Mobilabonnementer – Alt hvad du skal vide

De vigtigste ting du skal vide, når du vælger mobilabonnement til din mobiltelefon.

Når du skal vælge et nyt mobilabonnement, er det væsentligste at finde et mobilabonnement, der passer til dine behov. Du skal derfor fokusere på tre essentielle variabler:

 1. Taletid: Hvor meget taler du i telefon? Dermed hvor mange timers tale du behøver pr. måned.
 2. Data: Hvis du har en smartphone og gerne vil gå på internettet med den, skal du bruge data til at downloade og uploade indhold. Derfor skal du overveje, hvor meget du kommer til at være på nettet med telefonen? Wifi gælder selvfølgeligt ikke med i dette regnskab, eftersom det er en anden forbindelse, du trækker på. Tænk især over hvor meget indhold du streamer, da det er her, der virkelig bruges data.
 3. Pris: At få værdi for pengene er naturligvis essentielt, og der er dumt at betale for meget for eksempelvis et mobilabonnement, hvor du ikke får brugt data og taletiden hver måned.

Hvad kan Samlino.dk hjælpe mig med?

På Samlino.dk kan du bruge vores filtre til at søge på både taletid, data, pris, musiktjenester, binding og dækning, og dermed finde det mobilabonnement, der passer bedst til dig. Derudover bør du forholde dig til, om der er et specifikt netværk, du gerne vil have din telefon skal være på, da ikke alle områder af landet er dækket lige godt. Sidst men ikke mindst er der mange mobilselskaber, der i dag udbyder musiktjenester, så som WIMP og Spotify, hvilket du også kan benytte Samlino.dk til at søge efter.

Hvad skal jeg gøre for at skifte mit mobilabonnement?

Når du har fundet et mobilabonnement, som du finder interessant gennem Samlino.dk, skal du blot trykke på ”Bestil nu”. Her bliver du så stillet videre til selskabets hjemmeside, hvor du kan læse mere om mobilabonnementet. Hvis mobilabonnementet lever op til dine forventninger, vil du kunne købe det her. Efter du har bestilt dit nye mobilabonnement, kontakter det nye selskab dit gamle selskab, og nummeret bliver flyttet automatisk. Det nye selskab giver dig besked for datoen for flytning af dit nummer, hvis du har bedt om at beholde dit gamle nummer. Hvis du lige er gået ind i en ny betalingsperiode, kan der gå op til en måned, inden dit nye mobilabonnement træder i kraft.

Hvad med mit gamle nummer og abonnement?

Alle mobilselskaber giver dig i dag mulighed for at bringe dit gamle nummer med over i dit nye mobilabonnement. Derfor skal du ikke være nervøs for at miste dit gamle telefonnummer ved at skifte mobilselskab. Du bør naturligvis være opmærksom på, om du er bundet af en kontrakt med dit gamle mobilabonnementet, når du gerne vil skifte udbyder. Har du eksempelvis købt en mobiltelefon på afbetaling over dit gamle abonnement, kan dit mobilabonnement også være bundet i en vis periode. Hvis du alligevel vælger at skifte mobilabonnement, mens du er bundet af dit gamle selskab, kan du risikere at betale for to mobilabonnementer. I alle andre tilfælde, vil du normalt kunne opsige dit gamle mobilabonnement med en måneds varsel, og dermed overflytte til dit nye selskab inden for den kommende måned.

Du skal kende dit forbrug for at få det bedste og billigste mobilabonnement

Det er en god ide at se dit taletids- og dataforbrug igennem på dit gamle mobilabonnement og se på, om du rent faktisk får brugt det, du betaler for. Du vil kunne se dit tale- og dataforbrug på dit gamle mobilabonnement online, hvis du opretter en online-profil og hermed følge din udvikling i dit forbrug. Hvis dit forbrug svinger meget, kan du overveje at finde en pakke, hvor du kun betaler for forbrug. Når du har identificeret dine behov, kan du bruge Samlino.dk til at sammenligne de forskellige udbydere og hermed få det bedste og billigste mobilabonnement, der lever op til dine forventninger og behov.

Hvordan fungerer mobildata ift. ens mobilabonnement?

Taletid er rimelig ”lige ud af landevejen”. De minutter du bruger pr. opkald bliver registreret, og derfor bør man købe en pakke, som indeholder det antal timers taletid, som svarer til ens månedlige forbrug. Når det gælder data, er udregningen lidt mere kompleks. Her udregnes, hvor mange MB, man bruger til blandt andet download af apps eller streaming af videoer. Man bruger ikke så mange MB på at surfe på forskellige hjemmesider eller facebook på telefonen, men dataforbruget for at downloade en app. ligger eksempelvis på mellem 5-10MB.

Der hvor ens dataforbrug virkelig kommer i spil, er når man streamer videoer eller film. Hvis man har en filmtjeneste som Viaplay, Netflix eller HBO kan 1 times streaming af en film hurtig komme op på 600MB dataforbrug. Derfor vil du som udgangspunkt ikke skulle bruge mere end 1GB data , hvis du ”bare” går på nettet og facebook mm. Man skal derimod have et større mobilabonnement, hvis man ser mange film, streamer meget musik og videoer på sin mobil. På Samlino.dk kan du bruge vores datafiltre til at se, hvor man kan få mest data for pengene, hvis du har behov for et mobilabonnement med et stort data indhold. Nedenfor er en cirka liste over dataforbrug:

 • 0,3 GB = Surfe på hjemmesider i 40 timer
 • 0,8 GB = Sende 200 emails (størrelsen på vedhæftede filer vil gøre forbruget tilsvarende større)
 • 2,1 GB = Downloade én film (ikke HD)
 • 4 MB = Downloade én sang
 • 5,2 GB = 80 timers online radio

Hvad hvis jeg overskrider mit dataloft?

Konsekvensen af at overskride dataloftet varierer mobilselskaberne imellem, men nedenfor kan du se tre eksempler på hvad der typisk sker. Tjek med de enkelte selskaber for mere informaiton.

 • Din internetforbindelse bliver afbrudt
 • Du betaler for det yderligere dataforbrug
 • Du kan fortsætte med at have forbindelse til internettet – dog med nedsat hastighed

De 4 mobilnetværk

Der findes 4 store netværk på det danske markedet - TDC, Telia, Telenor og 3. Disse 4 teleselskaber ejer hele det danske marked for mobilabonnementer. Du kan på Samlino.dk se hvilke selskaber, som ejes af hvem, og dermed hvilket netværk de billige selskaber bruger. Hvis du har en specifik præference i forhold til netværksdækning.

Markedsandele:

TDC: 42%

Telenor: 24%

Telia: 19%

3: 14%

Hvem ejer hvem?

Mobilselskab Mobilnet
3 3
ACN Telia
Altibox TDC
Barablu Telenor
BiBoB Telenor
Call2All TDC
Call me Telia
CBB Mobil Telenor
Colour Mobile TDC
ComX Telenor
Dansk Kabel TV TDC
Dansk Net TDC
DLG Tele TDC
DLG Tele Telia
evercall Telenor
Fullrate TDC
greentel Telia
happiimobil TDC
LEASY TDC
Lebara Mobile Telenor
LETtel TDC
Mtel TDC
NETTALK TDC
OiSTER 3
OK Mobil Telenor
One Mobile Telenor
OnFone TDC
Signafon TDC
Sydfyns Intranet Telia
TDC TDC
Telenor Telenor
Telia Telia
TELMORE TDC
Universal TDC
Unotel TDC
Waoo Mobil Telia
We Mobile TDC
Wupti mobil TDC

Kilde: Erhvervsstyrelsen.dk

Sammenlign og køb i tre simple trin

TRIN 1

Vælg hvilken kategori du vil sammenligne

TRIN 2

Sammenlign tilbudene

TRIN 3

Vælg den bedste løsning for dig