Top-10 mest populære elbiler: Disse elbiler fylder de danske veje

|Posted by | Aktuelt, Bilforsikring, Billån, Top 10
Tags: , , , , , , , , ,
(Foto: Canva)
(Foto: Canva)

Danske bilkøbere havde ikke det nemmeste år i 2022. Men trods lange leveringstider og høje priser, steg bilbestanden af elbiler med 69 procent. Og især en ny bil blev årets mest solgte elbil på markedet. Elbiler toppede den grønne liste, og her får du de top-10 mest solgte elbiler efter model.

Der er ingen tvivl om, at 2022 blev året, hvor kriserne stod i kø med en tårnhøj inflation, der bragede ind i alles hverdag. Det blev også et begivenhedsrigt år i bilbranchen, der kæmpede med lange leveringstider og økonomisk afmatning, der ligeledes dikterede hverdagen i den globale bilindustri.

Trods en nedgang på 20 procent af købte personbiler i 2022 end året før, viser tallene, at flere danskere end nogensinde valgte at købe en elbil – og især en elbil blev solgt flest af i 2022.

Find det bedste lån til din første elbil i dag! Spar tid og penge på få sekunder

Flere elbiler på danske veje

Ser vi på tallene fra Danmarks Statistik, er bestanden af nye og importerede brugte elbiler i 2022 steget med 69 procent siden 2021. Mens bestanden af plugin hybridbiler tilsvarende er øget med 35 procent.

Danskerne har kastet sig over elbilmarkedet. For faktisk findes der flere elbiler på de danske veje end nogensinde. For tallene afslører, at antallet af elbiler ved årsskiftet er 112.700 mod 66.600 for et år siden.

Ud over 30.800 nye elbiler i 2022, blev der også registreret 18.400 importerede brugte elbiler, og det giver en samlet tilgang på 49.200 elbiler. 

Elbilerne og plugin hybriderne stod samlet for 38 procent af de nye biler i 2022 mod 35 procent i 2021. Og de to populære firhjulede køretøjer udgør i alt 7,7 procent af dagens bestand på 2,8 mio. personbiler mod 5,2 procent for et år siden.

Top-10 solgte elbiler efter model

ModelStk.
Škoda Enyaq iV2.431
Volkswagen ID.42.322
Tesla Model Y2.316
Volkswagen ID.52.023
Audi Q4 e-tron1.780
Polestar 21.480
Cupra Born1.258
Ford Mustang Mach-E1.247
BMW iX31.169
Volvo XC401.040
Kilde: De Danske Bilimportører. Indsamlet data 1. januar – 31. december 2022.

Skoda er Danmarks mest solgte elbil

Tesla og Volkswagen har længe kunne kalde sig kongerne af elbilsmarkedet for nye biler. Der er dog en ny grøn model, der har indtaget førertrøjen på markedet for elbiler.

Ser vi på de elbiler, der solgte bedst i Danmark i 2022, så er Skoda Enyaq iV klart danskernes favorit. Dermed overgår Skoda Enyaq iV både Teslas model 3 og Volkswagens ID.4, som var danskernes fortrukne elbiler de seneste par år.

Tager vi et samlet kig på hele bilmarkedet, har Volkswagen netop kunnet afsløre, at de var det bedst sælgende bilmærke i Danmark i 2022. Volkswagen har nemlig en markedsandel på 11,6 procent, hvor det samlet set blev til 17.141 styk nye Volkswagen biler på de danske veje.

Lige efter Volkswagen er Toyota og Mercedes-Benz med en markedsandel på henholdsvis 8,7 procent og 8,1 procent.

Hop med på elbil-bølgen
Er du også blevet fristet af danskernes fortrukne biler (og især de populære elbiler)? Så er du ikke alene.

Hos Samlino.dk hjælper vi dig trygt igennem de privatøkonomiske overvejelser, du gør dig i forbindelse med bilkøb. For hos os kan du sammenligne priser på billån og bilforsikring, så du får det bedste tilbud, der passer til dig.

Find det bedste billån Spar tid og penge på få sekunder

Kilder: Danmarks Statistik, De Danske Bilimportører.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *