Leasing af bil: Her får du forsikringen billigst

|Posted by | Aktuelt, Bilforsikring

leasing af bilFlere og flere danskere kigger i retningen af leasing af bil i stedet for at købe, og det er der flere gode årsager til: For mange er det vigtigere at have adgang til en bil, fremfor nødvendigvis at eje bilen.

Endvidere er der også mange der finder det nemmere at anskaffe sig en bil ved privatleasing fremfor køb, da det oftest er billigere her og nu. Men hvor dyrt er det egentlig at forsikre en leaset bil? Det giver vi dig svaret på lige her. 

Samlino.dk har undersøgt markedet for forsikring ved leasing af biler. Det viser sig, at en bilforsikring til en leaset bil kan være dobbelt så dyr hos ét forsikringsselskab, som den er hos et andet, så der er god grund til at læse med her.

I undersøgelsen er der medtaget forsikringsselskaber, der udbyder en bilforsikring, hvor prisen kan indhentes online. Der er taget udgangspunkt i en testperson på 40 år, der har været bilejer i 20 år og aldrig har fået en skade. Personen, der er taget udgangspunkt i, er bosat i Helsinge. Ydermere er der taget udgangspunkt i en Peugeot 207 fra 2015.

Forsikring ved leasing: Billigste bilforsikring til den leasede bil

Bilforsikring til en leaset bil
Forsikringsselskab Selvrisiko Årlig pris Noter
IF-skadeforsikring 5.000 kr. 1.924 kr. For at købe bilforsikring til en leaset bil, skal den være købt hos en af If Forsikrings samarbejdspartnere
Alm. Brand 6.108 kr.  2.124 kr.
Alka 6.000 kr.  2.169 kr. Leasingaftalen skal stå i samme navn som forsikringstager
KF Forsikring 4.434 kr. 2.305 kr.
NEXT Forsikring 5.000 kr. 2.520 kr.
Codan 4.640 kr. 2.914 kr. Prisen forudsætter man køber online
Nem Forsikring  4.648 kr.  3.089 kr.
Topdanmark Logo  3.789 kr.  3.352 kr.
Tryg 5.720 kr. 3.696 kr.
Nykredit 3.900 kr.  3.737 kr.
Gjensidige Forsikring 3.900 kr.  3.877 kr. 5% online rabat på prisen første år
abc forsikring 5.000 kr.  3.925 kr. Der tillægges et oprettelsesgebyr på 295 kr.
ok-mobil-logo 5.022 kr. 5.112 kr.
GF Forsikring 5.022 kr. 5.118 kr.
Data indhentet d. 20/12/2017.
Køb forsikring til din leasede bil nu! Spar gennemsnitligt 2.700 kr.

If imponerer kunderne

Med en pris på blot 1.924 kroner om året er If Forsikring de klare vindere af denne undersøgelse. De er 200 kroner billigere end deres nærmeste konkurrent, og over 2,5 gange så billige som det dyreste selskab. Dermed distancerer de sig fra konkurrenterne i denne undersøgelse. Derudover har de en selvrisiko på kun 5.000 kroner, hvilket betyder, at du selv skal betale 5.000 kroner, hvis du laver en skade. Herefter betaler forsikringsselskabet resten af regningen. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du ønsker en bilforsikring til din leasede bil hos If Forsikring, så skal den være leaset hos en af deres samarbejdespartnere.

Ønsker du derimod en lidt lavere selvrisiko, kan du i stedet vende blikket mod Topdanmark. Med en selvrisiko på bare 3.789 kroner, har de undersøgelsens laveste selvrisiko, hvilket kan være en fordel for dig, hvis du ofte er så uheldigt at komme til at forårsage skader. Eftersom selvrisikoen er så lav, er prisen for forsikringen til gengæld også lidt højere. I dette tilfælde har de en årlig pris på 3.352 kroner.

Hvilke faktorer påvirker på prisen?

Når du skal have en bilforsikring, er der en række faktorer, der spiller ind på den endelige pris. Det kan blandt andet være, hvor i landet du bor. Jo længere væk fra centrum du bor, jo billigere vil det også blive for dig, da forsikringsselskaberne forventer, at der sker flere skader mod centrum end længere ude på landet. Endvidere har din alder, og antallet af år med skadesfri kørsel indflydelse på, hvor mange penge du skal kaste efter en bilforsikring. Hvad end forsikringen er til en leaset bil, eller til din egen personlige bil. Antallet af personer, der skal tilskrives i forsikringen har sågar også indflydelse på, hvor dyrt det vil blive for dig.

Disse årsager gør også, at det vil være noget nær umuligt for dig og dine bekendte at få samme pris på jeres bilforsikring. Og af samme årsag, vil det også være svært for dig at få en pris, der er identisk med den, vi har fået i vores undersøgelse. Dog giver vores undersøgelse et godt indblik i, hvor det vil være billigste for dig, hvis du er på udkig efter en ny bilforsikring.

Se også hvordan du kan beregne din bilforsikring eller finde den billigste Tesla forsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 1 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *