Sammenlign bilforsikring
fra 14 selskaber

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Hvordan sammenligner vi bilforsikring?

Sammenlign selskaber nu

Hvad andre siger

Trustpilot

Hold dig opdateret med de seneste nyheder

Se de seneste sparetips og artikler relateret til din forsikring

Bilforsikring

Hvad bør jeg vide, før jeg tegner en bilforsikring?

I denne FAQ kommer vi ind på de ting, du bør vide, før du tegner en bilforsikring. Vi besvarer hyppigt stillede spørgsmål - mangler vi at besvare et, er du mere end velkommen til at stille det til vores infomail.

Helt basalt består en bilforsikring af en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og en kaskoforsikring, som kan tilvælges. Ansvarsforsikringen dækker skader, der forvoldes på andre i trafikken, mens kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil i tilfælde af blandt andet uheld, tyveri eller brand.

Hvad koster en bilforsikring?

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når forsikringsselskaberne eller vi hos Samlino.dk beregner din bilforsikringspris. Individuelle variabler, som f.eks. din alder, bilens nypris og hvor i landet du bor, har en stor betydning for den pris, du vil blive tilbudt af selskaberne. Som erfaren bilist kan man ofte forvente, at en bilforsikring koster mellem 2.000 kr. og 8.000 kr. Er man derimod en ny bilist koster det mellem 5.000 kr. og 14.000 kr.

Der er en række initiativer, du selv kan tage for at finde den billigste forsikring til dit bilmærke. Hvis du for eksempel kører mindre eller ændrer i beløbet på din selvrisiko (selvrisko er det beløb, du selv skal betale, såfremt du ender i et uheld), vil det have en indflydelse på din pris.

Samtidig er der variabler såsom din alder, som du ikke kan ændre på, og som ligeledes har en indflydelse på din forsikringspris. På Samlino.dk kan du blive klogere på, hvordan din pris på bilforsikring beregnes, og dermed hvordan du potentielt kan få Danmarks billigste bilforsikring til dit behov. Det sker i vores videnscenter, via et opkald til os eller i forbindelse med vores sammenligning - vi står altid klar til at hjælpe dig, så du undgår at skulle gå rundt med spørgsmålet, “hvad koster bilforsikring?”, og derved sparer du både tid og penge.

Hvad dækker bilforsikring?

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, du forvolder på andres ejendom under kørsel. Det samme gælder, hvis du forvolder skade på andre personer. En kaskoforsikring derimod sikrer dig selv erstatning ved enhver skade på din bil, og dette gælder både dem, du selv laver, og dem andre forvolder. Heriblandt inkluderer kaskoen skader opstået på grund af kollision, brand og hærværk.

Udover forsikringstyperne, ansvarsforsikring og kaskoforsikring, kan du vælge en række andre dækninger til, hvis du f.eks. vil have dækket glasset på din bil, dig selv eller noget helt tredje.

Hvad dækker ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dækker de skader, du forvolder overfor dine medtrafikanter på vejene.

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring. Derfor vil en ansvarsforsikring altid være inkluderet, når du køber en bilforsikring. Faktisk kan du, såfremt du ikke er forsikret, risikere at modtage et dagsgebyr på 250 kr. - det skyldes en lovændring, der trådte i kraft per 1. januar, 2019.

Hvad dækker kaskoforsikring?

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring kan du vælge at tegne en kaskoforsikring på din bil for at få en bredere og bedre bilforsikringsdækning. En kaskoforsikring er det mest udbredte tilkøb til bilforsikringer i Danmark, og denne type forsikring er nyttig, hvis du gerne vil have dækket skader på din egen bil og dens inventar. Forsikringen er ikke lovpligtig, men den kan skabe rigtig meget tryghed i din hverdag som bilejer.

Denne tryghed kan for mange mennesker nemt betale sig, da man på den måde undgår at skulle betale en helt ny bil, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad skal mine oplysninger bruges til?

For at forsikringsselskaberne skal kunne give dig et tilbud på en bilforsikring, der dækker dine behov korrekt, er det nødvendigt, at du oplyser følgende:
Generelle informationer om bilen, din adresse, din forsikringshistorik og dine kontaktoplysninger. Dine oplysninger vil udelukkende blive brugt af vores samarbejdspartnere med det formål at beregne præcise og attraktive priser, som du frit kan vælge imellem.

Derudover kan du også oplyse information om dine medlemskaber, for at se yderligere attraktive tilbud på bilforsikring.

Hvad er den bedste bilforsikring?

Hvad den bedste bilforsikring er, er en subjektiv holdning. Nogen går mere op i pris, og andre går mere op i dækning. Derfor skal du på resultatsiden til- eller fravælge de dækning du gerne vil have. På denne måde kan du finde den bedste og billigste bilforsikring til netop dine behov.

Hvis du sammenligner bilforsikring gennem Samlino.dks sammenligningstjeneste, så har du altså en god chance for at få den bedste bilforsikring til netop dine behov.

Hvad er tilvalgsdækninger?

De fleste forsikringsselskaber tilbyder en række tilvalgsdækninger til deres bilforsikringsprodukt. Det kan blandet andet være vejhjælp, førerdækning, glasskadedækning mm., hvilket kan være en god idé at inkludere i din bilforsikring. Vejhjælp er godt at have, hvis uheldet skulle være ude, og du står strandet langt fra den næste by. Vejhjælp dækker nemlig bugsering af din bil, og hvad der hører til. Førerdækning dækker dig som person, hvis du er ude for et uheld. Det er en stor sikkerhed for dig som bilist, at du bliver dækket ordentligt, hvis du kommer ud for en ulykke. Alt dette koster dig dog penge, så du skal vurdere, om du vil betale mere for mere sikkerhed.

Kan jeg videreføre min optjente anciennitet fra et andet selskab?

Ja, hos de fleste selskaber er dette muligt. De fleste forsikringsselskaber gør det muligt at viderebringe din anciennitet og skadeshistorik fra dit tidligere forsikringsselskab. Dette betyder, at du ikke skal bekymre dig om at få en dyrere bilforsikring, hvis du vælger at skifte forsikringsselskab i tide og utide. Oftest er det eneste, du skal gøre, at indtaste policenummeret og navnet på dit tidligere forsikringsselskab. Hvis du har haft et år eller flere uden forsikring til bil, bør du tjekke op på din udbyders regler for dette.

Hvad er fordelene ved sammenligning af bilforsikring?

Ved at indhente tilbud på forsikringer til bil gennem sammenligning af bilforsikringsmarkedet opnår du adskillige fordele. Udover, at du får en bilforsikring til den bedst mulige pris, sikrer du dig også, at du har en forsikring, der dækker i forhold til dine behov. Kort sagt får du den rigtige forsikring til dig og din bil ved at sammenligne bilforsikringer. Ydermere kan forsikringsmarkedet være en jungle at finde rundt i, og det kan kræve meget tid at indhente priser fra samtlige selskaber. Med en sammenligning sparer du dermed tid ved ikke at skulle indhente priser for samtlige selskaber på markedet. Du kan sammenligne bilforsikring hurtigt og let ved at trykke på knappen øverst på siden.

Bilforsikring til en leaset bil?

Hvis du leaser din bil, forsikrer du ofte din bil, ligesom hvis du havde købt en. Ligeledes skal du beregne prisen på forsikring til bilen og finde den mest fordelagtige assurance for dig. Nogle leasingforhandlere har særaftaler med forsikringsselskaber, så det er altid en god idé at forhøre dig hos din forhandler, inden du køber. Vælger du at sammenligne bilforsikring på en leaset bil gennem vores beregner, skal du huske at tilvælge dette på resultatsiden.

Hvilke forsikringsselskaber kan man sammenligne på Samlino.dk?

Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: Alm. Brand, Tryg, UNDO, FDM Forsikring, Gjensidige, IDA Forsikring, Nem Forsikring, Next Forsikring, Topdanmark, og Købstædernes forsikring.

Find en billig bilforsikring: Det skal du vide, inden du går igang

Før du går i gang med at sammenligne bilforsikringer, bør du læse nedenstående afsnit, om hvordan dine behov skal sætte rammerne for dit valg. Det er smart at sammenligne priser på markedet, men det er ligeledes vigtigt, at du har nogenlunde styr på, hvad du søger ud over den nøgne pris. På den måde begrænser du udvalget, hvorefter du på simpel vis kan finde den billigste bilforsikring, der samtidigt lever op til dine individuelle kriterier og behov.

En billig bilforsikring skal også være en god bilforsikring

Din bilforsikring skal helst være så billig som muligt, men derfor skal du stadig stille krav til, hvad den skal kunne dække. Prisforskelle på forsikringerne forekommer blandt diverse udbydere af produktet, og her er en væsentlig faktor altså omfanget af, hvad bilforsikringen dækker. Nogle indeholder ekstra bilforsikringsdækning til samme eller lidt højere pris, hvor andre kravler op af prisstigen ved eventuelle tilkøbsdækninger. Om en bilforsikring er billig, er i dette tilfælde en individuel vurdering.

Eksempel: Hvis Person A ønsker en fuld kasko med vejhjælp, og Person B blot ønsker en delkasko, som er mere begrænset, vil Person B højst sandsynligt finde den billigste løsning blandt de to. Hvis Person A sammenligner priser på kaskoforsikringer med vejhjælp, ender han med at betale mere end Person B, men Person A finder alligevel en billig bilforsikring blandt de forsikringspolicer, der samtidigt lever op til personens krav om dækning.

Kend din bil

Det første, du skal have styr på, inden du sammenligner priser på bilforsikringer, er (naturligvis) din bil. En lang række informationer om din bil er medtaget i beregningen af din årlige forsikringspræmie (årlige pris). Om din bil skal du kunne oplyse, hvilket mærke, hvilken model, årgang, motorstørrelse og variant den har. Forsikringsselskaberne vil gerne vide nøjagtigt, hvilken bil du ejer, så det er lettere at beregne, hvad det ville koste at forsikre den. Særligt bilens årgang kan være betydelig, siden det fortæller noget helt konkret om bilens opbygning. En ældre model medfølger en større sandsynlighed for, at reservedelene til reparation er sjældnere og dermed dyrere for selskaberne.

Information om bilejeren

Detaljer om føreren er en væsentlig faktor for forsikringens pris. Eksempelvis indikerer et større antal år som bilejer noget om erfaring. Din bopæl kan også påvirke prisen, da prisniveauet kan variere mellem forskel på postnumre i Danmark. Din alder er en vigtig detalje, og du skal samtidigt oplyse, om der er andre registrerede førere af bilen.

Den gode bilist belønnes med en billig bilforsikring

Din skadeshistorik er medregnet i din risikovurdering. Forsikringsselskaber belønner gode førere, der har en tom skadeshistorik. Når du sammenligner priser, bliver du altid spurgt om, hvor mange skader du har haft inden for et antal år - dette kan nemlig sige en del om din risiko for fremtidige skader. Gennem vores sammenligningstjeneste skal du eksempelvis vælge, hvor mange skader du har haft inden for de seneste år.

Det er vigtigt at vide, hvad en skade omfatter i denne sammenhæng. Et punkteret dæk eller en lille ridse i sidedøren tæller ikke som en skade, hvis du har fået en hurtig reparation på værkstedet efterfølgende uden at melde det til dit forsikringsselskab. Den gode bilist kan altså godt have kørt over et par kantstene igennem tiden og stadig få en meget billig bilforsikring – skadeshistorikken er som oftest baseret på de registrerede skader, hvor forsikringen skulle dække et større beløb end den betalte selvrisiko.

Din selvrisiko har indflydelse på prisen

Det er alligevel muligt for dig at have indflydelse på din årlige forsikringspræmie. Om du har kørt skadefrit i de seneste 6 år eller ej, vælger du selv din ønskede selvrisiko. Hvis du skruer op for din selvrisiko, falder den årlige pris, og du opnår derved en billigere bilforsikring. Den normale selvrisiko ligger på 4.000 kroner, men du kan oftest justere denne op eller ned alt efter, hvor meget du ønsker at betale i tilfælde af, at din bilforsikring skal dække en skade.

Sammenlign priser med og uden tilkøb

På jagten efter den billigste bilforsikring kan man, som tidligere nævnt, filtrere sin søgning gennem ønskede tilkøbsdækninger og -forsikringer. Blandt valgfrie dækninger kan du sammenligne kaskodækning, vejhjælpsdækning og en del flere. Sammenlign derudover priser efter dine behov for tilkøbsforsikringer, herunder tilkøb af biltab (dækker bilen ved røveri/tyveri) og forsikring af førere under 25 år – denne dækker eksempelvis hvis dine børn låner bilen. Der findes en række andre typer af ekstra dækninger, som du kan tjekke ud i vores prisberegner. Hvis du taster dine oplysninger ind i vores formular og gennemgår vores sammenligningstjeneste, kan du frit til- og fravælge dine ønsker samt læse om hver af dem. Forsikringspræmien svinger på baggrund af dit valg af tilkøb, så det er betydningsfuldt, at man hverken vælger overflødige tilkøbsforsikringer til eller undværer de nødvendige af salgsen. Det er i hvert fald anbefalet til dem, der er på udkig efter Danmarks billigste bilforsikring.