Denne regel skal du kende, hvis du skal på skiferie i Italien​

|Posted by | Indboforsikring, Tips og tricks
Tags: ,

Du risikerer både at miste retten til at køre på pisterne samt en stor bøde, hvis du ikke har en gyldig ansvarsforsikring i Italien.

Mange danskere kommer til skade på skiferien

For mange danskere er skiferien det helt store højdepunkt på året. Men skiferien kan desværre også være forbundet med mange uheld og skader. Sidste år kom 1.300 danskere til skade ifølge SOS International, som hjælper nordiske rejsende før, under og efter skirejsen.

Uheld på pisterne er altså ikke ualmindelige og med mange mennesker samlet på skisportsstederne, stiger risikoen for at forårsage skader på andre.

Ifølge divisionsdirektør Karin Tranberg, Travelcare, SOS International, kan skiferien derfor også blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er godt dækket ind af sine forsikringer. Skiferien er nemlig den rejse, hvor der er størst risiko for, at man er involveret i uheld.

Husk ansvarsforsikring i Italien

I Italien har man taget det et skridt videre for at sikre sikkerheden på pisterne. Siden januar 2022 har landet indført en lov, der kræver, at alle skiturister på de italienske pister skal have en gyldig ansvarsforsikring. Forsikringen dækker eventuelle skader forårsaget på andre.

Den italienske lov, der trådte i kraft i januar 2022 siger: “Skiløbere, som anvender de alpine pister skal have gyldig forsikring, der dækker personens civilretslige ansvar for skader forårsaget på tredjepart.”

Og det er vigtigt, at du har dokumentationen i orden. Ikke nok med at du risikerer en bøde på 150 euro, du risikerer også at få inddraget dit liftkort.

Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen, og du kan få et certifikat på forsikringen, hvis du henvender dig til dit forsikringsselskab.

Derfor bør du sørge for at undersøge dine forsikringer og forsikringspolicer, inden du tager afsted på skiferien. Vær sikker på, om du fx er dækket som privatperson, hvis du er ansvarlig for at forårsage person- eller tingskader på andre på din skiferie. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte dit forsikringsselskab.

Derudover anbefales det af SOS International, at man har gyldig rejseforsikring og ulykkesforsikring. Når du kigger din resjeforsikring igennem, er det desuden vigtig at undersøge, om skisport og hjemtransport er dækket.

Den italienske regel gælder for alle, der udøver skisportsaktiviteter på de alpine skiløjper – også snowboarding og kælkning.

Derudover er det i Italien også lovpligtigt at bære skihjelm for alle under 18 år. Der er nultolerance for færdsel på pisterne i alkoholpåvirket tilstand, og så er der er strenge regler om off-piste skikørsel.

Hvis du skal køre selv på skieferien, så husk også altid at tjekke op på din bilforsikring, inden du tager afsted.

Sammenlign forsikringer her Vores brugere sparer i gennemsnit 4.500 kr.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *