Børneabonnement til mobil: Her er de bedste og billigste!

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement
Tags: , , , ,

børneabonnement til mobiltelefoner

Et børneabonnement bliver mere og mere populært, idet børn efterhånden har behov for en mobil samt et mobilabonnement i en tidlig alder. Men ligesom en mobil kan give adgang til en noget nemmere kommunikation i hverdagen, kan den samtidig åbne til en barsk verden, hvor forældrene ikke kan have den samme kontrol over barnets færden.

Gennemsnitsalderen for en mobildebut var i 2015 på 8,3 år og på dette tidspunkt vil forbruget formentlig ikke være særligt højt af data og tale. Der vil til gengæld være behov for nogle særlige sikkerhedsforanstaltninger i form af øget forbrugskontrol. Derfor har nogle mobilselskaber valgt at dedikere nogle særlige abonnementer mod denne aldersgruppe, så man ligeledes slipper for at betale for mere end det, der reelt forbruges. Vi har samlet et overblik over samtlige af de mobilabonnementer på markedet, der retter sig direkte imod børn, hvis du eksempelvis overvejer at give en mobil i julegave til et barn.

Læs også: Guide: Her får du musiktjenester i mobilabonnementer

Det har dog været sparsomt med at finde tiltag, der skal øge børns sikkerhed fra teleselskabernes side.

“Det er overraskende, at nærmest ingen af teleselskaberne har valgt at differentiere sig på sikkerhed til børn i deres små abonnementer. Særligt set i lyset af at konkurrencen på mobilmarkedet er så intensiv. Teleselskaberne forsøger at differentiere sig ved at tilbyde ekstraservices som gratis udlandstelefoni, musiktjenester og e-bøger, men ingen af de danske teleselskaber differentierer sig på sikkerhed til børn. Det skal dog siges at Call Me har gjort en del for at give børneabonnementer ekstra fokus og jeg synes de skal have ros for dette” udtaler Kristian Pitzner-Jørgensen, Adm. Direktør i Samlino.dk.

Det, der gør Call Me’s mobilabonnement til børn “Little Me” særligt bemærkelsesværdigt, er, at abonnementet allerede fra start af har spærringer på dataforbrug, erotisk indhold, internationale opkald, indholdstakserede beskeder og betalingstjenester med mere. Du får desuden en forklarende forældreguide om, hvordan man benytter sin mobil på en ansvarlig måde. Ligeledes støtter du et selskab, der igennem kampagnen “Tal ordentlig” står bag trivselsprojekter på forskellige skoler, som netop kommer børnene til gode. Abonnementet koster 69 kroner om måneden, og udover alle nævne ekstra services får du 2 timers tale, 4G-dækning, 2GB data samt fri SMS/MMS. Du har ligeledes mulighed for at tilkøbe et abonnement til “Dansk Filmskat” eller “Min Bio” for 39 kroner om måneden.  

På vores sammenligningsportal kan du altid sammenligne alle landets mobilabonnementer på under 15 sekunder og finde det bedste abonnement til dig – hvad enten det er med tv-streaming, musiktjenester, lydbøger og altsammen.

Læs også: Spar tusindvis af kroner ved et mobilabonnement med streaming

Hos disse selskaber får du et børneabonnement

Mobilabonnementer til børn
Samlino.dk Tale i timer Data i GB Oprettelse Pris/md. Pris pr. år i kr. (inkl. oprettelse) Ekstra service Noter
oister  KiDS 1 time 1 GB 0,00 kr. 39,00 kr. 552,00 kr. Forbrugskontrol, spærring for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni. Fri OiSTER til OiSTER Adm. gebyr 7 kr./md.
oister KiDS 2 timer 2 GB 0,00 kr. 59,00 kr. 792,00 kr. Forbrugskontrol, spærring for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni. Fri OiSTER til OiSTER Adm. gebyr 7 kr./md.
YouSee   Mini 1 time 1 GB 99,00 kr. 59,00 kr. 807,00 kr. Forbrugskontrol, spærring for indholdstakserede tjenester og udlandstelefoni. Fri YouSee til YouSee
call me black friday tilbud Little Me 2 timer 2 GB 0,00 kr. 69,00 kr. 936,00 kr. Forældreguide, forbrugskontrol, spærring for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni. Fri Call Me til Call Me Regningsadministration 9 kr./md.
mobilselskabet telia4Junior 1 time 1 GB 99,00 kr. 69,00 kr. 1.044,00 kr. Forbrugskontrol, spærring af indholdstakserede sms’er og 90-numre. Fri Telia til Telia Betalingsadm. 9,75 kr./md.

Hos OiSTER kan du få det billigste børneabonnement, hvor du får 1 times tale, fri SMS/MMS samt 1 GB data for 49 kroner om måneden. Abonnementet er det billigste af selskabets to mobilabonnementer rettet mod børn, der går under betegnelsen OiSTER KiDS. Med til OiSTER KiDS hører blandt andet forbrugskontrol, hvilket medfører, at du kan holde styr på dit barns mobilforbrug. Dette betyder blandt andet, at hvis barnet bruger alt den inkluderede data i en måned, bliver adgangen til internettet spærret, så man undgår et dyrt overforbrug. Du har ligeledes mulighed for at spærre for indholdstakserede SMS’er, servicenumre og udlandstelefoni. Desuden tilbyder OiSTER også, at man med abonnementet kan ringe frit til hinanden med OiSTER-til-OiSTER. Så hvis familien også har et abonnement fra OiSTER, kan I altså ringe frit imellem hinanden.

Indholdstakserede SMS’er er tekstbeskeder, der koster ekstra og som opkræves via din mobilregning. Det kan eksempelvis være afstemninger i tv-programmer, donationer og deltagelse i konkurrencer/onlinespil. Ved at spærre for disse, undgår man altså at skulle af med mere end selve abonnementetsprisen.

OiSTER har ligeledes pristjekkets andenbilligste børneabonnement, hvori du får 2 timers tale, fri SMS/MMS og 2 GB data til 59 kroner om måneden samtidig med, at du får alle de samme tjenester fra deres andet børneabonnement oveni.

Nogenlunde samme tjenester får du også med i YouSee’s børneabonnement “YouSee Mini”, hvortil du får 1 times tale, fri SMS/MMS og 1 GB data for 59 kroner om måneden. Her får du igen forbrugskontrol/saldokontrol med oveni, så telefonen spærres for udgående opkald, hvis saldoen går under 0 kroner. Derved kan du være sikker på, at abonnementet har en stopklods ved et overforbrug.

Du kan også vælge at sammenligne hele markedet for mobilabonnementer på vores sammenligningsportal, hvor du kan indtaste dine personlige behov i forhold til et mobilabonnement. Herved får du et øjebliksbillede af alle mobilabonnementer på det danske marked både med børnesikring og uden. Du skal nemlig også være opmærksom på, at flere selskaber tilbyder en slags børnesikring som tilvalg til deres øvrige abonnementer uden nødvendigvis at tilbyde “rene” børneabonnementer. Derfor kan dette også være en mulighed, selvom du nødvendigvis ikke er garanteret samme sikkerhed som ved ovenstående “mobilabonnementer rettet mod børn”.

De fire store teleselskaber (3, YouSee, Telenor og Telia) har ligeledes lavet et tiltag for at sikre børns adfærd på internettet. De har nemlig i et samarbejde med medierådet lavet en ”forældreguide” tilbage i 2013, som kan hentes gratis og egner sig til børn i alderen 9-12 år. Guiden giver et fint overblik over, hvad man kan tale med sit barn om og hvilke forholdsregler, man bør tage sig. Dog er denne udgivelse ikke helt nok i følge marketingsdirektør i Samlino.dk Mikkel Zimakoff.

“Først og fremmest synes jeg, det er positivt, at der eksisterer en sådan guide. Jeg synes problemet er, at man som forælder skal handle proaktivt for at få fat på den. Man skal med andre ord vide, at den er der, eller aktivt søge efter den. Havde man fået den i hånden i forbindelse med at man købte et abonnement til sit barn, så var vi allerede rigtig langt” mener Mikkel Zimakoff.

Dette var netop tilfældet ved Call Me’s abonnement og derved blandt andet en af grundene til, at vi kårede deres abonnement “Little Me” som det bedste børneabonnement i sommers.

Børns forbrug af tale er ca. 1-2 timers tale om måneden

Børn taler relativt lidt i telefon, og har ikke behov for mere end 1-2 timers taletid pr. måned

Børns forbrug af data er ca. 1-2 GB data om måneden

  • 10 min. Youtube film og musik om dagen – 1,3 GB data om måneden

youtube børneabonnement

  • ½ times Pokemon Go spil om dagen – 200 MB data om måneden.

pokemon go forbrug børneabonnementer

  • ½ times online spil om dagen – 50 MB data om måneden

angry birds børneabonnement

Læs også: Så meget data bruger Pokemon Go

Hvad skal man tænke over, inden man vælger abonnement til et barn?

  • Hvor meget skal/vil barnet kunne tale, sende SMS og MMS.
  • Hvor stort behovet for data er for barnet.
  • Hvilke ekstra tjenester ens barn gerne vil bruge.

Hvad er det rigtige abonnement?

  • Som regel er det en god idé at starte ud med et lille abonnement i stedet for at købe et stort abonnement. På den måde kan man løbende vurdere hvor stort et behov for tale, SMS/MMS og data, barnet har.
  • Man bør som forældre vælge at sætte en begrænsning på forbruget, så man ikke får for store overraskelser på regningen.
Har du det rigtige mobilabonnement?
Betaler du for meget mere, end det du reelt bruger af data og tale?