Her de bedste og værste synshaller i Danmark

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring, Billån
Tags: ,
Synshaller vurderes efter smiley-ordning.
Det er vigtigt at vælge en synshal, der har modtaget en god smiley. (Foto: Canva)

Din bils stand en vigtig indikation for, hvor sikker den er at køre med på de danske veje. Derfor skal din bil kontinuerligt synes. Det foregår ved en synshal. Der findes mange synshaller i Danmark, og kontrolkvaliteten kan variere meget mellem dem. Læs med her og se, hvor de bedste og værste synshaller ligger i Danmark.

Nogle synshaller godkender flere biler end andre. Faktisk spænder godkendelsesprocenten hos landets synshaller mellem 50-100%.

Så når du går på jagt efter den synshal, som skal syne din bil, vil du højst sandsynligt kigge efter, hvem der har den højeste godkendelsesprocent. På den måde er risikoen for omsyn af din bil trods alt mindre.

Det giver også god mening – der er nemlig både tid og penge at spare på at få bilen igennem i første omgang.

Men i virkeligheden kan den høje godkendelsesprocent skjule en dårlig synskontrol i synshallen. Derfor er det vigtigt, når man udvælger sin synshal, både at tage højde for godkendelsesprocenten og kvaliteten af synet.

Smileyordning fortæller om synskontrol

For at være sikker på, at de generelle synstandarder er i orden, og at du som bilejer kan træffe et oplyst valg, har Færdselsstyrelsen indført en smiley-ordning, som man også kender fra restaurationsbranchen, for at kategorisere synshallernes kontrolkvalitet.

Smileyordningen fortæller dig den enkelte synshals evne til at overholde tekniske og administrative krav, som stilles ud fra Færdselsstyrelsen standarder. Du kan derfor bruge smileyordningen til at undgå de brodne kar blandt synshallerne, når du skal vælge synshal.

Der eksisterer i alt fem smiley-kategorier. De fem kategorier spænder fra ’elitesynshaller’ til ’under skærpet tilsyn’.

Efter hver gang Færdselsstyrelsen har foretaget et tilsyn af en synshal, behandlet en klage over et bilsyn eller lavet administrative tilsyn, omskrives resultaterne til point, som enten tilføjes eller trækkes fra synshallens samlede score.

Denne samlede score bestemmer, hvilken smiley synshallen tildeles. Scoren varierer fra 0 til 12, hvor 0 er det mest ideelle. Hvis en synshal får mere end 12 point, vil Færdselsstyrelsen lukke synshallen.

Den tildelte smiley er derfor et udtryk for synshallens samlede præstation over tid i forhold til Færdselsstyrelsens generelle standarder.

Når Færdselsstyrelsen fører tilsyn, er hyppigheden af tilsyn desuden baseret på synshallens nuværende smiley-status. Synshaller med lav præstation får derfor hyppigere besøg end dem, der har klaret sig godt.

Det betyder, at du har en større risiko for, at din bil kan blive udtaget til ekstra kontrol i en synshal med lav status. Hvis din bil er valgt til kontrol af Færdselsstyrelsen, vil synshallen informere dig.

Du kan ikke undgå denne kontrol, Færdselsstyrelsen har nemlig lovhjemmel til at inspicere bilen. Hvis bilen ikke er synet korrekt, kan Færdselsstyrelsen ændre synsrapporten og synsresultatet.

Det kan derfor betale sig at finde og vælge en synshal, som har fået tildelt en god smiley.

Her er Danmarks bedste og værste synshaller

Vi har undersøgt de bedste og værste synshaller i Danmark. Således kan du se, hvilke synshaller du bør vælge, og hvilke du måske bør undgå.

Vær opmærksom på, at Færdselsstyrelsen løbende ændrer deres vurderinger, ligesom at de enkelte synshaller vil have varierende godkendelsesprocenter. Derfor kan listerne være uddaterede, når du læser dette indlæg.

Bedste synshaller

Du kan her se, hvor de fem bedste synshaller i Danmark ligger, som på nuværende tidspunkt både har fået elite-vurdering af Færdselsstyrelsen og har de højeste godkendelsesprocenter. Synshallerne har ligeledes haft en masse biler igennem til syn.

Du kan altså her sende din bil afsted til syn med en stor sansynlighed for, at den består syn og er kontrolleret af en en god synshal.

SynshalGodkendelsesprocentAntal synede biler
Synspladsen.dk Aps – Hvid
Elitesmiley
93%32.760
Bilsyn Plus, Risskov
Elitesmiley
92%13.331
Bilsyn Plus – Fredensborg
Elitesmiley
92%17.211
FDM Test og bilsyn – Fredericia
Elitesmiley
91%8.394
Applus Bilsyn – Køge Nord
Elitesmiley
91%57.810
Data: Færdselsstyrelsen, Tjekbilsyn.dk. Senest opdateret 1 maj. 2024.

Værste synshaller

Her kan du se, hvilke synshaller som Færdselsstyrelsen har vuderet dårligst i landet. Tre synshaller er under skærpet opsyn, tre synshaller er i alt under opsyn, mens 15 synshaller i Danmark har plads til forbedringer.

Find den bedste og billigste bilforsikring Bilforsikringer til dine behov
Under skærpet opsyn
Under skærpet opsyn
Under opsyn
Under opsyn
Plads til forbedringer
Plads til forbedring
CS Bilsyn – HygumBilsynet Herlev ApSApplus Bilsyn – Kastrup
Bilsyn Plus – JyderupTåstrup BilsynApplus Bilsyn – Østerbro
AU2+Bilsyn ApS, GlostrupBilsyn Plus – HelsingørKBH Bilsyn ApS
Trekantens Bilsyn ApS – Vejle NordBilsyn Plus – RingstedApplus Bilsyn – Brønshøj
Applus Bilsyn – Nykøbing SjællandBilsyn Plus – Herlev
Bilsyn Nyborg ApSChristians Synshal
Bilsyn Plus – VillestofteBilsyn Plus – Allerød
Applus Bilsyn – BrammingBilsyn Plus – Taastrup
Hørning BilsynApplus Bilsyn – Køge Midt
Flex Bilsyn ApS
Jysk-Bilsyn – Holbæk
Bilsyn Otterup
Broager Bilsyn v/Christian Jørgensen
Dekra Bilsyn ApS – Haderslev
Applus Bilsyn – Fanø c/o Fanø Autoværksted
Bilsyn Plus – Bramming
Bilsyn Bramming ApS
Data: Færdselsstyrelsen. Senest opdateret: 1. maj, 2024

Bilsyn Plus – Ringsted er blevet sat under skærpet opsyn af Færdselsstyrelsen og har en godkendelsesprocent på 80%.

Du kan selv tjekke synshaller og deres vurderinger i dit område her.

Årsager til lav godkendelsesprocent

Du vil nok gerne undgå en synshal, der har en lav godkendelsesprocent. Men husk på, at den lave godkendelsesprocen kan være påvirket af flere faktorer.

Det kan fx være påvirket af, at synshallen er meget grundig i sin inspektion og identificerer adskillige fejl ved bilerne, hvilket i sidste ende øger din og vejenes sikkerhed generelt.

Derudover kan den geografiske placering af synshallen, fx hvorvidt du befinder dig i et byområde eller mere landligt sted, også spille en rolle. Områder med hovedsageligt ældre bilparker kan nemlig have tendens til at have flere problemer, hvilket kan påvirke synshallernes godkendelsesprocenter.

Du bør derfor ikke udelukkende fokusere på godkendelsesprocenten, men også være opmærksom på Færdselsstyrelsens smiley-ordning. På den måde vælger du den bedste kombination af kontrolkvalitet og sandsynlighed for en godkendelse.

Du kan selv tjekke, hvilke synshaller der har den største godkendelsesrate her.

I nogle tilfælde kan det være for bekosteligt at reparere en meget gammel bil, og det kan bedre svare sig at købe en ny. Hvis du er på udkig efter en ny bil, kan du måske have interesse i at sammenligne priser på billån.

Er du godt tilfreds med din nuværende bil, trænger din bilforsikring måske til et gennemsyn. Hos Samlino finder du den billigste bilforsikring, kaskoforsikring og bilforsikring til unge på markedet.

Sammenlign bilforsikringer her Bilforsikringer til dit behov

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4.7 / 5. Antal bedømmelser 14

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *