Menu

Kreditkort

Her får du den billigste rejseforsikring

Af Andreas Pedersen | Senest opdateret 29. August 2017 | Læsetid: 6 minutter

rejseforsikring

Sommerferien er allerede skudt i gang for mange og i løbet af de næste måneder vil et hobetal af danskere krydse grænserne og strømme ud i sommerlandet verden over. Men for manges vedkommende bliver det uden en rejseforsikring i bagagen. En ny undersøgelse viser nemlig, at hver sjette dansker tager på sommerferie uden at være dækket af en rejseforsikring. Men en rejseforsikring kan være afgørende, hvis uheldet er ude på ferien. Der er dog store forskelle på prisen, og det kan derfor betale sig at sætte sig ind i markedet inden, man beslutter sig for, hvor man tegner sin forsikring. Vi er gået selskabernes priser igennem, så læs med, hvis du er på vej til udlandet og leder efter en billig rejseforsikring.

Efterhånden er der så mange forskellige typer af rejseforsikringer, som enten kan tilkøbes flybilletterne, købes selvstændigt eller fås som en del af ens indboforsikring. Det er også besværligt at gennemskue hvad der dækker hvornår, og med det blå sygesikringsbevis tror folk, de er dækket godt ind. Havet af forsikringsmuligheder, kan virke uoverskueligt stort.

Det blå EU sygesikringsbevis dækker ikke altid

Selvom mange danskere tror, de er godt dækket ind af det blå sygesikringskort, er beviset faktisk kun gældende i EU-lande samt Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. Det betyder altså, at du kun er dækket ved akut sygdom/tilskadekomst samt kroniske sygdomme, hvis du opholder dig i et af de ovenstående lande. Den oplysning er gået fleres næse forbi. For eksempel tror hver fjerde dansker, de er dækket ind af det blå sygesikringsbevis på rejsen til Tyrkiet, men da lige præcis Tyrkiet kan være placeret forskelligt i rejseprodukterne i forsikringsbranchen, er dækningen langt fra sikker. Hvis du vil oplyses om de konkrete omstændigheder for det blå sygesikringskort, så læs mere på borger.dk, inden du rejser.

Se også: Sådan vælger du kreditkort til rejsen

Sådan finder du den billigste årsrejseforsikring

Vi har undersøgt priserne hos både almindelige forsikringsselskaber og rejseforsikringsselskaber for en familie på to voksne og to børn, for at give et overblik over priserne for rejseforsikring for henholdsvis Europa og Verden. Fælles for de forsikringsselskaber vi har undersøgt, er, at de alle udbyder en årsrejseforsikring i enten EU eller Verden, og at selskaberne derudover ikke er medlemsbetingede. Vi har indhentet priserne på selskabernes hjemmesider samt udregnet de gennemsnitlige priser for rejseforsikringer i Europa og Verden.

Rejser i Europa

Den billigste årsrejseforsikring for Europa fås hos Topdanmark til 430 kr. pr. år Den gennemsnitlige pris for en årsrejseforsikring i Europa ligger på 681.33 kr. pr. år, hvis man tilkøber forsikringen til sin indboforsikring. Hvis man derimod skal ud til rejseforsikringsselskaberne, så stiger gennemsnitsprisen til 875.70 kr. pr. år.

Rejser i Verden

Den billigste årsrejseforsikring i Verden fås til 0 kr. hos Codan, da den er inkluderet i deres indboforsikring. Er man ikke kunde hos Codan, findes den billigste løsning hos IF Skadeforsikring med en pris på 739 kr. pr. år., hvilket er en stykke under den gennemsnitlige pris, som ligger på  826.33 kr. pr. år.

Tjek også: Brug din telefon, når du rejser i udlandet

Sammenlign priserne på markedet og spar penge

Ønsker du at tilkøbe en rejseforsikring til din indboforsikring kan det ændre på hvilket forsikringsselskab, der kan give dig det bedste tilbud. Det billigste selskab for indboforsikring er ikke nødvendigvis fortsat det billigste, når du tilføjer din rejseforsikring.
I nogle tilfælde, kan det bedst betale sig at tilkøbe sin rejseforsikring hos dit nuværende forsikringsselskab, hvor det i andre situationer giver mening at overveje at skifte selskab. Det er dog vigtigt at påpege, at analysen blot viser et udsnit af markedet. Er du eksempelvis indehaver af Codans indboforsikring, inkluderer det en årsrejseforsikring i Verden, hvorfor det er svært at sammenligne deres årsrejseforsikring med de andre selskaber. Har du ikke en indboforsikring med tilknyttet rejseforsikring, så kan rejseforsikringsselskaberne være et udmærket alternativ.

Læs også: Så meget koster det at forsikre din familie

Selvom der er mange selskaber, der udbyder rejseforsikringer, er der alligevel store forskelle på hvad de indeholder. Derfor er det vigtigt, du tager dig god tid til at sammenligne priser og vælger den forsikring, der passer bedst til netop din situation og rejse. Inden du skynder dig ud at tegne en rejseforsikring, så tjek efter om du allerede er dækket af enten din indboforsikring eller om der er en rejseforsikring inkluderet i dit kreditkort.

Leder du efter Kreditkort?

Med det rigtige kreditkort kan du spare mange penge