Lån 300.000 kroner: Find det bedste lån i dag!

Find lån på 300.000 kr. fra flere kendte banker

Vi har gjort det let for dig at finde en lav rente

 1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

  77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
 2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

  66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
 3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

  Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Lån 300.000 kr. med lav rente

Din nabo har allerede fået et lån gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Hvad kan jeg låne 300000 kr. til?

Et forbrugslån kan bruges til at supplere din økonomi, når opsparingen måske ikke rækker. Dit daglige forbrug bliver brugt på faste udgifter, dagligvarer og dine personlige interesser. Men hvis du står og mangler noget, som går ud over dine daglige udgifter, så kan et forbrugslån i mange tilfælde være det rigtige valg. Fx. lån til når du skal giftes, lån til at rejse jordkloden rundt, lån til at købe en ny bil, lån til at renovere boligen, lån til at tage en uddannelse eller lån til nye møbler.

På Samlino.dk kan vi hjælpe dig med at sammenligne lån til alle tænkelige formål:

 • Ferielån
 • Billån
 • Rennoveringslån
 • Uddannelseslån
 • Møbellån

Hvor meget kan jeg låne?

Med et forbrugslån kan du oftest låne op til 300.000 DKK. Hvis du går med tanken om at låne 300.000 danske kroner, vil banken tage en vurdering af, om lånet passer til dig. De vil foretage en kreditvurdering for at se, om du kan betale lånet tilbage, uden at det slår bunden ud af din økonomi. På Samlino.dk kan du dog sammenligne lånetilbud helt op til 500.000 kr., men også f.eks. 100.000 kr. og helt ned til 5.000 kr.

Hvad er en kreditvurdering?

Når du skal ud og finde finansiering, vil banken foretage en kreditvurdering af dig. Her tager de højde for dit økonomiske ståsted: Hvad er din månedlige indkomst, har du en partner, har du børn, bil, hus osv. Især din forbrugeradfærd er noget, banken lægger vægt på. Har du taget lån tidligere og betalt dem tilbage i tide, så er der stor chance for, at banken gerne vil låne dig penge. Hvis du har en opsparing liggende eller har andre værdier såsom friværdi i din bolig, kan det også forsøde din lånesituation.

Samlino.dk hjælper dig med at sammenligne banker på baggrund af din økonomiske situation. Du kommer kun i kontakt med banker, som vil låne dig penge; derfor skal du ikke spilde din tid på møder i utallige banker.

Kan jeg få et lån på 300.000 kr?

For at få et lån til 300.000 kr. skal du opfylde nogle krav hos banken: Du skal være fyldt 18 år og have bopæl i Danmark. Desuden vil de fleste banker ikke lade dig låne, hvis du er registreret i RKI. Herefter vil der følge en individuel kreditvurdering.

Hvad koster det at låne?

Det kan være svært at få et overblik over, hvad et lån koster. Du bliver præsenteret for tre ting, når du ser et banklån:

 • Lånets størrelse
 • Lånets tilbagebetalingsperiode (også kaldet lånets termin)
 • Lånets rente

Lånets størrelse er det beløb, du låner, og desuden de gebyrer, banken tager for at give dig lånet. Hold derfor øje med, hvad banken tager af gebyrer for dit lån. Disse penge skal betales tilbage til banken over et tidsrum, som du aftaler med banken. Undervejs kommer du til at betale en rente. Jo hurtigere du betaler lånet tilbage, jo mindre ender du med at betale pga. konceptet om renters rente. Derudover vil du også slippe mindre, hvis renten er lavere. Selv et fald i renten på 0.01% kan gøre en stor forskel på et lån, der tilbagebetales over flere år!

Hvad betyder ÅOP?

ÅOP betyder årlige omkostninger i procent og er et tal, der sikrer gennemsigtighed for lånets gebyrer. ÅOP er alle dine omkostninger (renter, gebyrer og løbende omkostninger) som andel af det samlede lånebeløb. Har lånet en høj ÅOP, vil det sige, at der er en stor del af lånet, som du “ikke får glæde af”.

Hvad er renters rente?

Renters rente er nøglen til at forstå dit lån. Når du opretter lånet, får du oplyst en rente. Denne rente skal forstås som det, du betaler per år for at have et ubetalt lån. Hver måned betaler du af på lånet, og der er derfor et mindre beløb, som du skal betale renter for. Din rentebetaling bliver altså mindre og mindre. Hvis du formår at betale meget af på dit lån i starten, kan dette gøre renters rente lavere.

Hvis du fx. låner 10000 over fire år til en rente på 5%, så vil du betale 1029.9 kroner i renter. Hvis du derimod betaler det af over tre i stedet for fire år, så skal du betale 771.6 kroner i rente. Det er altså en besparelse på 25% for det samme lån.

Pga. renters rente kan det være en god idé at betale lånet af i større bidder ad gangen, hvis man fx får penge tilbage i SKAT, får en bonus, har mere luft i økonomien etc.

Hvad er en god rente?

Renten afhænger rigtig meget af den nationale pengepolitik, som følger den europæiske centralbank. Bankerne har dog mulighed for at sætte præg på renten, og derfor kan du spare mange penge ved at sammenligne lån. Undersøg ovenfor, hvor du kan få den bedste rente.

Hvad betyder termin?

Lånets termin er det antal af perioder, du vælger at tilbagebetale lånet over. Det kunne fx. være 12, 24 eller 36 måneder - altså hhv. et, to eller tre år. Dette har betydning for din privatøkonomi; jo kortere termin, du vælger, jo større byrde er det for din økonomi og dit budget. På den anden side, så vil du have fordel af at betale lånet tilbage hurtigere, da du hermed skal betale mindre i renters rente. Du kan altså “spænde dig hårdt for” i en kortere periode for at spare penge på lånet totalt set.

Er det en god ide at låne penge?

Alt efter lånets størrelse bør man altid overveje, om det kan betale sig at vente og spare op af egen lomme. Når det gælder lån af 300000 kr, kan det være svært at spare op til dette inden for en overskuelig fremtid. Derfor kan lånet være en god løsning. Man skal være bevidst om konsekvenserne. Fx. lægger det en dæmper på dit forbrug over en længere periode, når du betaler lånet af igen. Desuden skal du også være bevidst om risikoen. Et lån kan sagtens give mening nu og her, men ændrer din økonomiske situation sig, og du får problemer med at betale den månedlige ydelse, kan det godt blive problematisk.

Hvornår kan jeg få pengene på min konto?

Når du ansøger om lånet, og banken godkender din ansøgning, skal du blot skrive under på nogle aftaler - så er lånet klar til at blive overført. Det vil typisk tage ganske få hverdage. Når pengene er på din konto, kan du frit disponere dem, hvis det er et forbrugslån. Har banken derimod sikkerhed i det, som du køber med lånet, så skal du sikre dig, at pengene bruges efter aftale.

Skal pengene bruges på noget bestemt?

Nej, et forbrugslån er som udgangspunkt ikke tvunget til at blive brugt på noget bestemt. Når man låner til en bil eller et hus, stiller man sikkerhed til banken med sin bil eller hus - derfor vil banken også gerne, at pengene går til det aftalte køb. Ved et forbrugslån skal man ikke stille sikkerhed med det, pengene bruges på - derfor har du mere frihed til at disponere beløbet. Bemærk, at renten derfor bliver højere for forbrugslån, hvis man ikke kan stille sikkerhed med det, man bruger pengene på. Sammenlign forbrugslån på Samlino.dk her.

Er der gebyrer, når jeg låner?

Ja, banker tager oftest oprettelsesgebyrer eller lignende, når de laver et lån. Derfor skal du være opmærksom på ÅOP, når du sammenligner dine lånemuligheder på Samlino.dk.

Hvordan betaler jeg mit lån af?

Du skal hver måned betale den månedlige ydelse, som er aftalt ved indgangen af lånet til banken. Dette kan gøres nemmere ved at oprette overførslen ved betalingsservice. Hvis du vælger at benytte betalingsservice, skal du ved indgangen af hver måned tjekke, at pengene er blevet overført. Et godt råd er altid at betale forud, hvis muligheden byder sig. På denne måde kan du komme hurtigere af med din gæld, og dermed bliver lånet billigere.

Skal jeg betale skat af mit lån?

Nej, tværtimod faktisk. Du kan trække dine renteudgifter fra i skat. Dette gør du ved at angive dine renteomkostninger i din selvangivelse.

Hvad så, hvis jeg ikke kan betale mit lån på 300000 kr?

Hvis du ikke kan betale dit lån, er der alligevel flere muligheder for dig. Hvis der opstår en akut situation, som gør, at du er nødsaget til at prioritere din økonomi anderledes, så kan du tale med banken om muligheden for at springe en måned over. Desuden kan du forsøge at omlægge dit budget, så du opnår flere midler til faste udgifter. Undersøg fx., om du kan spare penge på din bilforsikring, dit bredbånd eller dit mobilabonnement - disse ydelser kan du også sammenligne ganske gratis på Samlino.dk. En alternativ mulighed, hvis du har flere lån, er at omlægge lånet til et samlelån. Det kan du også gøre via Samlino.dks sammenligningstjeneste.

Jeg har allerede et lån: Skal jeg have et samlelån?

Et samlelån er for dig, som har flere lån med forskellige renter og gebyrer, og som gerne vil samle det under én betaling. Refinansiering kan være en fordel, fordi du opnår mere luft i dit daglige budget ved at samle dine lån. Du kan samle lån op til 500.000 kr., men det er også muligt at gøre det til 300.000 kr.

Hvad er forskellen på fast og variabel rente?

Et fast forrentet lån giver dig, som navnet antyder, den samme rente gennem hele låneperioden. Dette kan være en fordel, da du ved præcis, hvor meget din månedlige ydelse er gennem hele låneperioden. For et variabelt forrentet lån gælder der en kortsigtet lavere rente. Men denne rente kan ændre sig i løbet af låneperioden, og du kan derfor ende med at betale mere end ved et fastforrentet lån.

Hvad kan jeg sammenligne priser på hos Samlino.dk?

Hos Samlino.dk kan du sammenligne alt fra forsikringer til indbo, hus og bil, og du kan sammenligne priser på mobilabonnement, bredbånd, streaming og a-kasse. Du skal være velkommen til at benytte en af vores mange sammenligningsfunktioner.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder: