5G kommer snart til Danmark

|Posted by | Mobilabonnement
Tags: ,
5G

7. september begynder TDC, som det første mobilselskab i Danmark, at åbne for 5G i Danmark.

Den 7. september 2020 åbner TDC op for 5G i København, Odense, Aarhus og Helsingør.

Det vil dog inden for få måneder være tilgængeligt i hele Danmark. TDC har nemlig annonceret, at de inden årsskiftet vil give adgang til 5G i mere end 80 % af Danmark.

Hvad er 5G?

5G er storebroren til 4G, som er op til 20 gange hurtigere. Derudover er forsinkelsen på 5G også betydeligt lavere end ved 4G. Dette betyder i realiteten, at du kan streame, snappe, snakke og videochatte med meget lille forsinkelse i forbindelsen.

Denne korte forsinkelse gør bl.a. selvkørende biler meget mere sikre, da kommunikationen til og fra bilen bliver meget hurtigere, så bilen f.eks. kan bremse hurtigere.

5G har også en meget større kapacitet end 4G, hvilket reelt betyder, at man kan have op mod én million forbindelser inden for én kvadratkilometer. Det er altså slut med, at telefonmasterne bliver overbelastede.

Du skal nok bruge en ny telefon

Det kedelige ved 5G er nok, at langt de fleste skal have en ny telefon for at kunne bruge 5G.

Hvis du i skrivende stund har en iPhone, så kan du ikke benytte dig af 5G, da Apple endnu ikke har udgivet en 5G iPhone.

Hvis du vil ud og købe en telefon med 5G i dag, kan du bl.a. kigge på OnePlus Nord, Samsung Galaxy S20 og OnePlus 8.

Kilde: TDC

Avatar

Om Oliver Frost

Oliver Frost er Content Marketer hos Samlino.dk og interesserer sig meget for finans og personlig økonomi. Ved siden af arbejdet har Oliver blandt andet sin egen blog om aktieinvestering. I er velkomne til at stille spørgsmål til ham i tråden nedenfor!

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *