Find det billigste alternativ til kassekredit

Sammenlign kassekredit med flere kendte banker

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

 1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

  77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
 2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

  66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
 3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

  Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Start min uforpligtende ansøgning

Din nabo har allerede fået hjælp gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Hvad er kassekredit?

En kassekredit er en type lån i et pengeinstitut (f.eks. banker eller andelskasser), hvor man kan hæve et variabelt beløb indenfor en aftalt kreditramme. En kassekredit er en meget fleksibel låneform, idet man har et ekstra rådighedsbeløb. Man kan altså hæve flere penge, end man har stående på kontoen.

Når man opretter en kassekredit, erstatter den i princippet en bankkonto. Oftest er der tale om en lønkonto eller en grundkonto.

Alle der har en konto kan få en kassekredit, medmindre man er registreret i RKI (Ribers Kredit Information)


Hvad er renten i en kassekredit?

Til en kassekredit betaler man hverken fast rente eller faste afdrag. Man betaler kun rente af det beløb man bruger. Renten er en procentdel af det brugte beløb, som lægges oveni beløbet. Renten på en kassekredit ligger typisk mellem 10-20 %. Det afhænger dog også af dine egne forhandlingsevner i banken.

Man betaler heller ikke faste afdrag. Man opretholder i stedet rådighedsbeløbet når der betales ind på kontoen. Derfor er en kassekredit ofte tilsvarende lønkontoen.


Er kassekredit et lån?

Ja, en kassekredit er en låneform. En kassekredit adskiller sig fra andre lån ved at give et økonomisk råderum, når der er brug for det. Normalt er lån et beløb, som udbetales én gang.

Kassekredit adskiller sig også fra andre lån ved ikke at have en fast rente eller faste afdrag. Renten er dog relativt høj i en kassekredit ift. andre lån. Til gengæld er en kassekredit en af de mest fleksible typer lån man kan få.


I hvilke banker kan jeg få en kassekredit?

De fleste banker tilbyder kassekredit. Faktisk ikke kun banker. Pengeinstitutter som sparekasser og andelskasser tilbyder også kassekredit.

Her er nogle af de mest populære banker til kassekredit samlet:

 • Jyske Bank

 • Danske Bank

 • Arbejdernes Landsbank

 • Nordea: Her er renten f.eks. Mellem 7-16,75 %


Hvad er omkostningerne ved en kassekredit?

Omkostninger ved en kassekredit er variable. Det første du bør kigge på er renten. Renten er som regel mellem 10-20 %. En god tommelfingerregel er, at en rente under 10 % er helt i orden. I nogle kassekreditter skifter renten til en højere %, hvis man når et vis beløb.

Derudover har de fleste banker et oprettelsesgebyr på kassekreditter.

Det sidste du bør kigge på er provisionen. Ikke alle kassekreditter har en provision. Provisionen er typisk en procentsats af kassekredittens maksimum, som afregnes årligt.


Hvad er kortfristet og langfristet gæld?

Kortfristet gæld er gæld, der forfalder til betaling indenfor ét år. Det vil sige at gælden skal betales inden for et år. Nogle eksempler på kortfristet gæld er:

 • Leverandørgæld: Gæld til kreditorer

 • Momsafregning: Betalingsfristerne for skyldig moms til SKAT er mellem 25 dage og 2 måneder

 • Kassekredit: Kontoen erstattes af en kassekredit. Gælden afvikles med løbende betalinger på kontoen

Langfristet gæld er gæld, der har en løbetid på over et år. Langfristede lån afvikles med afdrag. Desuden skal der betales renter. Renterne påvirker ikke størrelsen af lånet, men er yderligere omkostninger. Langfristede lån kan optages til f.eks. Biler eller inventar.


Kan jeg få en kassekredit på Samlino.dk?

Her må jeg desværre svare nej. Samlino.dk udbyder ikke lån, men sammenligner derimod lån. Du kan sammenligne ved at klikke her.

Du kan også tjekke vores låneudbydere ud ved at klikke her.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål

Kilder: