Find det bedste bredbånd på blot 1 minut

Spar årligt op til 1.500 kr. med en hurtig og gratis sammenligning af bredbåndstilbud.

  Med en adresse kan vi vise de produkter, som er tilgængelige netop der.

  Sammenlign og køb i tre simple trin

  Danmarks største sammenligningsportal

  Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

  100% gratis
  Hurtigt og nemt
  Uvildig og neutral

  Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

  Det bedste bredbånd

  Når du skal finde det bedste bredbånd, skal du blandt andet tage stilling til, om du skal have et fastnetbredbånd eller et mobilt bredbånd. Hos flere selskaber kan du både vælge pakker med det ene og pakker med det andet, mens andre selskaber kun udbyder en af delene. Hvilken bredbåndsløsning der er bedst for dig afhænger af dine internetbehov, og det kan i nogle tilfælde være en god løsning både at have fastnet- og mobilt bredbånd.

  Hvad er fastnetbredbånd?

  Fastnet inkluderer de teknologier, der bruger kabler til at oprette internetforbindelse. Disse kabler kan komme fra et fibernet, et internet via et kabel-TV-stik eller et telefonstik. Til kablet tilsluttes en trådløs router, og der bliver så sendt data fra kablet og ind i routeren, som herefter sender wifi-signaler ud i rummet. Disse wifi-signaler kan modtages af dine enheder såsom din computer og din tablet. En fastnetforbindelse er det bedste bredbånd til dig, som har behov for internet i hjemmet og bruger det ofte.

  Hvad er det bedste bredbånd?

  Hvilket bredbånd der er bedst for dig kommer helt an på dit personlige behov. Når du vælger bredbånd, skal du overveje hvor mange, der skal være online på samme tid, hvor meget data der er nødvendigt, og om du gerne vil have trådløst internet ude for hjemmets vægge. Er I mange mennesker, der bruger internettet ofte, vil et mobilt bredbånd hurtigt blive dyrt. Skal du derimod bruge trådløst internet de få uger, du er i sommerhus, eller når du er på farten, så er mobilt bredbånd det bedste bredbånd. Du skal også tage ind i dine overvejelser, at der med en mobil løsning er et loft på dit dataforbrug. Der bruges meget data, når der blivet spillet computerspil og streamet TV, og dermed bliver et mobilt internet hurtigt dyrt.

  Hvorfor burde jeg få det bedste bredbånd gennem Samlino.dk?

  Ved at bruge Samlino.dks gratis sammenligningsservice giver vi dig et komplet overblik over bredbåndsmarkedet. Vi garanterer dig en fair sammenligningstjeneste, hvor dine behov kommer i første række. I servicen er alle tilbud samlet fra samtlige bredbåndsudbydere i Danmark. På den måde undgår du at overse et godt tilbud, og du er sikret at få det bedste bredbånd til netop dig.

  Hvordan skifter du din bredbåndsudbyder?

  Vil du gerne udskifte din internetudbyder, skal du være opmærksom på, hvilke betingelser din nuværende bredbåndsudbyder har fastsat. Først skal du tjekke bindingsperioden på dit nuværende abonnement. Er du stadig i din bindingsperiode, kan du opsige dit abonnement, og når den slutter, kan du så starte et nyt herefter. Hvis du ikke får det, som du bliver lovet i din kontrakt, burde du kunne afmelde dit abonnement med det samme, også selvom du ikke er ude af din bindingsperiode.

  Du skal være opmærksom på, at processen også er afhængig af, hvilken teknologi du skifter fra og til, når du vil have det bedste bredbånd. Skifter du fra en teknologi til en anden, skal du som regel både kontakte din nuværende- og din kommende udbyder for at sikre dig, at du ikke betaler for to bredbåndsabonnementer. Er det den samme teknologi, men bare en anden udbyder, står din nye udbyder for afmeldingen af dit nuværende abonnement. Dette er dog kun, hvis der er tale om et skift fra et DSL-abonnement til et andet DSL-abonnement.

  Hvilken hastighed skal jeg vælge for at få det bedste bredbånd?

  Din internethastighed deles op i henholdsvis download og upload. Når du får information om din internethastighed, viser det første tal din download-hastighed, og det næste tal viser din upload-hastighed. Har du for eksempel 10/1 Mbit/s, betyder det, at du har en download-hastighed på 10 Mbit/s og en upload-hastighed på 1 Mbit/s. Download-hastigheden er oftest den vigtigste, da den bestemmer, hvor hurtigt du kan hente ting ned på din computer, for eksempel hvor hurtigt du kan streame film, serier osv. Din internethastighed er også afhængig af hvilken bredbåndsteknologi, du har valgt og din geografiske placering. DSL-forbindelsen er for eksempel mere modtagelig over for støj, hvilket kan resultere i en forringelse af hastigheden.

  Upload-hastigheden

  Upload-hastigheden bestemmer, hvor lang tid det tager at lægge noget op på nettet. Dette kan for eksempel være, hvis du uploader en video på Youtube. Som regel vil en uploadhastighed på 2 Mbit/s være passende, med mindre du ofte lægger store filer op i Dropbox eller lignende.

  Kan jeg få fjernsyn og internet hos den samme udbyder?

  Mange selskaber udbyder samlede pakker, hvor du får internet og kanalpakke i en. Hvorvidt det er en god løsning for dig kommer an på dine behov. En af fordelene er, at du kun får en regning for de to produkter, og hvis teknologien ikke virker, er der kun et selskab, som du behøver kontakte. Derudover er det ofte billigere at købe TV og internet samlet, da flere selskaber giver en slags samlerabat. På den anden side kan det være svært at gennemskue, hvad du betaler for de enkelte tjenester i en samlet pakke, og du kan let komme til at betale for funktioner og services, som du ikke bruger. I nogle tilfælde vil det være en udbyder, der tilbyder det bedste bredbånd, mens det er en anden udbyder, der tilbyder den bedste tv-pakke. Så går du efter at få højest mulig kvalitet, skal du ofte gå efter at finde TV og det bedste bredbånd hver for sig. Ønsker du i stedet et nemt og godt tilbud, kan det være en god ide at samle fjernsyn og net i et abonnement. Du skal også være opmærksom på, at nogle selskaber kræver, at du samler dine løsninger hos dem.

  Hvor får jeg det bedste bredbånd?

  Det er svært at sige, hvor du finder det bedste bredbånd, da det afhænger af dine behov og præferencer. Meget høje hastigheder og gode services er ofte i den dyre ende. Det bedste bredbånd for dig kommer altså an på, hvor villig du er til at gå på kompromis mellem kvalitet og pris. Derudover skal det nævnes, at det ikke nødvendigvis er alle bredbånd, du har adgang til på din bopæl. De billigste løsninger ligger til omkring 199 kroner om måneden, og ønsker du sammenligninger på udbuddet af bredbånd, kan du med fordel følge med på vores blog, der løbende bliver opdateret med prissammenligninger af det bedste bredbånd.

  Hvad skal du være opmærksom på i forhold til at få det bedste bredbånd?

  Når du skal oprette et nyt bredbånd, skal du være opmærksom på, at nogle selskaber tager oprettelsesgebyrer. En anden omkostning kan være, at nogle selskaber kræver, at du skal betale for lejen af en router. Det betyder, at selvom nogle selskaber ser billige ud, når man kigger på deres månedlige ydelse, kan de i sidste ende være ret dyre i forhold til andre selskaber. Derudover kan du risikere at abonnementet har en bindingsperiode, og du først kan framelde dig abonnementet efter en vis periode. Du burde altså til hver en tid læse aftalen, som du indgår med din udbyder, for at vide, hvilke ekstraomkostninger, der kan være.

  Hvad er et modem?

  Et modem er en boks, der kobles til internet-stikket. Boksen har til opgave at kode digitale informationer fra computeren til analoge signaler og kode analoge signaler fra internetforbindelsen til digitale informationer, som den kan videresende til computeren. Med andre ord er den med til at sørge for, at din internetforbindelse kan læses på dine enheder. Modemmet er ofte bygget sammen med din router, så du kun behøver at have et apparat stående.

  Hvad er en router, og hvilken skal jeg vælge?

  Routeren bliver ofte kaldt hjertet af dit netværk. Det er den, der skaber trådløst internet ved at sende internettet fra et kabel ud i rummet, så dine enheder kan kobles på nettet. Det er altså vigtigt at anskaffe sig en rigtig router for at få den bedst mulige bredbåndsforbindelse. Først skal du sikre dig, at din router har en hastighed, der passer til dig og din husstands behov. Derudover skal du sikre dig, at routeren kan dække et passende areal, sådan så det for eksempel er muligt for dig at få internet i hele dit hjem.

  Hvilken fjernsynsudbyder er tilgængelig på min adresse?

  Du kan se hvilke TV-udbydere, du kan få på din bolig ved at indtaste din adresse i vores sammenligningsportal. Her kan du også se hvilke internetudbydere, der er tilgængelige på din adresse. På denne måde kan du hurtigt og let sortere mange udbydere og teknologier fra i din søgning, og du undgår selv at skulle tjekke alle udbydernes sider for at se, om du kan få deres produkter.

  Hvad er det bedste bredbånd, jeg kan få i min bolig?

  Ved at indtaste din adresse på vores sammenligningsportal kan du få et overblik over, hvilket internet du kan få på din bopæl. Der findes mange internetudbydere, og det vil derfor være meget tidskrævende, hvis du skal tjekke, om du kan få internet på hver og en af udbydernes hjemmeside. Gennem vores sammenligningsportal kan du i stedet nemt og hurtigt se alle de internettilbud, der er tilgængelig på din adresse. Det er næsten altid muligt, at få DSL bredbånd, hvilket er det eneste og bedste bredbånd gennem telefonstikket.

  Hvad er det bedste bredbånd man kan få i min by?

  Du kan for det første finde resultatet på din adresse, ved at skrive den ind for oven. Vil du se resultatet generelt for større byer i Danmark, kan vi også hjælpe med dette.

  Vi har nemlig samlet en nem oversigt, som gælder for mange byer i Danmark. Se en let oversigt her: