Top-10-biler: Disse biler kører længst på literen og opladning

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , , , , ,
top 10 biler kører længst på literen og opladning (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

“Hvor langt på literen?” eller “hvad er rækkevidden?” er ofte centrale spørgsmål, når der skal ses på ny bil. Se med her, og få overblik over, hvilke biler der kører længst på benzin og batteri.

Nogle biler formår at vride mange kilometer ud af hver liter brændstof, andre biler er mere tørstige. Hvis du går med overvejelser om at købe dig en ny bil, er det derfor en rigtig god idé at undersøge, hvilke modeller på markedet der giver dig flest kilometer på vejen pr. liter brændstof.

Vi har gjort arbejdet for dig og præsenterer i denne artikel de benzin- og el- og hybridbiler, der alle kører længst målt på brændstof og rækkevidde.

Bilen står for cirka 10% af danskernes CO2-udledning. Som bilist kan du bidrage til at reducere udledningen af CO2 ved at være opmærksom på dit brændstofforbrug.

Der er både mange penge og meget CO2 at spare, hvis du vælger en bil, der kører langt på literen – eller endda en elbil eller plug-in hybridbil. Særligt med benzinpriser, som ikke er helt til regne med, er det godt at have en brændstoføkonomisk bil. Men hvilke benzinbiler kører længst på literen, og hvilke el- og hybridbiler kører længst på en opladning?

Hvilke biler kører langt på literen?

Bilers brændstofeffektivitet varierer afhængigt af motortypen. Det optimale valg af motortype afhænger af ens kørselsvaner og behov. Motorens størrelse spiller også en rolle.

Benzinbilen er generelt den type bil, der kører kortest på literen og har det dyreste brændstof. Derfor er benzinbilen bedst, hvis du ikke kører så mange kilometer om året.

BenzinbilMålt på rækkevidde
1. Toyota YarisOp til 26,3 km/l
2. Renault ClioOp til 22,7 km/l
3. Honda JazzOp til 22,2 km/l
4. Toyota Aygo XOp til 22,2 km/l
5. Toyota Corolla / Suzuki SwaceOp til 22,2 km/l
6. Fiat 500Op til 21,7 km/l
7. Renault ArkanaOp til 21,3 km/l
8. Suzuki SwiftOp til 21,3 km/l
9. Citroën C1Op til 20,8 km/l
10. Hyundai i10
Kia Niro
Kia Picanto
Mazda 2
Peugeot 108
Op til 20,8 km/l

Hvilke elbiler har længst rækkevidde?

Vi har kigget på de 10 elbiler på det danske marked lige nu, som har den længste rækkevidde for under 1 million kr.

ElbilRækkevidde
1. Mercedes EQEOp til 665 km
2. Polestar 2Op til 654 km
3. BMW i7Op til 623 km
4. VW ID.7Op til 618 km
5. Hyundai Ioniq 6Op til 614 km
6. Polestar 3
Fisker Ocean
Op til 610 km
8. Tesla Model 3Op til 602 km
9. Audi Q8 E-tron SportbackOp til 592 km
10. Mercedes EQANio ET5Op til 590 km

Rækkevidden på samtlige modeller er opgjort efter målemetoden WLTP. Data er hentet fra de danske importørers hjemmesider og kan variere fra importør til importør. Fra importørens side bliver de normalt omtalt som standard rækkevidde og lang rækkevidde, og vi har set på den længste rækkevidde.

Hvilke plug-in hybridbiler kører længst på en opladning?

En plugin-hybrid-bilen køre på både elektricitet og brændstof. Den lader sig selv op, når den bruger benzinmotoren og ved bremsning. Dog kan den også oplades fra en ladestander eller, mindre optimalt, en almindelig stikkontakt.

Der er mange, der vælger at sortere benzinbilen fra og vælger i stedet at kigge efter elbiler og plug-in hybridbiler. Neden for får du derfor en liste over, hvilke plug-in hybridbiler der kører længst på en opladning målt på rækkevidde.

Plug-in hybridbilMålt på rækkevidde
1. Mercedes-Benz GLE 350 de84 km
2. Toyota RAV4 PHEV H366 km
3. BMW X5 xDrive 45e xLine* 62 km
4. Hyundai Tuscon 1.6 T-GDI Plugin-hybrid57 km
5. MG EHS 57 km
6. Mercedes-Benz A 250 e56 km
7. Audi A6 50 TFSI e quattro S tronic55 km
8. Ford Kuga Plugin-hybrid ST-Line53 km
9. VW Golf eHybrid51 km
10. Volvo V60 T6 eAWD Recharge Inscription 48 km
*) Målt ved temperaturer under 10 grader celcius

Man kan spare mange penge på en brændstoføkonomisk bil eller plug-in hybridbil, men det kan blive opvejet af en dyr bilforsikring.

Derfor anbefaler Samlino.dk, at du sammenligner alle bilforsikringer på markedet for at slippe billigst. Det kan du gøre her:

Hvordan fastsættes, hvor langt biler kører på literen?

Bilers brændstofforbrug fastsættes af et uafhængigt laboratorium på basis af en nøje fastlagt testmetode. De fabriksangivne tal kan derfor bruges, når man skal sammenligne forskellige bilers energieffektivitet.

Det betyder dog langt fra, at en bil rent faktisk vil køre lige så langt under almindelige forhold. Det faktiske brændsstofforbrug afhænger nemlig af en række faktorer, herunder din kørestil, vejrforhold, temperatur og terræn.

Sammenlign billån Sørg for at få det billigste billån!

Spar penge på bilforsikringen, når du køber ny bil

Prisen på din bilforsikring afhænger til en stor grad af din bil. Her inddrages blandt andet motorstørrelsen, sikkerheden og alderen på bilen i prisen på din bilforsikring. Ved at skifte din gamle benzinsluger ud med en ny økonomisk bil, sparer du altså ikke kun på brændstofforbruget, men du vil også med stor sandsynlighed kunne spare på forsikringspræmien.

Generelt bliver nye biler produceret med bedre sikkerhed, og skader vil derfor være nemmere og billigere at reparere. Nye biler bryder oftest heller ikke ned lige så ofte, og en kaskoforsikringen vil af samme grund derfor blive billigere.

Det kan være en god idé, inden du køber ny bil, at gå ind og undersøge, hvor meget den koster at forsikre.

Hvis du har en eller flere biler i tankerne, kan du med fordel nemt og hurtigt indhente forsikringspriser på Samlino.dk:

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.1 / 5. Antal bedømmelser 11

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk