Top-10-biler: Disse biler kører længst på literen og opladning

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , , , , ,
top 10 biler kører længst på literen og opladning (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

“Hvor langt på literen?” er et centralt spørgsmål, når der skal ses på ny bil. Og I disse tider med stigende benzinpriser er det godt at have en brændstoføkonomisk bil. Se med her og få top-10 benzinbiler og plug-in hybridbiler, der kører længst på literen og rækkevidde.

Nogle biler formår at vride mange kilometer ud af hver liter brændstof, andre biler er mere tørstige. Hvis du går med overvejelser om at købe dig en ny bil, er det derfor en rigtig god idé at undersøge, hvilke modeller på markedet der giver dig flest kilometer på vejen pr. liter brændstof.

Vi har gjort arbejdet for dig og præsenterer i denne artikel 20 biler, der alle kører langt målt på rækkevidde og liter.

Transportsektoren står for cirka 30% af den danske CO2-udledning, hvor det især er personbils- og flytransporten, der er de helt store syndere.

Som bilist kan du bidrage til at reducere udledningen af CO2 ved at være opmærksom på dit brændstofforbrug.

Der er både mange penge og meget CO2 at spare, hvis du vælger en bil, der kører langt på literen – eller endda en elbil eller plug-in hybridbil. Især med de stigende benzinpriser er det godt at have en brændstoføkonomisk bil. Men hvilke biler kører længst på literen, og hvilke plug-in hybridbiler kører længst på en opladning? Få listen her!

bil køre kører bil billån bilkøb (Foto: Pexels)
Få top-10-listerne over biler og plug-in hybridbiler. (Foto: Pexels)

Hvilke biler kører langt på literen?

Samlino.dk har opdateret listen over de biler, der får mest ud af en tankfuld brændstof, så det er nemmere for dig at køre miljøvenligt, samtidig med du sparer penge på brændstofbudgettet. Her er top-10-listen over biler, der kører længst på literen.

BenzinbilMålt på rækkevidde
1. Toyota YarisOp til 26,3 km/l
2. Renault ClioOp til 22,7 km/l
3. Honda JazzOp til 22,2 km/l
4. Toyota Aygo XOp til 22,2 km/l
5. Toyota Corolla / Suzuki SwaceOp til 22,2 km/l
6. Fiat 500Op til 21,7 km/l
7. Renault ArkanaOp til 21,3 km/l
8. Suzuki SwiftOp til 21,3 km/l
9. Citroën C1Op til 20,8 km/l
10. Hyundai i10
Kia Niro
Kia Picanto
Mazda 2
Peugeot 108
Op til 20,8 km/l

Hvilke plug-in hybridbiler kører længst på en opladning?

Der er mange, der vælger sortere benzinbilen fra og vælger i stedet at kigge efter elbiler og plug-in hybridbiler – og her ser man på rækkevidden. Neden for får du derfor en liste over, hvilke plug-in hybridbiler der kører længst på en opladning målt på rækkevidde.

Plug-in hybridbilMålt på rækkevidde
1. Mercedes-Benz GLE 350 de84 km
2. Toyota RAV4 PHEV H366 km
3. BMW X5 xDrive 45e xLine* 62 km
4. Hyundai Tuscon 1.6 T-GDI Plugin-hybrid57 km
5. MG EHS 57 km
6. Mercedes-Benz A 250 e56 km
7. Audi A6 50 TFSI e quattro S tronic55 km
8. Ford Kuga Plugin-hybrid ST-Line53 km
9. VW Golf eHybrid51 km
10. Volvo V60 T6 eAWD Recharge Inscription 48 km
*) Målt ved temperaturer under 10 grader celcius

Man kan spare mange penge på en brændstoføkonomisk bil eller plug-in hybridbil, men det kan blive opvejet af en dyr bilforsikring.

Derfor anbefaler Samlino.dk, at du sammenligner alle bilforsikringer på markedet for at slippe billigst. Det kan du gøre her:

Hvordan fastsættes, hvor langt biler kører på literen?

Bilers brændstofforbrug fastsættes af et uafhængigt laboratorium på basis af en nøje fastlagt testmetode. De fabriksangivne tal kan derfor bruges, når man skal sammenligne forskellige bilers energieffektivitet.

Det betyder dog langt fra, at en bil rent faktisk vil køre lige så langt under almindelige forhold. Det faktiske brændsstofforbrug afhænger nemlig af en række faktorer, herunder din kørestil, vejrforhold, temperatur og terræn.

Sammenlign billån Sørg for at få det billigste billån!
bil billån køb af bil bilkøb sælger bilsælger (Foto: Pexels)
Prisen på din bilforsikring afhænger af din bil – læs hvorfor og sammenlign bilforsikringer. (Foto: Pexels)

Spar penge på bilforsikringen, når du køber ny bil

Prisen på din bilforsikring afhænger til en stor grad af din bil. Her inddrages blandt andet motorstørrelsen, sikkerheden og alderen på bilen i prisen på din bilforsikring. Ved at skifte din gamle benzinsluger ud med en ny økonomisk bil, sparer du altså ikke kun på brændstofforbruget, men du vil også med stor sandsynlighed kunne spare på forsikringspræmien.

Generelt bliver nye biler produceret med bedre sikkerhed, og skader vil derfor være nemmere og billigere at reparere. Nye biler bryder oftest heller ikke ned lige så ofte, og en kaskoforsikringen vil af samme grund derfor blive billigere.

Det kan være en god idé, inden du køber ny bil, at gå ind og undersøge, hvor meget den koster at forsikre.

Hvis du har en eller flere biler i tankerne, kan du med fordel nemt og hurtigt indhente forsikringspriser på Samlino.dk:

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 2.7 / 5. Antal bedømmelser 7

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk