Menu

Sammenlign lånetilbud
- spar op til 15.000 kr.

Modtag uforpligtende lånetilbud fra flere kendte banker
Indhent nemt tilbud fra flere banker og lån penge til dit behov. Det er gratis, uforpligtende og tager kun 3 minutter.
  • Helt gratis
  • Uforpligtende
  • Hurtigt og nemt

Få uforpligtende tilbud fra flere kendte banker

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, adm. direktør - This Recording Company, København
Samlino.dk er her for at hjælpe dig. Det gør vi ved at sammenligne hele bredbåndsmarkedet, og derved give dig det absolut bedste grundlag for at tage den mest kvalificerede beslutning.

Find det billigste lån

Samlino.dk er her for at hjælpe dig. Det gør vi ved at sammenligne hele markedet for forbrugslån, og derved give dig det absolut bedste grundlag for at tage den mest kvalificerede beslutning.

Lån

Et lån er, når du låner penge af en bank eller anden låneudbyder, og du således får nogle penge i dag, som skal betales tilbage på et senere tidspunkt - oftest med en form for rente. Der findes utrolig mange forskellige typer lån, men de mest almindelige er realkreditlån, banklån, kviklån, forbrugslån og kassekreditter. Kviklån, forbrugslån og kassekredit kan stilles til rådighed af låneudbydere såsom online baserede låneudbydere. Ofte skal der ikke stilles sikkerhed for lån som disse.

Realkreditlån er lån du tager for at finansiere et boligkøb. Du kan låne op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån. Resten skal du selv finansiere. De færreste står med flere millioner på bankbogen, og derfor er det mest normalt at tage et realkreditlån til finansiering af huskøb.

Banklån kommer i flere afskygninger, men fælles for dem alle er, at du låner penge i samarbejde med din bank. Din bank skal altså give grønt lys, før du kan låne pengene. Til dette bliver du kreditvurderet grundigt.

Kviklån er “hurtige” lån, du kan vælge at tage hos en låneudbyder. De løber typisk mellem 1 til 3 måneder, og skal altså betales af inden da. Kviklån er ofte mindre beløb i størrelsesordenen fra 500 kr. til 5.000 kr. og uden du skal stille sikkerhed. Du kan altså ikke bruge et kviklån til at betale for et hus. Kviklån har tit utrolig høj ÅOP og rente, og er derfor meget dyre lån som helst skal undgås, eller betales af meget hurtigt. Den eneste fordel ved et kviklån er, at det kan optages meget hurtigt og uden, at man skal svare på alt for mange spørgsmål.

Forbrugslån er lidt i “familie” med kviklån, da de også optages nemt og hurtigt på nettet uden, at der skal stilles sikkerhed, men dog typisk med en udvidet række af spørgsmål for at foretage en mere dybdegående kreditvurdering. Forbrugslån løber endvidere også i markant længere tid, faktisk op til 15 år. I og med at de har så meget længere løbetid end kviklån, har de også en lavere ÅOP og rente, og kan i nogle tilfælde være lige så billige eller billigere end at tage et lån i banken. Det er dog oftest undtagelsen og ikke reglen.

Hvilke kriterier skal jeg opfylde for at kunne få et forbrugslån?

Det varierer fra udbyder til udbyder, hvilke kriterier du skal opfylde, for at kunne få et forbrugslån. Først og fremmest skal du dog altid opfylde aldersgrænsen på 18 år, hvis du vil tage et lån. Derudover kræver flere kreditorer, at du ikke har aktive inkassosager, eller er registreret i RKI. Det er nemlig kun få kreditorer, der tilbyder lån til kunder med dårlig betalingsevne, og ofte vil det kræve at du pantsætter noget værdifuldt.

Er du klar til at sammenligne lån så klik her.
ÅOP dækker over begrebet Årlige Omkostninger i Procent, og består af gebyrer, som stiftelsesgebyr og eventuelle månedlige betalingsgebyrere samt renten på lånet. Det dækker altså over, hvor meget kreditomkostningerne koster om året. Hvis to lån har en identisk ÅOP, er det altid bedre at have en ÅOP, der består mest af rente, end en der består af flest gebyrer, eftersom renter er fradragsberettiget i forhold til din skat. Samlet set vil det lån med mest rente i sin ÅOP derfor give en lavere ÅOP efter skat. Din ÅOP er den vigtigste faktor at vurdere dit lån på, hvilket også er grunden til, at vi har fremhævet den, når du sammenligner lån hos Samlino.dk.

Den kan variere meget, afhængigt af hvilket lån du optager. Ved realkreditlån vil der oftest være en relativt lav ÅOP, hvorimod den på forbrugslån er højere og på kviklån er højest. Det gør sidstnævnte til de dyreste lån på det danske marked. Når ÅOPen er høj, er det vigtigt, at du grundigt undersøger, om du har råd til lånet. Du skal have et væsentligt råderum i din økonomi for at kunne betale af på et forbrugslån, der har høj ÅOP. Har du ikke det, kan du i stedet blive tvunget ud i at optage et nyt lån for at betale af på dit gamle lån, og så bliver det hurtigt skruen uden ende.
Et afdrag er en delvis tilbagebetaling af din gæld, og det er med afdragene, du betaler din gæld tilbage. Hvor ofte du skal afdrage på dit lån, er afhængig af din låneaftale, men ofte vil det være en gang om måneden eller en gang i kvartalet (hver tredje måned).

Nogle lån starter du med at afdrage på med det samme, men det er også muligt at få afdragsfrie lån, hvor du først skal begynde at afdrage på dit lån efter en aftalt periode. Den afdragsfrie periode kan både være kort eller helt op til en længere årrække. I den afdragsfrie periode skal du blot betale renter og administrationsbidrag, og ikke nogen afdrag. Du skal dog være opmærksom på, at du med et afdragsfrit lån ikke sparer nogen penge, da du blot udskyder dine afdrag. Et afdragsfrit lån kan derfor være en god idé til dig, der ikke har mulighed for at betale afdrag på dit lån lige nu og her, men i stedet får mulighed for det i den nærmeste fremtid. Du kan nemt og hurtigt sammenligne den månedlige ydelse med dette sammenligningsværktøj.
Ved nogle lån vil du skulle betale et stiftelsesgebyr eller oprettelsesgebyr, for at kunne få lov til at tage lånet. Stiftelsesgebyret kan variere meget afhængigt af, hvilken type lån du tager, og hvor meget du ønsker at låne. Vær opmærksom på, at du i visse tilfælde kan trække stiftelsesgebyret fra i skat, hvis dit lån overholder en række kriterier. For at kunne trække stiftelsesgebyret fra i skat, skal det fremgå af din låneaftale, at tilbagebetalingstiden er under to år, og du skal ligeledes selv sørge for at indberette dette i din selvangivelse.
Der er mange grunde til at tage et lån. Det kan være til at finansiere et bolig- eller bilkøb, til at dække en uforudset udgift eller til noget helt tredje. På Samlino.dk sammenligner vi en række lån:

Lån penge til ferie
Lån penge til shopping
Lån penge online
Lån penge til renovering
Lån til campingvogn

Ved at låne penge kan du indfri nogle af dine drømme. Skal du eksempelvis holde et stort bryllup kan et bryllupslån hjælpe dig til at gøre netop dette. Inden du tager et lån, er det utrolig vigtigt, at du er sikker på, at du har råd til det. Du skal nemlig sjældent kun betale det lånte beløb tilbage, men der kommer renter og gebyrer på. Derfor skal du altid kigge godt og grundigt på din økonomi, inden du tager et lån for at finde ud af, hvor meget du helt præcist kan betale hver måned og i hvor lang tid. Gør du ikke det, og tager du et lån uden at have overblik over din økonomi først, kan du komme ud i økonomiske vanskeligheder og i værste fald ende i RKI.

Ved at sammenligne dine lånemuligheder kan du desuden opnå gode fordele hos udbyderne:

Lån penge anonymt: Flere af de låneudbyderne giver dig mulighed for at låne penge uden at du skal forklare, hvad de skal bruges på. På den måde kan du nemt undgå pinlige eller ubehagelige situationer.

Lån penge til den bedste rente på markedet: Ved at sammenligne de muligheder der er på markedet for lån, kan du let sikre dig, at du får den bedst mulige rente på dit lån. Dermed ender du med at betale mindre for dit lån.

Lån penge hurtigt: Tager du et kviklån eller et forbrugslån, går dette ofte meget hurtigt, og i nogle tilfælde kan renten endda være bedre end dem på de mere traditionelle lån.

Lån penge uden at stille sikkerhed: Dette gælder også kviklån og forbrugslån, hvor du ofte kan slippe for at skulle stille sikkerhed, når du optager dit lån. Dette kræver dog ofte, at det beløb, du låner, ikke er astronomisk.

Lån penge gratis: Nogle udbydere af kviklån tilbyder dig at låne gratis den første måned ved dit første lån. Det er dog vigtigt, at du får tilbagebetalt lånet inden for den aftalte periode, eftersom renterne herefter ofte er meget høje.
Bankerne tillægger ofte forskellige gebyrer, når du låner penge, og derfor kan det nogle gange være svært at gennemskue hvilket lån, der er det billigste. Det handler i stedet om, hvor høj en ÅOP lånet har. Når du sammenligner lån, eksempelvis her på Samlino.dk, skal du altså kigge på, hvad ÅOPen er, da dette er den primærer faktor, som bestemmer hvor dyrt eller billigt dit lån er. Så når du sammenligner lån her på Samlino.dk, bør du sortere lånene efter ÅOP, så du har de laveste øverst, og hurtigt kan finde ud af, hvad der er billigst.

Samtidig viser vi dig også fordele, og ulemper, ved de forskellige låneudbydere. Så er du sikker på at vælge det helt rigtige lån til dig. Som tidligere nævnt, er der forskel på ÅOP før og efter skat. Det billigste lån er det med den laveste ÅOP, og som har en større andel af omkostningerne i rente. I modsætning til et gebyr er udgifter til rente nemlig fradragsberettiget. Se hvilke udbyder der har den mest fordelagtige ÅOP til dine behov herover.
Et forbrugslån betaler du tilbage med renter, og det er netop dette kreditorerne tjener penge på. Renteomkostningerne beregnes af den nominelle rente. I tillæg til renter, skal du hos langt de fleste banker også betale et etableringsgebyr for at få et forbrugslån, samt et terminsgebyr.

Ud over dette kan andre gebyrer forekomme i specielle tilfælde. Nogle banker fylder meget med deres “lån penge billigt” prædiker, men det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle af dem tager et ekstra gebyr, hvis du vælger at have betalingsfrie måneder, hvor du ikke betaler af på dit lån. Andre tager ligeledes ekstra gebyrer, hvis du vil lave ændringer i låneaftalen, såsom din afbetalingstid eller forfaldsdato.

Endeligt er der også ofte gebyrer i forbindelse med fysiske faktura, der sender med post. Derfor kan du spare penge ved at vælge en elektronisk fakturaløsning, når du indgår din låneaftale. Så vil du i stedet modtage dine faktura i e-boks eller på din banks hjemmeside
Der er fire specifikke punkter, som afgør hvilke rentevilkår du bliver tilbudt:

Alder: Kreditor kan se dig som mere pålidelig og betalingsdygtig, jo ældre du er.

Din kredithistorie og nuværende gæld: Der vil blive foretaget et kredittjek af dig, og samtidig vil de tjekke, om du har forsømt tidligere betalinger eller har aktive inkassosager mod dig.

Arbejde og uddannelse: Kreditgiver tjekker dine nuværende arbejdsforhold samt din uddannelse.

Faste indtægter og udgifter: Kreditgiver undersøger, om du har penge nok til at dække låneomkostningerne.

Sammenlign lån nu.
Hvor lang tid du kan låne penge er meget forskelligt fra lån til lån. Lån som realkreditlån kan løbe over flere årtier, hvor kviklån kan løbe over 3 måneder maksimum. Når du skal låne penge, er det vigtigt, at du ved, hvor lang tid du har brug for til at tilbagebetale lånet. Denne periode er også kaldet løbetid. Hvis du kan betale dit lån af på 15 måneder, er det dumt at låne pengene i 30. Renten betyder nemlig, at lånet bliver dyrere jo længere tid du bruger på at betale det af. Undersøg derfor, inden du ansøger om lånet, hvad en realistisk minimal tidsperiode, du kan låne i, er. Det kan være din økonomi bliver lidt strammere i nogle måneder, men det kan uden tvivl svare sig, når det kommer til, hvor meget du rent faktisk kan spare. Er du i tvivl om, hvordan du finder ud af, hvor meget du kan betale af hver måned, skal du finde dit månedlige rådighedsbeløb. Det finder du, ved at tage din faste indtægt, altså løn, SU eller hvad din faste indtjeningskilde nu engang er.

Træk derefter alle faste udgifter fra. Det er altså husleje, mobilabonnement, bredbåndsabonnement, og hvad du ellers har, der skal betales hver måned. Nu vil du have det beløb tilbage, som du har til at bruge på mad og andre variable omkostninger. Ved du, hvor meget du bruger på mad hver måned, kan du jo med lethed trække det fra også. Det beløb du står med nu, er hvad du har at bruge på fornøjelser og eventuelt betaling af et lån. Er du den sparsommelige type, der godt kan klare sig på meget lidt i nogle måneder, kan du jo betale væsentligt mere af, end hvis du ikke er. Er det beløb du kan betale lån af med meget småt, kan du med fordel sammenligne produkter som mobilabonnementer, bredbånd og bilforsikring her på Samlino.dk, og se om du kan finde billigere alternativer, så du kan øge dit rådighedsbeløb
Kigger man på lån helt generelt, er der ingen øvre grænse for, hvor meget man kan låne. Det kommer meget an på din kreditvurdering. Har du en dårlig kreditvurdering, vil banken sandsynligvis ikke lade dig låne et særligt højt beløb. På forbrugslån kan du højst låne op til 500.000 kroner. Dette er dog dybt individuelt, og i mange tilfælde, vil man kun kunne låne langt mindre. Det skyldes dels, at forskellige låneudbydere har forskellige grænser, og dels at din personlige økonomi også her, har en stor betydning. Hvor meget, du kan låne, afhænger som nævnt af, hvilken kreditvurdering du får. Her er det faktorer som din løn, dine faste udgifter, din alder, din gæld og en lang række andre faktorer, der har en indflydelse. Inden du låner, er det dog utrolig vigtigt, at du undersøger, hvor stort et lån du har råd til
Hvis du tager et lån med pant, skal du stille sikkerhed for dit lån. Som regel tager kreditoren pant i fysiske aktiver. Låner du for eksempel penge til et nyt hus, er det meget normalt, at banken vil have pant i huset.

Hvis du ikke har mulighed for at betale dit lån tilbage, har kreditoren mulighed for at sælge det aktiv, som de har pant i, og dermed sikre, at de får værdien af lånet tilbage.
Langt de fleste kreditorer forhandler ikke om rentevilkårerne på forbrugslån, da renteniveauet er udregnet baseret på dine personlige forudsætninger. Til trods for dette vil der i meget få tilfælde være mulighed for, at kunne forhandle rentevilkårerne. Dette kan forekomme, hvis banken gerne vil have/beholde dig som kunde, selv efter lånet er opgjort. Du kan dog nemt sammenligne lån og finde det som passer til dine behov her.
Der er klare fordele ved begge. Online banker kan give dig et lån i komforten af dit hjem. I en fysisk bank kan du få råd og hjælp af en uddannet bankrådgiver. Ofte vil din egen bank være en fysisk bank. Banker som Nordea, Jyske Bank og Danske bank, der er nogle af de største i Danmark, har både online og fysiske filialer, men når du skal låne penge, vil du ofte skulle ned i banken og snakke med en rådgiver. Hvorimod banker som Santander, Ekspres Bank og Bank Norwegian er 100% onlinebaserede, så du skal altså ikke redegøre for lånets formål til en rådgiver. Fordelen ved at banker er online er, at du kan ansøge om lånet direkte på siden, få svar med det samme og få pengene efter ganske få dage. I en fysisk bank skal du tit kreditvurderes, og der skal snakkes renter og låneperiode, inden du kan få pengene. Hvis det er meget presserende, at du skal bruge låne, kan du med fordel benytte dig af en online bank.

Husk dog at tænke på, at online banker tit har en højere rente, end når du tager lånet i samarbejde med en rådgiver. En af grundene til det er, at online banker ikke foretager et lige så massivt baggrunds- og kredittjek som en bankrådgiver gør. De online banker har typisk heller ikke har adgang til lige så meget historik på dig som kunde som din egen bank har, f.eks. hvor mange penge der ryger ind og ud af din konto hver måned.. Den væsentligste fordel, ved at tage et lån online frem for ved din egen bank, er, at du på nettet har et langt større overblik over hele markedet og dermed kan gennemskue, om du kan få et billigere lån ved en anden udbyder. Uanset om du tager et online lån eller at lån hos banken, er det vigtigt, at du har styr på din økonomi, og ved hvor meget du kan tåle at skulle betale tilbage hver måned.
De fleste online lån optages via NemID, så alle dine personlige data vil fremgå heraf. Det vil sige, at hvis du ændrer efternavn, eksempelvis i forbindelse med ægteskab, og det er indberettet til kommunen, så får din låneudbyder også denne opdatering i deres system. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dem du har lånt penge af, har dine opdaterede oplysninger eller ej, er det en god idé at tage kontakt til dem.
Hvis du ikke kan betale dit lån tilbage, så bør du straks tage kontakt til din kreditgiver, og forklare situationen. I de fleste tilfælde vil din kreditor forsøge at hjælpe dig med finde en fælles løsning på problemet. Dette kan f.eks. være at justere på terminsbeløbet eller afbetalingstiden. Kan du stadig ikke betale dit lån tilbage, vil sagen gå til inkasso, og formentlig få økonomiske konsekvenser i form at rykkere. I værste tilfælde kan du blive indskrevet i RKI, som er register for dårlige betaler. At blive indskrevet i RKI, kan have mange negative følger, og du vil ofte ikke kunne optage flere lån, når først du står i RKI. Derfor bør du altid overveje dit lån grundigt, før du vælger at tage det.
Står du i RKI, er det fordi du er en såkaldt dårlig betaler. Det sker ikke per automatik. Dem du skylder penge skal indberette dig til RKI, hvilket de kun gør, hvis du ikke har betalt en regning til dem efter flere rykkere. En registrering i RKI er altså et signal til banken om, at du ikke er god til at betale til tiden. Banken oplever altså en risiko ved at låne dig penge, i og med du tidligere ikke har betalt det du skulle, til tiden. De fleste banker vil derfor have en betænkelighed ved at låne dig penge, og vil ofte kræve en lidt højere rente fra dig, for at kompensere for risikoen. De fleste udbydere af kviklån og forbrugslån vil slet ikke låne dig penge, hvis du står i RKI.

Det bedste du kan gøre hvis du står i RKI, er at tage kontakt til dem du skylder penge, og forhøre dig om, hvordan i løser det bedst. Nogen af dem du skylder penge vil måske gå med til en revurderet afdragsordning, hvor du betaler af på noget af din gæld hver måned. Andre kreditorer vil måske slet ikke gå med til en afdragsordning, men kræver at du betaler det du skylder nu og her.

I dette tilfælde kan du måske drage fordel af et samlelån. Med denne type lån, kan du afbetale alle dine andre lån med det samme, og i stedet kun afdrage på ét samlet lån. Er du havnet i en dårlig økonomisk situation, er det vigtigt at få lavet et budget. På denne måde kan du få et overblik over, hvor pengene forsvinder hen og komme i gang med at spare, der hvor du har mulighed for det. Så er det måske slet ikke nødvendigt for dig, at låne penge næste gang du har en uforudset udgift.
Når du tager et lån, er det en god idé at være opmærksom på, at der er en række omkostninger, du kan trække fra i skat. Du kan trække renter fra banklån, renter og bidrag for realkreditlån, renter for forbrugslån hos et finansieringsselskab og renter på en kontokortordning fra i skat. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er alle låneomkostninger, der automatisk bliver indberettet til skat, så sørg derfor for at tjekke din årsopgørelse og tilføje eventuelle ekstra fradragsberettiget omkostninger til din selvangivelse. Du kan læse meget mere om dette på SKATs hjemmeside.
Når du sammenligner lån, bør du altid sammenligne den effektive rente, også kaldet debitorrente, ved de forskellige lån. Den effektive rente er det tal, som siger noget om de totale omkostninger ved lånet, inklusiv alle renteomkostninger og gebyrer. Den effektive rente varierer afhængig af lånebeløbet og løbetiden, samt din kreditvurdering. Samlino.dk gør det enkelt for dig at sammenligne langt de fleste forbrugslån i Danmark, fordi vi beregner den effektive rente for dig på alle lånene (se under årlig debitorrente). Med Samlino.dk kan du altså danne dig et overblik over hele markedet, for at finde det billigste lån til dit behov.
Du bør selvfølgelig tænke over, hvorvidt din egen bank kan give dig det bedste tilbud, men bare fordi du er kunde i en bank, betyder det ikke nødvendigvis, at det er dér du kan få det bedste tilbud. Derfor anbefales det, at du i stedet sammenligner hele markedet med Samlino.dk, for at få det bedste tilbud.
Vi sammenligner priserne fra rigtig mange selskaber, blandt andet: Danske Bank, Nordea, Arbejdernes Landsbank, Nykredit, Sydbank, Jyske Bank, Lån & Spar, BankNordic, Pensam, Spar Nord, Swedbank, Alm. Brand Bank, Basisbank, Saxo Privatbank, Coop Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Ekspres Bank, Ikano Bank, Handelsbanken, Bank Norwegian, Selene Finans, D:E:R, Léasy, AlfaLån, Hotlån, LånLet, MiniLån, Plutus, Robotlån, SparXpres, Zaplo.dk, Modus Finans, Nordic Lån, Lånebanken, AcceptLån, Nordisk Lån, Føniks Privatlån, Anna Finans, Prima Lån, Aktivt Lån, Extra Cash, og Spargo Finans.

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev