsikring?

Sammenlign selskaber nu

Hvad andre siger

Trustpilot

Hold dig opdateret med de seneste nyheder

Se de seneste sparetips og artikler relateret til din forsikring

Bilforsikring

Hvad dækker en bilforsikring?

Som bilejer skal du have en bilforsikring. En bilforsikring har altid en ansvarsforsikring. Den er du er lovmæssigt forpligtet til at tegne.

Er du ude for en ulykke i din bil, er det ansvarsforsikringen, der betaler skaderne, hvis uheldet er din skyld.

Udover ansvarsforsikringen kan du (men du behøver ikke) vælge tillægsforsikringer som fx kaskoforsikring, glasskade, parkeringsskader, batteri (elbil) og udvidet førerulykkesforsikring m.fl.

Hvis du ønsker at finde en billig bilforsikring til dine behov, sammenligner vi priserne fra rigtig mange forsikringsselskaber. Vi sammenligner bl.a. mellem Alm. Brand Forsikring, Tryg, UNDO, FDM Forsikring, Gjensidige, IDA Forsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Topdanmark, og Købstædernes Forsikring.

Hvad koster en bilforsikring?

Vores undersøgelser viser, at du som erfaren bilist som udgangspunkt kan forvente, at en bilforsikring i gennemsnit koster mellem 2.000 kr. og 8.000 kr. om året. Er man derimod en ny og ung bilist koster det imellem 5.000 kr. og 14.000 kr. om året.

Når vi på Samlino.dk sammenligner en lang række tilbud på bilforsikringer til dig, er det din risikoprofil og din ønskede beskyttelsesgrad, der påvirker den samlede forsikringspris. Jo mere forsikret din bil er, jo højere forsikringspræmie.

En uerfaren risikoprofil vil samtidig betale mere for præcis den samme forsikring end den erfarne risikoprofil.

Prisen for din samlede bilforsikring afhænger to faktorer.

  1. Din risikoprofil.
    • Din risikoprofil er baseret på informationer så som:

    • Din alder – ung bilist uden erfaring vil have dyrere bilforsikring end erfaren bilist.
    • Din bopæl – områder, der statistisk set har flere uheld, kan påvirke din pris.
    • Antal kørte kilometer – jo ældre din bil er, jo dyrere er den at forsikre.
    • Din bil – nogle biler har statistisk set højere risiko for skader og uheld end andre.
    • Tidligere skader – har du tidligere haft uheld, kan det påvirke din pris.
    • Størrelsen på selvrisiko – Jo højere selvrisiko, jo mindre erstatning.
    • Flere forsikringer ved samme selskab – Du kan spare penge ved at samle dine forsikringer samme sted.
    • Anciennitet – Mange selskaber tilbyder, at du kan videreføre din anciennitet og skadeshistorik, hvilket kan give en reduktion i prisen.

  2. Antallet af tillægsforsikringer.
    • Du kan vælge mellem flere forskellige tillægsforsikringer til bilforsikring, og prisen fastsættes efter din risikoprofil. Fx kan du vælge:

    • Kaskoforsikring – dækker skader på din egen bil og inventar.
    • Udvidet førerforsikring – dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld.
    • Parkeringsskade – dækker parkeringsskader.
    • Glasskadeforsikring – dækker bl.a. reparation af forrude.
    • Ekstraudstyr – dækker tab eller skader på ekstraudstyr, du har tilkøbt bilen.
På Samlino.dk kan du blive klogere på, hvordan din pris på bilforsikring beregnes, og hvordan du potentielt kan få Danmarks billigste bilforsikring til dit behov.

Hvad koster bilforsikring på elbil?

Du kan ifølge vores erfaringer som udgangspunkt forvente at skulle betale mellem 5.000-9.000 kr. om året for at forsikre din elbil, hvis du er en erfaren bilist, mens du må forvente at skulle betale mellem 6.000-15.000, hvis du er en ny bilist.

Elbiler dækkes på samme måde som traditionelle biler. De er dog som udgangspunkt lidt dyrere at forsikre.

Hvorfor sammenligne bilforsikringer?

Ved at sammenligne bilforsikringer fra adskillige forsikringsselskaber opnår du økonomiske og praktiske fordele. Du får først og fremmest et overblik over de billigste bilforsikringer, men du sikrer dig også, at du får en bilforsikring, der dækker lige nøjagtig dine behov.

Forsikringsmarkedet kan være en jungle at navigere i, og det kræver meget tid at indhente priser fra mange forskellige forsikringsselskaber. Med en sammenligning af mange forskellige bilforsikringer sparer du tid og penge.

Hvad er en ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen dækker de skader, du forvolder dine medtrafikanter på vejene. Det er den lovpligtige forsikring i en bilforsikring. Med andre ord: Du skal have en ansvarsforsikring til din bil.

Ansvarsforsikringen dækker:

  • Uheld i trafikken.
  • Både dine passagerer og andre personer i trafikken, der er involveret, er dækket.
  • Ansvarsforsikringen dækker skade på andres ting og køretøjer.
  • Du får også en førerdækning, som sikrer erstatning til føreren af bilen i tilfælde af personskade.
Hvis du fx skulle påkøre en cyklist, så dækker ansvarsforsikringen skaderne på både cyklisten og cyklen. Men den dækker ikke skader på din egen bil.

Dette understreger vigtigheden af at overveje yderligere forsikringsdækning afhængigt af individuelle behov og omstændigheder i trafikken.

Hvad er en kaskoforsikring

En kaskoforsikring dækker skader og inventar på din egen bil. Det er en tillægsforsikring og derfor ikke lovpligtig for alle biler. Hvis din bil fx bliver ødelagt, er det kaskoforsikringen, som træder i kraft.

Kaskoforsikringen dækker:

  • Tab og skader på din bil.
  • Du er dækket i tilfælde af tyveri, hærværk og bilbrand.
  • Du får også assistance ved nedbrud og uheld, når du kører i udlandet inden for Europas grænser.
Denne tryghed kan for mange mennesker nemt betale sig, da man på den måde undgår at skulle betale en helt ny bil, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad er en tillægsforsikring?

Tillægsforsikringer kan bl.a. være vejhjælp, udvidet førerdækning, glasskadedækning m.fl.

Vores erfaring er, at de fleste forsikringsselskaber tilbyder en lang række tillægsforsikringer til deres bilforsikring og kan være gode at inkludere i bilforsikringen, så du er er dækket til specifikke situationer.

Vejhjælp er godt at have, hvis uheldet skulle være ude, og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil.

Glasskadedækning betaler, hvis der opstår skade på din forrude. Førerdækning dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket ordentligt, hvis du kommer ud for en ulykke.

Du kan også vælge at få dækket parkeringsbuler, hvis du bor i et risikoområde for parkeringsskader.

Tillægsforsikringerne koster ekstra og vil påvirke din endelige pris på din bilforsikring.

Hvad er selvrisiko?

Selvrisiko er beløbet, som du selv skal betale, inden dit forsikringsselskab udbetaler erstatning til dig. Jo højere selvrisiko, jo færre penge vil forsikringsselskabet udbetale i erstatning.

Laver du fx en skade på 50.000 kr. og har en selvrisiko på 6.000 kr., skal du selv betale de første 6.000 kr. Du får således udbetalt 44.000 kr. af dit forsikringsselskab.

Jo højere du har sat din selvrisiko, jo lavere pris betaler du om året for din bilforsikring.

Hvad skal mine oplysninger bruges til?

For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig det bedste tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov, er det nødvendigt, at du giver selskaberne en række oplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere med det formål at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem. Oplysningerne kan være:

Generelle informationer om bilen. Det første, du skal have styr på, inden du sammenligner priser på bilforsikringer, er (naturligvis) din bil. En lang række informationer om din bil er medtaget i beregningen af din årlige forsikringspræmie (årlige pris).

Om din bil skal du kunne oplyse, hvilket mærke, hvilken model, årgang, motorstørrelse og variant den har. Forsikringsselskaberne vil gerne vide nøjagtigt, hvilken bil du ejer, så det er lettere at beregne, hvad det ville koste at forsikre den. Særligt bilens årgang kan være betydelig, siden det fortæller noget helt konkret om bilens opbygning.

En ældre model medfølger en større sandsynlighed for, at reservedelene til reparation er sjældnere og dermed dyrere for selskaberne.

Din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Detaljer om føreren er en væsentlig faktor for forsikringens pris. Eksempelvis indikerer et større antal år som bilejer noget om erfaring. Din bopæl kan også påvirke prisen, da prisniveauet kan variere mellem forskel på postnumre i Danmark. Din alder er en vigtig detalje, og du skal samtidigt oplyse, om der er andre registrerede førere af bilen. Derudover kan du også oplyse information om dine medlemskaber, for at se yderligere attraktive tilbud på bilforsikring.

Din skadeshistorik er medregnet i din risikovurdering. Forsikringsselskaber belønner gode førere, der har en tom skadeshistorik. Når du sammenligner priser, bliver du altid spurgt om, hvor mange skader du har haft inden for et antal år - dette kan nemlig sige en del om din risiko for fremtidige skader. Gennem vores sammenligningstjeneste skal du eksempelvis vælge, hvor mange skader du har haft inden for de seneste år.

Det er vigtigt at vide, hvad en skade omfatter i denne sammenhæng. Et punkteret dæk eller en lille ridse i sidedøren tæller ikke som en skade, hvis du har fået en hurtig reparation på værkstedet efterfølgende uden at melde det til dit forsikringsselskab. Den gode bilist kan altså godt have kørt over et par kantstene igennem tiden og stadig få en meget billig bilforsikring – skadeshistorikken er som oftest baseret på de registrerede skader, hvor forsikringen skulle dække et større beløb end den betalte selvrisiko.