Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

tv og bredbånd

TV og Bredbånd: Hurtig og gratis sammenligning

Sammenlign mere end 20 udbydere af TV og bredbånd på under 1 minut - du kan spare op til 1.000 kr. om året

Bredbånd

I dag tilbyder mange udbydere en pakkeløsning, hvor man får TV og bredbånd samlet og giver noget rabat på at købe det sammen. Denne pakkeløsning er ofte billigere end hvis du køber TV og Bredbånd hver for sig.
Flere og flere selskaber kræver i dag, at du har en internetforbindelse for at kunne abonnere på deres TV. Andre selskaber kræver dog, at du skal have et TV-abonnement hos dem for at få mulighed for at købe deres bredbåndsløsning. Denne løsning om at samle TV og bredbånd bruges derfor mere og mere. At samle bredbånd og TV i ét abonnement har både fordele og ulemper. Først og fremmest er det mere overskueligt for dig, da du får en samlet regning for internet og TV, og du kun skal kontakte et selskab, hvis du har spørgsmål eller problemer. Derudover tilbyder udbyderne, i nogle tilfælde, en samlet pakke der kan være billigere, end hvis du køber bredbånd og TV af forskellige udbydere. Ikke mindst tilbyder mange af disse udbydere ekstra services så som adgang til film og TV-serier. Ulempen ved sammenlægningen af TV og bredbånd er, at det ikke er muligt at afmelde dit bredbånd og samtidig fortsætte dit TV-abonnement. Derudover er dit TV-signal afhængig af din bredbåndsforbindelse. Det vil sige, at skulle der opstå situationer, hvor teknologien ikke virker, bliver både dit TV-signal og din bredbåndsforbindelse påvirket af det.
For at få TV via din bredbåndsforbindelse kræver det en minimumshastighed på cirka 10 mbit. Hvorvidt du kan modtage denne hastighed kommer an på kvaliteten af de kabler, der går ud til din bolig og afstanden til den nærmeste central. Heldigvis kan en stor andel af boligerne i Danmark få over 10 mbit bredbånd. Dette betyder, at når du ser TV, så bruger TV-signalet cirka 10 mbit af din internethastighed. Ønsker du at se TV, mens andre i din husstand surfer på nettet, spiller online spil eller hører musik, vil det derfor være nødvendigt med en minimumshastighed på cirka 20 mbit.
Ønsker du kun TV og intet bredbånd, eller har du allerede en bredbåndsforbindelse fra en anden udbyder, er der også hos nogle udbydere mulighed for at købe TV alene. Dog betyder det at du er nødt til at bruge en anden løsning end bredbånds-TV. Du skal her være opmærksom på, at der kan være en del omkostninger forbundet med at få installeret sådanne løsninger. Derudover begrænser det dine valgmuligheder i forhold til TV-pakker, da mange selskaber i dag sætter som krav, at du også har et bredbånd hos dem. Har du ikke det, kan du altså ikke få deres TV-pakker.
I dag sælges internet ofte i pakkeløsninger sammen med TV, men ønsker du kun internet er der også udbydere, der sælger bredbånd alene. Her skal du overveje hvilken type bredbånd, der passer bedst til dine behov. Afhængigt af hvor du bor, og hvilken hastighed du har behov, kan du vælge mellem DSL, COAX eller fibernet.
En TV-pakke er en pakke af TV-kanaler sammensat af en udbyder. Mange udbydere tilbyder flere forskellige pakker, hvilket gør det muligt for dig at vælge den sammensætning af kanaler, der passer dig, når du skal finde billigt tv og bredbånd. Udbyderne har forskellige rettigheder og udbuddet af kanaler varierer derfor. Prisen på pakken afhænger af, hvilke kanaler du ønsker og antallet af kanaler. Du behøver ikke en TV-pakke for at se DR1’s kanaler, da de ikke er betalingskanaler, men er finansieret gennem medielicens, som du betaler til staten.
Har du Kabel-TV bruger du kabler i jorden for at kunne se TV. Der bruges her et system, der ved hjælp af koaksialkabler, kan sende TV fra udbyderen til din adresse. Derfor er denne teknologi også kaldet COAX, specielt i forbindelse med bredbånd. Kabel-TV kan også transmitteres via lyslederkabler i jorden. Når du modtager signalet gennem kabler i jorden, undgår du, at signalet forstyrres af høje bygninger, træer, osv.
Har du satellit-TV får du dit TV-signal gennem en parabol. Parabolen monteres på dit hus og modtager signalet fra satellitter ude i rummet. Med Satellit-TV kan du få adgang til, og abonnere på, kanaler fra hele verden. Dette giver en større valgfrihed, da du kan modtage kanaler, der ofte ikke er tilgængelige hos mange udbydere.
Med Antenne-TV modtager du dit TV-signal fra en antenne, der monteres på dit hus. Det fungerer på den måde, at antennen opfanger signaler fra TV-masterne. Ønsker du en antenne, kræver det dog en digital tuner, der er indbygget i dit tv eller en separat digital boks. Denne teknologi er ikke særlig brugt i dag, da antallet af udbydere er begrænset og dermed også antallet af mulige tv-pakker.
Med bredbånds-TV modtager du dine kanaler gennem din internetforbindelse. Her tilsluttes TV-boksen til en bredbåndsrouter, der formidler tv-signalet. Du får altså bredbånd og TV i en pakke. Bredbånds-TV kræver, at du har en bredbåndsforbindelse. Dette kan være en DSL-forbindelse eller fiberforbindelse. Selvom du også kan få bredbånd via dit kabel-tv-stik, så kaldes dette for Kabel TV, fordi bredbåndet kommer fra TV-stikket, i stedet for at TV-signalet kommer fra bredbåndsforbindelsen.
Bruger du DSL teknologien til dit bredbånd får du internettet via dit telefonstik. Uanset hvilket område af Danmark, du bor i, plejer denne løsning at være en mulighed. Telefonkablerne er dog relativt sensitive over for støj, og hastigheden er derfor ofte lavere end andre bredbåndsmuligheder.
Med en COAX forbindelse får du leveret dit internet gennem et TV- eller antennestik med et såkaldt koaksial- eller COAX-kabel, hvoraf navnet kommer. Denne bredbåndsløsning giver mulighed for at kombinere billigt TV og bredbånd i samme kabel. Et COAX bredbånd kan give høj hastighed, men er endnu ikke tilgængeligt overalt i landet. Du kan bruge Samlino.dks gratis sammenligningsportal, for at tjekke hvilke bredbåndsabonnementer er tilgængelige på din adresse.
Med fibernet får du internet gennem lyslederkabler. Dataen bliver således sendt med lysets hastighed, hvilket sikrer hurtig forbindelse og høj kvalitet. Det er ikke alle adresser i landet, at du har mulighed for fibernet, men har du muligheden, kan det være en fordelagtig teknologi for dig der gerne vil have hurtigt internet.
Det kan være svært at gennemskue, hvilken internethastighed du har brug for, når du skal finde billigt TV og bredbånd, som også passer til dit behov. I mange tilfælde vil 20 mbit være nok, hvis man er 2-3 mennesker, der bare gerne vil kunne tjekke mails, høre lidt musik og gå på netbank. Har du et større forbrug end dette kan 20-50 mbit være passende. Med 20-50 mbit bør kan man uden problemer kunne være flere online på samme tid, og der kan både ses film og spilles spil. Bruges internettet i mange timer hver dag, og ses der en masse film og spilles en masse spil, kan det være nødvendigt med en højere internethastighed end 50 mbit.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Du kan sammenligne mere end 20 bredbåndsudbydere

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København
customerpromise.alt

Få det bedste bredbånd i Danmark

Samlino.dk er her for at hjælpe dig. Det gør vi ved, at sammenligne hele bredbåndsmarkedet, og derved give dig, det absolut bedste grundlag for, at tage den mest kvalificerede beslutning.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev