Menu
 

Dit log ud var en success

Vi sender dig en email med instruktioner til at nulstille dit kodeord

Guide til ansvarsforsikring

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil. Det er således en overtrædelse af Færdselsloven, hvis du kører rundt på de danske veje uden en ansvarsforsikring

Det dækker ansvarsforsikringen

En ansvarsforsikring dækker alle de skader, man forvolder på andre køretøjer, personer og bygninger som følge af et trafikuheld. Ved personskader dækker den op til 105 millioner kroner, og ved tingskade dækker ansvarsforsikringen op til 21 millioner kroner.

Således fritager ansvarsforsikringen dig fra at skulle betale erstatning, hvis du forvolder skade på andre. Du skal blot betale selvrisikoen, som du valgte, da du tegnede ansvarsforsikringen

Sådan får du en billig ansvarsforsikring

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind på prisen på din bilforsikring, og du kan selv gøre meget for at få en billig ansvarsforsikring. Her er nogle af de væsentligste:

SkadeshistorikFørst og fremmest påvirker din skadeshistorik prisen på din ansvarsforsikring. Hvis du har kørt skadesfrit i mange år, bliver du betragtet som elitebilist, og du kan dermed tegne en billig bilforsikring.
Sikkerhedsudstyr Hvis din bil har det nyeste sikkerhedsudstyr installeret, vil det ligeledes påvirke størrelsen på din årlige forsikringspræmie positivt. Det samme gælder, hvis du har bilen parkeret i en aflåst garage frem for i carporten eller på gaden.
Bilens størrelseEn mindre bil med en lille motor er typisk billigere at forsikre end en stor bil med en kraftig motor. Det skyldes, at der er mindre risiko for trafikulykker i bilen med den lille motor.
SamlerabatDesuden er det værd at påpege, at hvis du har flere af dine forsikringer samlet hos det samme forsikringsselskab, vil du typisk få en samlerabat på op imod 20 %.
Det dækker ansvarsforsikringen

Inden du tegner en ansvarsforsikring, kan det godt betale sig at undersøge markedet. Hvis du har haft din bil ansvarsforsikret hos det samme forsikringsselskab i flere år, bør du ligeledes tjekke op på priserne på bilforsikring. De ændrer sig nemlig jævnligt, og ved at blive hos det samme forsikringsselskab i mange år kan du risikere at gå glip af de bedste bilforsikringstilbud.

For at få det fulde overblik over forsikringsmarkedet, kan du gratis anvende uvildige sammenligningsportaler som Samlino.dk. Her kan du indtaste dine og bilens oplysninger og derpå få priser på bilforsikring fra samtlige forsikringsselskaber i Danmark. Med andre ord får du mulighed for at vælge markedets suverænt billigste bilforsikring og undgår at betale for meget for din ansvarsforsikring.

Sammenlign og køb i tre simple trin

Danmarks største sammenligningsportal

100% gratis
Hurtigt & nemt
Uafhængig & uvildig

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement, forbrugslån, mv.

Testimonial person
Mine mobil- og bredbåndsabonnementer har fået et økonomisk serviceeftersyn, efter jeg fik sammenlignet priser og ydelser på Samlino.dk. Rundt regnet sparer jeg DKK 250,- om måneden, efter jeg skiftede til de nye udbydere
Jonas, Adm. direktør - This Recording Company, København

Gratis sparetips

Få de bedste sparetips og deals direkte i din inbox ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev

Seneste nyt

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om finansielle produkter og markedssammenligning. Se alle nyheder