Menu

Låneberegner - brugt af over 400.000 danskere

Prøv Samlino.dk's låneberegner til beregning af alle typer lån - få tilbud fra flere banker.
Prøv nem låneberegner til beregning af alle typer lån, og få uforpligtende tilbud fra flere banker.
 • Helt gratis
 • Uforpligtende
 • Hurtigt og nemt

Behov for hjælp?

Ring til os på 70 60 58 88

Beregn uforpligtende lånetilbud fra flere banker:

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

 1. Udfyld din ansøgning, så bankerne kan give dig lånetilbud

  77% udfylder ansøgningen på under 10 minutter
 2. Sammenlign bankernes personlige tilbud til dig

  66% modtager det første tilbud inden for 1 minut
 3. Vælg det lån, der passer bedst til dig

  Vores brugere sparer i gennemsnit 12.000 kroner
Prøv Samlinos låneberegner

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvordan virker vores låneberegner?

En låneberegner er en nem måde at beregne omkostningerne ved et lån på. Ved blot at indtaste hvilket beløb du vil låne, og over hvor lang en periode du vil afbetale lånet, kan du udregne den månedlige pris for dit lån.

Renten på et lån beregnes ud fra en række personlige omstændigheder, såsom din indkomst, alder, betalingshistorik og om du er registreret i RKI. Af denne grund vil prisen på dit lån være en personlig pris. Derfor er låneberegneren lavet ud fra en testperson, der er repræsentativ for en gennemsnitlig dansker. Den er derfor et godt udgangspunkt for en beregning af lån.

Hvad er et lån?

Et lån er en aftale indgået mellem en långiver og låntager. Långiveren, også kaldet kreditoren, modtager renter og oftest en række gebyrer. Der kan være stor forskel på renteniveauet hos de forskellige selskaber, og det er derfor altid en god idé at sammenligne dine muligheder for at finde det billigste lån.

Hvad er et forbrugslån, og hvad kan det bruges til?

Et forbrugslån er en lånetype, som giver dig mulighed for at låne et bestemt beløb uden at stille nogen form for sikkerhed. At lånet er uden sikkerhed betyder, at kreditoren ikke får pant i det, som du vil bruge pengene til. Det eneste, som kreditoren kræver, er, at du betaler terminsbeløbene, som består af afdrag, renter og gebyrer.

Et forbrugslån kan bruges til hvad som helst. Nogen tager et forbrugslån for at kunne renovere badeværelset og andre for at kunne finansiere drømmeferien. Det er også muligt at refinansiere tidligere stiftet gæld med et forbrugslån. Ved at samle dit forbrugslån med tidligere lån, vil du ofte kunne opnå en lavere effektiv rente, end du har i dag.

Hvad er forskellen på et lån med og uden sikkerhed?

Den største forskel på et lån med og uden sikkerhed er, at du ved et lån med sikkerhed bliver krævet at pantsætte et objekt, som kreditoren kan indkræve, hvis du ikke tilbagebetaler din lån. Dette er ofte tilfældet ved bolig- og billån. Det betyder dog også, at renten på lån uden sikkerhed ofte er højere end lån med sikkerhed.

Hvordan påvirker kreditperioden prisen på dit lån?

Prisen på dit lån afhænger i høj grad af, hvor lang en periode du ønsker at tilbagebetale dit lån over. Som udgangspunkt vil du opleve, at vores låneberegner viser en højere pris, hvis du vælger at tilbagebetale dit lån over en længere periode. Naturligvis har kreditoren interesse i at få sine penge tilbage hurtigst muligt, og derfor sættes prisen højere, end hvis du låner over en længere periode.

Beregn lån: Hvor meget kan jeg låne?

Hos Samlino.dk har du mulighed for at låne mellem 3.000 kroner og 250.000 kroner fra vores mange samarbejdspartnere. Vi samarbejder med de førende låneudbydere på markedet, så vi kan indsamle de bedste tilbud til dig.

Hvad er kreditperioden?

Kreditperioden på lånet, også kaldet løbetiden, er den periode, du skal afbetale lånet over. Forbrugslån har ofte kortere løbetider. Det kan generelt anbefales at afbetale forbrugslånet hurtigst muligt, da du på denne måde undgår renters rente. Det vigtigste er dog, at du sætter en afbetalingsplan, der er realistisk for dig, og som du kan følge. Du bør prioritere at afbetale din dyreste gæld først. Dette betyder ikke gælden med det største udestående beløb, men gælden med de højeste rente- og gebyromkostninger.

Beregn lån: Hvilken kreditperiode bør jeg vælge?

Når du låner, kan du selv vælge, hvor lang en tilbagebetalingstid du vil have. For at finde ud af, hvilken løbetid der passer til din privatøkonomi, bør du overveje dit rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb er det beløb, du har tilbage, efter dine faste udgifter er betalt. Du bør vælge en så kort løbetid som muligt, men samtidig tage højde for at din privatøkonomi ikke bliver for belastet af det månedlige tilbagebetalingsbeløb. Grunden til at du bør vælge en så kort periode som muligt er, at du generelt vil opleve, at dit lån er billigere, hvis du vælger at tilbagebetale lånet over en kortere periode.

Hvad koster et forbrugslån?

Du betaler dine forbrugslån tilbage med renter, og det er netop disse renter, som kreditgiveren tjener penge på. Renteomkostningerne beregnes af den nominelle rente. I tillæg til renter skal du hos de fleste banker betale et etableringsgebyr for at få et forbrugslån samt et terminsgebyr.

Udover dette kan der forekomme ekstra gebyrer. Nogle banker tager et gebyr, hvis du vælger at have betalingsfrie måneder, og andre tager gebyrer for ændringer i låneaftalen, såsom forfaldsdato og afbetalingsperiode.

Endeligt vil der ofte være gebyrer i forbindelse med fakturaer sendt med post. Du kan derfor ofte spare penge ved at få tilsendt dine fakturaer på nettet. Dette kræver blot, at du har adgang til internettet og at du bruger NemID.

Hvad afgør renten på dit lån i en beregning af lån?

Der er fire specifikke punkter som afgør, hvilke rentevilkår du bliver tilbudt i en beregning af lån. Alder - jo ældre du er, desto mere pålidelig og betalingsdygtig anser kreditor dig som. Din kredithistorie og nuværende gæld - når du ansøger om et lån, bliver der ofte foretaget et kredittjek af dig og din betalingshistorik. Job og uddannelse - kreditor undersøger dit nuværende job og din uddannelsesbaggrund. Faste indtægter og udgifter - kreditor tjekker, om du har penge nok til at dække låneomkostningerne.

Beregn lån: Hvordan sammenligner jeg forbrugslån?

Når du skal beregn lån, bør du altid sammenligne den effektive rente med de resterende lån. Den effektive rente er det tal, som siger noget om de totale omkostninger ved lånet, og det inkluderer alle renteomkostninger og gebyrer. Den effektive rente varierer afhængig af lånebeløbet og løbetiden samt dine personlige forhold og kreditvurdering.

Samlino.dk gør det nemt for dig at sammenligne forbrugslån i Danmark, fordi vi beregner den effektive rente for dig på alle lånene. Med Samlino.dk kan du sammenligne forbrugslån, og nemt og hurtigt danne dig et overblik over markedet.

Sammenlign altid priserne på lån!

På det danske marked er der mange udbydere af lån. Hos Samlino.dk sammenligner vi priser fra hele 39 forskellige låneudbydere, heriblandt de helt store selskaber som Danske Bank, Nordea, Arbejdernes Landsbank, Nykredit, Sydbank, Jyske Bank og mange flere. For at sikre at du får den billigste pris på dit næste lån, er det er god idé at sammenligne priserne. Med Samlino.dks gratis sammenligningsportal kan du nemt og hurtigt sammenligne og finde den billigste pris på dit næste lån. Ved blot at bruge et par minutter på at sammenligne, er det muligt at spare en betydelig sum - faktisk viser vores seneste undersøgelse, at der er op mod 25.000 kroners forskel på det billigste og dyreste lån med samme beløb og kreditperiode*.
* Forskellen fra billigste til dyreste lån på 65.000 kr. tilbagebetalt over 60 mdr.
Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk