Mobilabonnement: Skal du vælge fri data eller begrænset data?

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement
Tags: ,
Mand med mobil. Fri data mobilabonnement
Med abonnement med fri data skal du ikke bekymre dig om overforbrug. (Foto: Canva)

Når du er på jagt efter dit nye mobilabonnement, er det især vigtigt at kende til dine databehov. Du vil ofte blive tilbudt valget mellem fri data eller begrænset data – hvilket abonnement du bør vælge, kan du blive lidt klogere på her.

Fordele ved mobilabonnement med fri data

Med fri data åbner en verden af ubegrænset information og underholdning sig. Her kan læse en række fordele ved ubegrænset data.

1. Ubegrænset browsing og budgetvenligt

Med et abonnement med fri data behøver du ikke bekymre dig om at løbe tør for data midt i måneden.

Du skal heller ikke bekymre dig om at blive ramt af ekstra gebyrer for overforbrug. Da abonnementerne kommer med en fast månedlig pris, kan du nemlig nemt budgettere dit mobilforbrug.

2. Fleksibilitet

Hvis du streamer meget video, lytter til musik på farten eller ofte bruger din mobil til internetdeling, kan et abonnement med fra data være en fordel for dig. Så kan du nyde din yndlingsmusik og videoer helt uden bekymringer.

3. Perfekt til streaming og familiedeling

Fri data kan være at foretrække, hvis du fx ikke har Wi-Fi eller på anden vis internet, som du kan logge på. Det gør det muligt for dig at være online, hvor end du er.

Du kan med fri data også nemt håndtere dataforbrug på tværs af forskellige medlemmer af en husstand.

Ved at vælge et abonemment med fri data og muligheden for at dele data med hele familien, kan du nemlig sikre, at alle har nok data til deres behov.

Husk at se på vilkårene for deling, da nogle udbydere kan have regler for, hvordan dataen deles samt antal enheder, der kan tilføjes til planen.

Hvis du leder efter mobilabonnementer med meget data eller fri data, kan et overblik over de forskellige tilbud være stor hjælp.

Et sådan overblik kan spare dig for tiden og besværet ved at gennemløbe mange tilbud, der ikke matcher dine specifikke krav. Ved at indtaste dine søgekriterier kan du finde det mobilabonnement med fri data, der er mest økonomisk fordelagtigt.

Hos Samlino har vi netop samlet et overblik til dig over mobilabonnementer med fri data, som gør det nemt for dig at vælge det rigtige abonnement. Overblikket kan du læse her:

Ulemper ved mobilabonnement med fri data

1. Prisen

Mobilabonnementer med ubegrænset data er generelt lidt dyrere end abonnementer med begrænset data. Hvis du ikke bruger så meget data, kan du ende med at betale for mere, end du reelt set har brug for.

Her kan du med fordel lede efter abonnementer, som tilbyder data til dit behov.

2. For stort forbrug (fair use)

Selvom abonnementet som udgangspunkt er med fri data, kan nogle udbydere alligevel vælge at sætte en grænse for dit forbrug. Det kalder de ‘fair use’.

Som udgangspunkt bør du ikke være bekymret for at ramme denne grænse. Men hvis du bruger en vis mængde data inden for en enkelt faktureringsperiode, kan du risikerere at udbyderne (‘throttler) din hastighed.

Det betyder, at selvom dit abonnement er ‘ubegrænset’, kan din hastighed faktisk blive nedsat, hvis du bruger meget data.

3. Manglende funktioner

Vær opmærksom på, at nogle abonnementer kan mangle funktioner, som du ønsker. Det kan være tjenester som fx roaming i udlandet, eller de kan opkræve ekstra for disse ydelser.

4. Husk at se på netværksdækning og hastighed

Når du vælger dit mobilabonnement, hvad enten det er med fri data eller begrænset data, er det vigtigt at se nærmere på netværksdækningen og hastigheden, som din ydbyder tilbyder.

Nogle områder kan nemlig have begrænset dækning eller lavere hastigheder. Noget, som kan have indflydelse på din evne til at udnytte din data.

Før du tager en beslutning, bør du også overveje at undersøge, hvordan udbyderens netværk fungerer i de områder, du ofte befinder dig i.

Fri data i EU

Til dem, der ofte befinder sig uden for landets grænser, kan det være skuffende at opdage, at det generelt ikke er muligt at få ubegrænset data i EU.

Men det betyder bestemt ikke, at du er helt afskåret fra data. Ved at sammenligne de forskellige mobilabonnementer, kan du finde abonnementer, der tilbyder en meget generøs mængde data til brug i EU.

Selvom det ikke er ‘fri data’, vil denne mængde data kunne dække de fleste folks behov, når de er ude at rejse.

Hos Samlino.dk sammenligner vi adskillige udbydere og kan derfor hjælpe dig med at finde det rette mobilabonnement til netop dine behov – Også hvis du skal have sammenlignet din bilforsikring eller lån.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *