Skrevet af:
Anders Kristiansen
| 21.04.2025
opdateret af:
Kim Jeppesen
| 23.04.2025

Energirenoveringspuljen: Sådan får du støtte til energieffektivisering af din bolig

Er du boligejer og tænker på at gøre din bolig mere energieffektiv? Så er det værd at kende til Energirenoveringspuljen.

Energirenoveringspuljen er en statslig tilskudsordning, der giver dig mulighed for at få økonomisk støtte til energiforbedrende tiltag i din bolig.

Lyder det interessant for dig? Læs med her hvor vi gennemgår alt fra hvilke projekter, der kan få tilskud, hvor stort tilskuddet er, og hvordan du i praksis søger om tilskud fra puljen.

Læsetid: 7 minutter

article image

Hvad er energirenoveringspuljen?

Energirenoveringspuljen er en statslig støtteordning, der hjælper danske boligejere med at finansiere energirenovering af deres boliger. Puljen yder tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget i deres ejendom.

Formålet er at reducere Danmarks samlede CO2-udledning, og hjælpe boligejere mod en mere energieffektiv bolig.

Du kan søge om tilskud til forskellige typer energiforbedrende tiltag som efterisolering, udskiftning af vinduer og installation af varmepumper. Vi gennemgår det hele her på siden.

De 5 krav du skal leve op til

Krav 1

Dit hus skal være en helårsbolig - og du skal selv eje det

Krav 2

Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien D, E, F eller G, og der må ikke være foretaget væsentlige ændringer på den bygningsdel, du søger tilskud til, siden energimærket blev udstedt.

Krav 3

Projektet må ikke være sat i gang, når du ansøger. Du må først igangsætte det, når du har fået tilsagn.

Krav 4

Du må ikke modtage anden offentlig støtte til det samme projekt - f.eks. det grønne håndværkerfradrag

Krav 5

Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer.

Hvor meget tilskud kan du få?

Tilskudssatserne er fastsat på baggrund af den estimerede gennemsnitlige markedspris for et renoveringsprojekt og varierer alt efter, hvilket energimærke din bolig har.


For de fleste renoveringer beregnes tilskuddet på baggrund af den faste sats ganget med antallet af kvadratmeter, projektet skal udføres på.


Du kan læse om de enkelte tilskudssatser fra Energistyrelsen her. Det er også værd at undersøge, om du kan få lavere elafgifter som følge af energirenoveringen.

Ofte stillede spørgsmål om energirenoveringspuljen

Her er svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om energirenoveringspuljen:

Sådan kommer du videre herfra

Nu hvor du kender til energirenoveringspuljen, er det tid til at se på hvilke projekter der kunne være relevante for din bolig:

  1. Tjek dit energimærke: Find ud af, hvilken kategori din bolig er placeret i (D, E, F eller G).
  2. Identificer potentielle energiforbedringer: Gennemgå energimærkerapporten for din bolig og find de anbefalede forbedringer.
  3. Indhent tilbud fra håndværkere: Få flere tilbud på de projekter, du overvejer at gennemføre.
  4. Ansøg om tilskud: Brug Energistyrelsens ansøgningsportal til at søge om tilskud til dine projekter.
  5. Undersøg dine elpriser: Tjek om du kan få billigere el ved at sammenligne elpriser og find ud af hvornår strømmen er billigst hvis du har en dynamisk prisaftale.

Husk, at energirenovering ikke kun er godt for din pengepung, men også for miljøet. Ved at reducere dit energiforbrug bidrager du til at mindske CO2-udledningen og skabe et mere bæredygtigt Danmark. Du kan også overveje om grøn strøm er en mulighed for dig.


Start din ansøgning i dag og tag et skridt mod en mere energieffektiv bolig. Og skulle du opleve strømafbrydelse under renoveringsarbejdet, ved du også, hvad du skal gøre.

Relaterede artikler