9 biler: Så langt kører de på literen

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , , , , ,
Biler der kører langt på literen
Sammenlign billån Sørg for at få det billigste billån!

“Hvor langt på literen?” er et centralt spørgsmål, når der skal ses på ny bil.

Nogle biler formår at vride mange kilometer ud af hver liter brændstof, andre biler er mere tørstige. Hvis du går med overvejelser om at erhverve dig en ny bil, er det derfor en rigtig god idé at undersøge, hvilke modeller på markedet der giver dig flest kilometer på vejen pr. liter brændstof.

Vi har gjort arbejdet for dig og præsenterer i denne artikel 9 biler, der alle kører langt på literen på baggrund af en undersøgelse fra 2020.

Transportsektoren står for mere end 20% af den danske CO2-udledning, og små 75 % af denne udledning kommer fra person- og varebilerne.

Som bilist kan du bidrage til at reducere udledningen af CO2 ved at være opmærksom på dit brændstofforbrug. 

Der er nemlig både mange penge og meget CO2 at spare, hvis man kører længere på literen.

I den forbindelse har vi opdateret listen over de biler, der får mest ud af en tankfuld brændstof, så det er nemmere for dig at køre miljøvenligt, samtidig med du sparer penge på brændstofbudgettet. En moderne klassiker.

Se i nedenstående slide show 9 biler, der alle kører langt på literen (sorteret efter antal kilometer på literen, fra færrest til flest):

Hvilke biler kører langt på literen?


Denne data er hentet fra Færdselsstyrelsen, og samtlige biler er af energiklasse A++ og årgang 2020. Der er derfor taget udgangspunkt i nypris. Herudover har vi taget udgangspunkt i WLTP-normen, som repræsenterer den nyeste metode til at måle brændstofforbrug på.

Du kan se en oversigten over bilerne nedenfor.

Hybrid

 • Toyota Yaris 1,5 Hybrid e-CVT
  27,8 km/l
 • Toyota Auris 1,8 Hybrid
  27 km/l

Benzin

 • Kia Picanto 1,0 man. 5-dørs
  25,6 km/l
 • Suzuki Celerio 1,0 Dualjet
  27,8 km/l
 • Citroën C1 1,0 VTi 72 hk.
  26,3 km/l

Diesel

 • Citroën C4 Cactus 1,6 BlueHDi 100 hk
  29,4 km/l
 • Nissan Micra dCi 2WD 5M/T
  28,6 km/l
 • Renault Mégane 1,5 dCi ESM 110
  29,4 km/l
 • Peugeot 208 BlueHDi 100
  33,3 km/l

Man kan spare mange penge på en brændstoføkonomisk bil, men det kan blive opvejet af en dyr bilforsikring.

Derfor anbefaler Samlino.dk, at du sammenligner alle bilforsikringer på markedet, for at slippe billigst. Det kan du gøre her:

Hybridbiler kører langt

Hvis du vil køre langt på literen, og derigennem være god ved miljøet, er en hybridbil en god mulighed. Toyota Yaris er her en god mulighed, hvis du søger en bil, der kan køre op mod 27,8 kilometer på literen. Hybridbiler bliver mere og mere populære i Danmark, grundet det store fokus på klimaet. Her kan du hoppe med på bølgen, og samtidig tænke på økonomien.

Maks. 27,8 kilometer på literen i benzinbil

I vores undersøgelse var det ikke muligt at finde nogle biler, der udelukkende kører på benzin, der kunne køre over 27,8 kilometer på literen. Det er væsentligt mindre, end deres diesel-modparter. Kort fortalt skyldes det, at dieselbrændstof indeholder omkring 15% mere energi end benzin, derudover har dieselmotorer også tungere dele og skaber derfor mere drejningsmomentum. Dette betyder tilsammen, at biler med dieselmotorer kan køre længere på literen. Det er dog værd at tage med i sine betragtninger, at dieselmotorer generelt ikke egner sig særlig godt til kortere udflugter.

Hvordan fastsættes, hvor langt biler kører på literen?

Bilers brændstofforbrug fastsættes af et uafhængigt laboratorium på basis af en nøje fastlagt testmetode. De fabriksangivne tal kan derfor bruges, når man skal sammenligne forskellige bilers energieffektivitet.

Det betyder dog langt fra at en bil rent faktisk vil køre lige så langt under almindelige forhold. Det faktiske brændsstofforbrug afhænger nemlig af en række faktorer, herunder din kørestil, vejrforhold, temperatur og terræn. Bilmagasinet har fra et interview med to eksperter i økokørsel samlet en liste med 5 gode råd til brændstofeffektiv kørsel, som du med fordel kan tage et kig på, hvis du gerne vil lære at køre længere på literen.

Kør fra Sjælland til Paris på en tankfuld med en dieselbil

En Peugeot 208 BlueHDI 100 kører på diesel og kan køre 33,3 km på literen. Med en dieselkapacitet på 45 liter, kan en Peugeot 208 BlueHDi 100 køre cirka 1.500 kilometer på én tank. Hvis man bor på Sjælland og skal på kør-selv-ferie i Syden, behøver man altså ikke holde ind på en tankstation, før man er kommet hele vejen til Paris!

Årlig besparelse med en brændstoføkonomisk bil

Kører man i Peugeot 208 BlueHDI 100’eren, koster det 495 kroner at fylde tanken op med en dieselpris på 11 kroner literen. Det vil altså sige; Kører du 20.000 kilometer om året, kan du faktisk nøjes med at besøge tankstationerne 14 gange i løbet af et år – hvis du vel og mærke fylder tanken helt til bristepunktet. Det giver en årlig pris på ca. 6.930 kroner på diesel.

Flere af bilerne er relativt dyre, men hvis det er en bil, du har planer om at beholde i mange år, kan det godt betale sig at give lidt ekstra for en brændstoføkonomisk bil, der til gengæld sparer dig for en masse penge til benzin eller diesel. Selvom brændstofpriserne har det med at svinge, ligger dieselpriserne for tiden på omkring 11 kroner literen.

Det betyder, at hvis du i gennemsnit kører 20.000 kilometer om året, og har en bil, der kører 13 kilometer pr. liter benzin, bruger du omkring 16.900 kroner om året alene på benzin. Det vil altså sige, at du potentielt kan fylde diesel “gratis” på din bil i mere end et år, hvis du skifter din tørstige benzinbil ud med en mere brændstoføkonomisk bil, der kører længere på literen.

Du kan læse mere om brændstoføkonomi i vores guide om diesel vs. benzin.

Vil du gerne købe en økonomisk bil? Du kan tjekke, hvordan du kan få det billigste lån med vores sammenligningsservice til billån. Prøv den her:

Sammenlign billån Sørg for at få det billigste billån!

Spar penge på bilforsikringen, når du køber ny bil

Prisen på din bilforsikring afhænger til en stor grad af din bil. Her inddrages blandt andet motorstørrelsen, sikkerheden og alderen på bilen i prisen på din bilforsikring. Ved at skifte din gamle benzinsluger ud med en ny økonomisk bil, sparer du altså ikke kun på brændstofforbruget, men du vil også med stor sandsynlighed kunne spare på forsikringspræmien.

Generelt bliver nye biler produceret med bedre sikkerhed, og skader vil derfor være nemmere og billigere at reparere. Nye biler bryder oftest heller ikke ned lige så ofte, og en kaskoforsikringen vil af samme grund derfor blive billigere.

Det kan være en god idé, inden du køber ny bil, at gå ind og undersøge, hvor meget den koster at forsikre. Eksempelvis viste det sig i en hurtig prissammenligning, at Toyota Prius var 45% dyrere at forsikre i forhold til en Fiat 500. Sammenligningen er baseret på den samme testperson og med en kaskoforsikring. Det svarer til en forskel på over 1.200 kroner årligt mellem de billigste tilbud til bilerne.

Hvis du har en eller flere biler i tankerne, kan du med fordel nemt og hurtigt indhente forsikringspriser på Samlino.dk:

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.7 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk