Kreditkort - Alt du behøver at vide

Et kreditkort giver dig mulighed for at låne fra finansielle virksomheder til at købe varer og tjenester i dag, men betale for dem senere. Kreditkort kan bruges til at betale for alle former for tjenester, varer eller services - både i almindelige butikker og på internettet. Det kan også være en ide, at bruge kreditkort til store beløb såsom biler, rejser eller ting der normalt ville tage måneder at spare op til. På mange kort kan du få kredit i helt op til 45 dage. Med et kreditkort får du kredit, så du kan købe hvad du har brug for med det samme, og først betale tilbage måneden efter. Hvis der er tale om et stort beløb som du ikke kan betale tilbage på en gang, kan du endda betale for dine indkøb senere, gennem månedlige rater.
Som kreditkortindehaver, kan du købe hvad du vil på stedet uden at skulle vente på din næste lønseddel for at have nok penge. Derudover kan man med bestemte kreditkort opnå fordele, så som rabatter, point og eksklusive kampagner. Mange mennesker ansøger om et kreditkort, så de kan have en pengereserve i tilfælde af uventede udgifter f.eks. i forbindelse med ulykke, sygdom eller uventede omkostninger ved reparationer af bil eller bolig. Det er dog vigtigt at have en vis disciplin, så du ikke ender med at bruge så meget, at det bliver umuligt at betale tilbage i sidste ende. Når det så er sagt, kan det give ekstra tryghed at have to kort, da man på den måde altid er sikker på at kunne betale eller hæve penge. Hvis du er ved at gå i minus, kan du med fordel trække på den rentefri kredit og betale for det overskydende måneden efter. Her er det bare vigtigt at du ved, at du har penge nok måneden efter til at kunne tilbagebetale.Hvis du er på ferie, kan det være en god ide at medbringe to kort, så du altid har et i reserve, hvis der skulle ske noget med det ene. Husk altid at opbevare kortene separat, så du kun mister det ene, hvis uheldet skulle være ude.
 • Før du foretager en transaktion, så sørg for at den hjemmesiden du har med at gøre, er troværdig og pålidelig. Tjek deres godkendelser og handelssystemer. E-mærket er en god indikator på at hjemmesiden er ordenlig.
 • Glem aldrig at undersøge dine månedlige kontoopgørelser for igen at sikre, at der ikke er fejl eller mistænkelige aktiviteter som ikke er godkendt af dig.
 • Send aldrig dine kreditkortoplysninger via E-mail, men brug altid de krypterede betalingssystemer fra butikkernes hjemmesider. Generelt skal du være forsigtig med at sende kodeord eller følsomme oplysninger via E-mail.
 • For at gøre online handel mere sikker, kan du tilknytte en kode til dit MasterCard (Securecode) og Visa kort (Verified by Visa). Med koden bliver det sværere at foretage handler online, da man ud over kortoplysningerne, også skal kende den hemmelig kode. Husk at opbevare koden et andet sted end kortet.
 • Hvis du er nysgerrig angående dine rettigheder som forbruger på internettet, kan du læse mere på Forbruger Europa. Her kan du også læse mere om love og regler på området generelt.
 • Ansøgningsprocessen for at få et kreditkort er normalt enkel. Her er en liste over ting som du bør overveje inden du ansøger:
  1. Undersøg markedet og udbyderne på Samlino.dk!
  2. Før du begynder ansøgningsprocessen, så sørg for at du har en klar idé om, hvad du planlægger at bruge kortet til. Prøv at tænke på hvilken type af kreditkort der vil passe dig bedst.
  3. Leder du efter et kreditkort med masser af rabatter til en bestemt butik eller mærke? Leder du efter et kreditkort, der skal bruges i din virksomhed? Eller er du på udkig efter et kreditkort til at øge din købekraft?
  4. Vær sikker på at du kender detaljerne om hvert korts årlige gebyrer, betalingernes forfaldsdato og hvor længe det varer, inden der løber renter på. Der er ydermere mange andre ting som ofte står skjult med småt, så undersøg vilkårene grundigt.
  5. En anden vigtig ting er at sammenligne fordele og ulemper ved de enkelte kreditkort før du beslutter dig for hvilket kort du vil ansøge om.
  6. Forbered dig på en kreditvurdering - bankerne vil højest sandsynligt tjekke din kredithistorie, fordi de ønsker at vide om du er i stand til at betale de månedlige gebyrer. Har du en god kreditscore, fordi du altid har betalt dine regninger til tiden, har du også stor chance for at din kreditkortansøgning godkendt. Hvis du derimod er i RKI vil det f.eks. være svært at få et kreditkort.
  7. I din kreditvurdering vil informationer som tidligere lån, erhverv, månedlige indkomst og din alder indgå.
  8. I forhold til at ansøge om kreditkortet, er online-applikationer et bekvemt og hurtigt alternativ til at gå til en fysisk bank. Vores sammenligningsportal for kreditkort kan hjælpe dig med overblikket over de forskellige sider.
  9. For at undgå at din ansøgning bliver afvist eller returneret, så sørg for at dobbelttjekke alle oplysninger, før du indsender de nødvendige dokumenter. Sørg for at du ikke springer felter til udfyldning over, eller staver vigtige informationer forkert. Grunding kontrollering af din ansøgning kan spare tid på den lange bane.
  10. Hvis du vil vide mere om kreditkort, kan du besøge vores FAQ side her.
  For at være i stand til at ansøge om et kreditkort, vil du normalt skulle indsende følgende:
  • Ansøgningsskema
  • En kopi af gyldig id, så som pas eller kørekort. Hvis ikke du er dansk statsborger, kan du også blive bedt om kopier af arbejds- og opholdstilladelse.
  • Seneste årsopgørelse
  • En oversigt over dine konti, samt kontoudtog fra de sidste tre til seks måneder.
  • Dokumentation for stabil indkomst med lønsedler - ofte de tre seneste
  Det maksimale beløb, som du hver måned kan købe for med dit kreditkort, kaldes et kreditmaksimum. Beløbet afhænger af den type kort du har ansøgt om, men også hvilken aftale du har med banken.
  Her er nogle af de forskellige kreditkort kategorier:Standard Kreditkort
  • Et standard kreditkort, så som MasterCard og Visa, er den mest grundlæggende type af kort, som giver adgang til rentefri kredit.
  Premium kreditkort
  • Et premium kreditkort såsom Platin-, Guld-, eller Pluskort, gives til personer med relativt høje kreditscorer og med en vis indkomst. Selvom premiumkort er underlagt højere gebyrer og afgifter, så tilbyder de også flere fordele. Deres omfattende fordelsprogrammer omfatter særlige belønninger; gratis produkter, rabatter på udvalgte mærker og butikker, rejsegoder, opgraderinger på hoteller, lounge adgang og meget andet fryns.
  Livsstilskort
  • Livsstilskortene er skabt til specifikke forbrugsmønstre. Typisk er de designet til shopping eller benzinstationer. Det er den slags kort, som er knyttet til en bestemt butik eller kæde og derigennem giver fordele. Et eksempel kunne være Coop kortet, hvor man samler ved køb indsamler point, som kan indløses online hos Coop.
  Business Kreditkort
  • Hvis man har til hensigt at bruge kreditkortet i forbindelse med erhverv, såsom forretningsrejser, bør man overveje at ansøge om et kreditkort i virksomhedsregi. Business kreditkort tilbydes ofte med rejsepoint, cashback løsninger og andre fordele.
  Inden din ansøgning om kreditkort bliver godkendt, skal du være opmærksom på vilkårerne for kortet og de eventuelle gebyrer som kan være forbundet med aftalen. Vi har samlet en oversigt over de mest relevante gebyrer og renter, som er forbundet med at eje og bruge et kreditkort:Renten
  • Renten på dit kreditkort opkræves når du ikke betaler dine månedlige regninger fuldt ud. Hvis du går glip af at betale din gæld i en måned, så vil du betale rente af den negative balance og udestående saldo. Disse renter kan hurtigt blive meget høje, hvorfor det altid er bedst at få betalt hele balancen for ens transaktioner hver måned, også selvom udstedere kun kræver en minimumsbetaling hver måned.
  Årlige Gebyrer
  • Man betaler typisk et årligt gebyr for have et kreditkort. Gebyret spænder fra omkring 150 kroner til flere tusinde kroner.
  Balance Transfers / overførsel
  • Hvis du allerede har et kreditkort, men bliver opkrævet en høj rente og ønsker at sænke din rente til nul for en periode, kan du foretage en overførsel af din gæld til et nyt kort. Du kan også gøre det, hvis du besidder en række kreditkort, men ønsker at betale for din udestående saldo ved hjælp af kun ét kort. Normalt er der gebyrer forbundet med dette, så husk at tjekke med din kortudbyder, så du ikke får en grim overraskelse. Husk på, at det beløb du kan overføre er begrænset af det nye korts kreditmaksimum.
  Kontanthævningsgebyrer
  • vis du får brug for kontanter kan du bruge dit kreditkort i en pengeautomat, men det koster ofte et mindre gebyr. I udlandet koster det mere at hæve penge, typisk omkring 30 til 50 kroner.
  Transaktionsgebyrer
  • Nogle butikker tager et gebyr når du betaler med kreditkort. Hvis det er tilfældet, skal butikken oplyse om det. I udlandet kan du også komme ud for at det koster ekstra at betale med kort. Det er langt fra alle steder, men det kan være en god ide at undersøge inden du tager afsted, så du eventuelt kan tage kontanter med hjemmefra.
  Overtræksgebyrer
  • Normalt vil din transaktion ikke gå igennem, hvis du har nået dit kreditmaksimum. Men hvis det går igennem, så bliver du nødt til at betale et overtræksgebyr. Sørg derfor for at holde dig under din kreditgrænse og kontroller dine udgifter for at undgå unødvendige gebyrer.
  Gebyr for manglende betaling
  • Hvis du ikke betaler det månedlige minimumsbeløb til tilbagebetaling, vil du blive opkrævet et gebyr i tillæg til de andre renter. Det er derfor vigtigt at vide hvor høje disse gebyrer er, da det varierer mellem de forskellige udstedere. Kontakt salgspersonalet for kreditkortet eller en uvildig finansiel ekspert, da de kan fortælle dig taksterne præcist. Sørg også for at du læser alle detaljerne grundigt inden du tager kortet i brug.

  Sammenlign og køb i tre simple trin

  Danmarks største sammenligningsportal

  100% gratis
  Hurtigt & nemt
  Uafhængig & uvildig

  Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

  Testimonial person
  Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere.
  Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København

  Mere end 500.000 danskere har allerede sammenlignet

  Priser indhentet i de sidste 24 timer

  Gratis sparetips

  Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev.

  Seneste nyt

  Hold dig opdateret på de seneste nyheder om finansielle produkter og markedssammenligning Se alle nyheder