net1

På denne side kan du læse om net1’s bredbåndsprodukter samt se selskabets priser. Hvis du vil se, hvordan deres produkter sammenlignes i forhold til andre udbydere, kan du her sammenligne bredbåndspakker.

Net1 internet: mobilt bredbånd

Net1 tilbyder både mobile bredbåndsløsninger til private såvel som virksomheder og har i alt 200.000 kunder i hele Skandinavien, hvoraf størstedelen af deres bredbåndskunder i Danmark findes udenfor byerne. Det er nemlig typisk husstande, som har været udfordret med langsomt eller intet internet, der søger hen og bliver kunder hos Net1. Selskabet er dog stadig en af de mindre bredbåndsudbydere i Danmark. Ikke desto mindre skiller selskabet sig ud ved at tilbyde mobilt bredbånd på en anden teknologi end nogen anden dansk udbyder.

Teknologi

Både i Danmark, Sverige og Norge benytter Net1 450-MHz frekvensen til deres 4G-teknologi, hvor Net1 i Danmark er den eneste udbyder, som har adgang til 450-MHz frekvensen. Og netop denne frekvens var for nogle år siden livlinen for rigtig mange mennesker og virksomheder i landdistrikterne, hvilket forklarer, hvorfor Net1 i dag har muligheden for at dække der, hvor andre udbydere giver op. Net1 har omkring 30 master opsat rundt omkring i det danske land, hvilket som udgangspunkt ikke lyder af særlig meget, men da Net1s master rækker noget længere end konkurrenternes, får du altså en rigtig god internetdækning i samtlige hjørner på Danmarkskortet samt ude på havet. Net1 kan altså tilbyde mobilt bredbånd, som dækker bredere end de fleste andre danske udbydere. Hastigheden er dog lidt en anden sag, idet selskabet kører på lavere frekvenser end konkurrenterne, trods de også benytter 4G-teknologien. Det er ikke muligt at bruge Net1s teknologi til mobiltelefoni i Danmark, hvilket måske forklarer hvorfor, selskabet udelukkende tilbyder mobilt bredbånd på nuværende tidspunkt. Det mobile bredbånd sælges ligeledes kun med tilhørende router.

Hvordan fungerer det?

Når du modtager routeren, skal den blot sættes til en stikkontakt - og så er du på nettet. Er du ikke i nærheden af en stikkontakt, har du mulighed for at tilkøbe et genopladeligt batteri til din mobile router, så du kan tage din mobile router med dig. Her er altså endnu et område, hvor Net1 stikker ud i forhold til andre selskaber, idet forbindelsen udelukkende kommer med en router. Internettet er altså ikke lige så mobilt som traditionelt mobilt bredbånd, hvor du kan vælge et USB-modem til at skabe forbindelse til internettet, som altså er noget mindre. Mobilt bredbånd er en teknologi, som er uafhængig af telefon- og kabelnettet, du behøves derfor ikke et særligt stik for at kunne få internet, hvilket gør det hele noget mere enkelt for dig. Mobilt bredbånd er derfor oplagt til sommerhuset, ude på vandet i din drømmeyacht eller hvor end du kunne drømme om at tage hen i det danske land, eller Sverige hvor selskabet også dækker.

Fordele og ulemper

Hvis du er på udkig efter stærke indholdsløsninger fyldt med underholdninger, skal du nødvendigvis ikke kigge i retningen af Net1, når skal vælge bredbåndsudbyder, idet selskabet som udgangspunkt ikke tilbyder nogen ekstra underholdsningsløsnigner eller ekstra tjenester generelt inkluderet i deres mobile bredbåndsabonnementer. Net1 tilbyder altså udelukkende et mobilt bredbånd, som kører på teknologien LTE (4G) og lavere frekvenser (450 MHz). Dette betyder altså primært to iøjnefaldende ting i forhold til Net1. Selskabets dækning er bredere med færre master og deres potentielle hastighed er samtidig langsommere. Skal du ud og sejle eller i sommerhus i de svenske skove, kunne du med fordel tage Net1 med i din vurdering, som ikke har nogen binding på deres abonnementer og tilbyder ubegrænset dataforbrug i deres abonnementer såvel i Danmark som i Sverige.

Her ser du net1’s bredbåndsprodukter. Hvis du vil se hvordan net1 sammenlignes i forhold til hele markedet, kan du med Samlino.dk sammenligne bredbåndsudbydere gratis.

Vent venligst, mens vi søger efter de bedste tilbud...