Menu
 70 60 58 88

Hiper

Hiper blev stiftet i december 2015 af tidligere medstifter og direktør i Fullrate, Stig Myken, og har siden da leveret tre forskellige bredbåndsløsninger til det danske marked: ADSL, fiber og internet via kabel-tv, såkaldt coax.

Hvad er coax?

Coax betyder koaksialkabel og er en betegnelse, der dækker, at benytte sig direkte af telefonstikket til at levere internet. Du har måske hørt om fibernet og ADSL forbindelser før, men coax er altså et helt tredje element på det danske marked. Det, der gør coax specielt, er, at det ikke kræver nedgravning af kabler, da mange danske husstande har tv-stik siddende i væggen. Samtidigt er det uhyre hurtigt, hvilket også gør, at Hiper kan levere utrolige hastigheder. Coax er dog ikke udelukkende positivt. Det skyldes, at der er mange forskellige opsætninger af coax i Danmark. Det betyder også at Hiper ikke kan levere til alle hjem, men til de fleste. Det er af den grund vigtigt, at du som forbruger tjekker din adresse på Hipers hjemmeside, for at se, om netop du er i stand til at modtage internet igennem coax.

Hvad er fiber?

Det korrekte ord for fibernet er faktisk lyslederkabler eller optisk fiber, og udtrykket dækker over kabler, der sender internet ind i dit hjem. Traditionelt set er fiberkabler som regel lavet af glas eller plastik. Én enkelt af disse kabler kan lede helt op til 10 Gbit/s, svarende til 10.000 Mbit/s, hvilket langt overstiger den gennemsnitlige husholdnings behov. Værd at nævne er det dog, at det på nuværende tidspunkt er muligt at opleve et tab under overførslen, altså fra signalet bliver sendt afsted, til det bliver modtaget i computeren. Det er også grunden til, at man ikke ser nogen bredbåndsudbydere tilbyde så høje hastigheder endnu. Potentialet er der dog. Fiber er i realiteten, det hurtigste alternativ til ADSL-bredbånd på det danske marked. Hiper leverer på nuværende tidspunkt desværre kun fiberbredbånd i Storkøbenhavn og det meste af Nordsjælland. Men i fremtiden er ambitionen, at kunne levere til det meste af Danmark.

Hvad er ADSL?

ADSL er den helt traditionelle forbindelse leveret på kobber gennem et kabel indtil routeren, som så giver dig internet. ADSL leveres igennem telefonstikket, og er af den grund, den type forbindelse flest danskere har adgang til. Stort set alle husstande i Danmark har adgang til ADSL, hvilket betyder at 99% af danske husstande kan få ADSL-bredbånd. ADSL-forbindelser er en smule langsommere end fiber og coax. Hiper leverer en af de hurtigste forbindelser på ADSL-bredbånd. Det er dog ikke alle husstande, der kan modtage denne hastighed. Derfor tilbyder Hiper servicen, kaldet bonding. Når ADSL-forbindelser bondes dobles båndbredden, så man derefter kan levere den dobbelte hastighed. Det vil altså sige, at hvis du kan modtage 30 Mbit/s uden bonding, vil du kunne modtage 60 Mbit/s med bonding.

Hiper lever efter filosofien, at hvis man skal være ekspert på bredbånd, skal man ikke levere andet. Derfor er Hiper også ekstremt skarpe på bredbånd. Kan man ikke modtage nogle af de førnævnte bredbåndsløsninger, tilhører man uheldigvis en utrolig lille procentdel af den danske befolkning. Hvis du er i tvivl om hvilken type of hastighed Hiper kan tilbyde dig, anbefaler vi at du går ind på deres hjemmeside og taster din adresse ind. Så kan du se præcis, hvilken hastighed Hiper kan levere.

Vil du læse mere om Hiper som selskab? Vil du se, hvilke kvaliteter der adskiller Hiper fra de andre udbydere? Eller står du tilbage med ubesvarede spørgsmål vedrørende Hiper? Så kan du med fordel gå ind under fanen ”Om udbyderen” og læse en uddybning af, hvem Hiper er, og hvad de laver.

Vil du sammenligne Hipers løsninger med resten af markedet inden for bredbånd? Gå ind på www.samlino.dk/bredbaand, og få et overblik over hele markedet på under 15 sekunder. Du kan både sammenligne på pris og hastighed.

Vent venligst, mens vi søger efter de bedste tilbud...