Hvad er forskellen på udlandstelefoni og EU data?

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement
Tags: , , , ,
børn familie mor griner mobil mobildata internet facetime mobilabonnement abonnement iphone glad glade (Foto: Pexels)
Bruger du meget data eller ringer meget til udlandet? I så fald bør du læse med her. (Foto: Pexels)

Hvis du er en ivrig rejsende eller ofte ringer til venner og familie i udlandet, er det vigtigt at forstå forskellen mellem udlandstelefoni og EU data i dit mobilabonnement.

Udlandstelefoni og EU data giver begge mulighed for at kommunikere uden for Danmark – der er dog væsentlige forskelle i pris, gebyrer og anvendelse.

Se med her, så du kan kende forskellen på udlandstelefoni og EU data – og undgå en unødvendig, stor mobilregning.

Hvad er udlandstelefoni?

Udlandstelefoni betyder, at du ringer eller sender SMS-beskeder til et andet land end Danmark. Men bruger du udlandstelfoni kan det koste dig penge pr. minut eller pr. besked, afhængigt af dit mobilabonnement og hvilket land du ringer til.

Det kan hurtigt blive rigtig dyrt at bruge udlandstelefoni, hvis du skriver eller ringer ofte til udlandet. Priserne kan nemlig være meget forskellige alt efter, hvor i verden du vil ringe hen. Så du skal passe på, så du ikke ender med at få en dyr regning, hvis du ikke er opmærksom på priserne.

Udlandstelefoni er kun inkluderet hos ganske få mobilselskaber såsom Duka, Lebara og Lyca mm. Husk dog, at der er forskel på, hvor mange timer og hvilke lande, du kan ringe til.

Få billig udlandstelefoni Sammenlign abonnementer på få sekunder

Hvad er EU data?

EU data er den mængde data, du kan bruge på mobilen, når du rejser inden for EU-landene uden at blive opkrævet ekstra gebyrer. Med andre ord er det internetforbrug (eksempelvis Facebook, Google og Instagram, emails og online spil) på mobilen i EU-landene.

Siden 2017 har EU indført lovgivning, der giver dig ret til at bruge din mobildata i EU-landene på samme vilkår som i Danmark uden ekstra omkostninger. Det betyder, at du kan bruge din EU data uden at skulle bekymre dig om dyre roaming-gebyrer, når du rejser inden for EU.

Du har derfor (næsten) altid en vis mængde EU data inkluderet i dit mobilabonnement, som du kan bruge i EU. Det er dog forskelligt, hvor mange GB EU data der er inkluderet i abonnementerne – og overskrider du denne mængde GB, skal du betale ekstra gebyrer.

Er du i tvivl om, hvor mange GB EU data du har til rådighed, kan du kontakte dit mobilselskab.

Få billig EU data Sammenlign abonnementer på få sekunder

Hvad er forskellen på udlandstelefoni og EU data?

Der er flere væsentlige forskelle mellem udlandstelefoni og EU data i et mobilabonnement.

UdlandstelefoniEU data
FunktionBruges til at foretage og modtage opkald og SMS’er til udlandet, mens du er i Danmark.Mængden af GB mobildata, som du kan bruge, mens du er i andre EU-lande (nogle abonnementer inkluderer også Storbritannien).
PrisFast pris afhængigt af destinationen og det pågældende mobilabonnement.Normalt inkluderet i mobilabonnementer med en bestemt mængde GB. Varierer i pris alt efter mængde GB og andre ydelelser.
Eksta gebyrerNogle mobilabonnementer kan kræve ekstra gebyrer eller aktivere det som en tilføjelse.Ingen gebyrer for EU data siden 2017, men kan opkræve ekstra gebyrer, når du bruger mere data, end hvad der er inkluderet i dit abonnement.
Inkluderet i mobilabonnementerIkke inkluderet i alle mobilabonnementer.Normalt inkluderet i de fleste mobilabonnementer.
Mængde inkluderetIkke angivet som standard.Mængden af EU data afhænger af mobilabonnementet.
AnvendelsesområdeTil opkald og SMS’er.Til mobildata i EU.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for det ene eller det andet i dit mobilabonnement – kan du få gratis rådgivning af Adam fra Samlino.dk, som hjælper dig med at finde den billigste og bedste løsning til dig.

Få det billigste mobilabonnement

Hvis du vil have billig EU data og/eller udlandstelefoni i dit mobilabonnement, kan du sammenligne forskellige mobilabonnementer hos Samlino.dk og finde den bedste løsning til dit forbrug.

Sammenlign 60+ mobilabonnementer Find det billigste mobilabonnement i dag

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Mattias Nielsen

Mattias er vores Managing Director og ekspert inden for bredbånd og telefoni. Med en baggrund som ingeniør har han en høj teknisk begavelse og giver markedets bedste råd og info inden for telco-området.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *