Bilferie: Har du styr på dine forsikringer?

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , ,

Campingvognsforsikring

Det kan være en besværlig affære at afgøre, hvilke forsikringer, der er nødvendige for, at du og din familie kan nyde jeres ferie i ro og orden. Derfor er det som udgangspunkt altid en god idé at tjekke op på, om du er dækket tilstrækkeligt ind. Især jer, der har besluttet at spænde campingvognen fast til bilen og drage mod Frankrig for at opleve Tour De France på nært hold.

I forlængelse af ovenstående har Samlino.dk skrevet denne artikel med fokus på de forsikringer, der er nødvendige for dig og din familie, når I skal på bilferie. Ydermere har Samlino.dk foretaget en sammenligning af campingvognsforsikringer, hvor prisforskellen mellem dyreste og billigste udbyder er overraskende stor. Afslutningsvis vil der sidst i artiklen være 10 gode råd, der kan være fordelagtige at læse, inden I drager afsted mod de varme lande. 

Sommerferien er for nogen allerede startet, da studentertiden er over os, folkeskolen har sidste skoledag her sidst i Juni og Tour De France venter lige om hjørnet. Det betyder at tiden, hvor familier og venner tager bilen og vender snuden med de varme lande, er startet. I forbindelse med dette er det vigtigt, at din bil er forsikret således, at du og din familie undgår eventuelle komplikationer, hvis I eksempelvis skulle ende som indblandede i et færdseluheld.

Hvilken campingvogn har du?

Samlino.dk anbefaler derfor, at I har disse forsikringer inden rejsen starter; ansvarsforsikring, kaskoforsikring og el. campingvognsforsikring. Hvad forsikringerne dækker varierer fra udbyder til udbyder, og det er derfor vigtigt at tage et bredt kig på markedet, før man vælger den første og bedste. Èn udbyder kan opfylde nogle af ens behov, mens en anden kan opfylde dem alle – og måske endda til en bedre eller den samme pris.

Nedenstående oversigt over campingsvognsforsikringer tager udgangspunkt i campingvognen De Luxe Edition 495 UL, der var årets mest solgte campingvogn i 2017. Forud for analysen blev der fastlagt en række kriterier således, at resultatet ville blive så retvisende som muligt. Analysen tager dermed udgangspunkt i en standard campingvognsforsikring og i en testperson på 35 år, der aldrig har haft tidligere skader på sin campingvogn, samt har en indbosum på omkring 40.000 kr. og den billigst mulige selvrisiko.

Campingvognsforsikringer
Forsikringsselskab Månedlig pris Årlig pris
ida-logo 0,00 kr. 2.409,14 kr.
Pensam 0,00 kr. 2.631,00 kr.
NEXT Forsikring 272,00 kr. 3.264,00 kr.
Nem Forsikring 0,00 kr. 4.031,00 kr.
Alka 350,14 kr. 4.201,72 kr.
IF-skadeforsikring 379,00 kr. 4.544,00 kr.
FDM logo 485,00 kr. 5.740,00 kr.
Tryg 566,00 kr. 6.629,00 kr.
Sammenlign bilforsikringer her Kan du gøre det på under 1 minut?

Efter analysen kan det hurtigt konstateres, at IDA Forsikring var vinderne ud af de otte ovenstående udbydere. Hos IDA Forsikring kan du få en standard campingvognsforsikring for en årlig pris på 2409,14 kr. IDA Forsikring oplyser ikke en månedlig pris, men hvis du blot sparer 200,77 kr. sammen hver måned i et år, så vil du med sikkerhed være klar til næste års campingferie.

Tryg endte i den anden enden af tabellen, og fik analysens dårligste placering, da den årlige pris på deres campingvognsforsikring ligger på 6.629,00 kr. Prisforskellen mellem dyreste og billigste udbyder er dermed 4.239,86 kr.

For at skabe gennemsigtighed på forsikringsmarkedet er her Samlino.dk’s forklaringer på, hvilke situationer de nødvendige forsikringer dækker, og herefter kan du læse vores 10 gode råd, der vil hjælpe dig og din familie, inden I kører afsted.

En kaskoforsikring er….

En Kaskoforsikring er en forsikring, der dækker omkostningerne på din bil, når der sker skader i forbindelse med færdselsuheld, hvis du er ude for en skade i forbindelse med parkering eller, hvis bilen går hen og bliver stjålet. Forsikringen dækker også ved brand, hærværk, røveri eller tyveri. Denne forsikring er ikke lovpligtig, og det er op til dig selv at få oprettet. I forlængelse af den lovpligtige ansvarsforsikring dækker kaskoforsikringen dine ejendele, og ikke skader på modparten eller deres køretøj. 

Har du hørt om det røde kort?

Det røde kort er et bevis på, at dit køretøj er kaskoforsikret. Dette gælder for personbiler, varebiler, campingvogne, motorcykler og knallerter. Bagved det røde kort er firmaet SOS-international. Det røde kort gælder i de fleste europæiske lande, foruden Iran, Israel, Marokko, Rusland (indtil Uralbjergene), Tunesien og Tyrkiet. Kortet er tidligere blevet anvendt i forbindelse med vejhjælp i udlandet, men efter d. 1 januar 2018 er det røde kort ikke længere nødvendigt at medbringe. SOS-International tillader nu, at hvis blot du har bilens registreringsnummer og telefonnummeret på SOS-International, så er det tilstrækkeligt til at få hjælp i udlandet. Men Samlino.dk anbefaler, at man altid medtager både det røde og grønne kort. 

En ansvarsforsikring er….

En ansvarsforsikring er en lovpligtig forsikring. Denne betyder, at før du må begive dig ud på vejene, så skal der være oprettet en ansvarsforsikring på dit køretøj. Dette er ikke noget, der bliver oprettet af en ekstern part, men derimod noget som man selv skal tage ansvar for, og sørge for er i orden. Hvis man bliver stoppet af myndighederne i Danmark uden en ansvarsforsikring, vil der blive udstedt en bødetakst på 1000 kr.

Ansvarsforsikring, hvad dækker den?

En ansvarsforsikring dækker dit ansvar i forhold til erstatning, hvis du, i forbindelse med et færdselsuheld, kommer til at gøre skade på andre mennesker, deres ejendele eller køretøjer. Det vil sige, at forsikringsselskabet betaler den erstatning, der kan blive udløst i forbindelse med, at du i et færdselsuheld har gjort skade på andre. Forsikringen dækker ikke skader på dig selv, og vil i den forbindelse ikke udløse en erstatning fra modparten og din vej. 

Og det grønne kort er?

…et bevis på, at dit køretøj er forsikret, og er i forbindelse med en ansvarsforsikring. Det er ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort, når bilferien foregår i Europa, da nummerpladen er tilstrækkelig information. Men i de nedenstående lande er vigtigt, at du medbringer det grønne kort: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Er din campingvogn forsikret?

Det er selvfølgelig en vigtig faktor at overveje, hvorvidt du skal forsikre din campingvogn eller ej. Eller om den rent faktisk er forsikret i forvejen.

Det er faktisk sådan, at din bils ansvarsforsikring også gælder for din campingvogn. Det vil sige, at hvis du forvolder skade på andre mennesker via din campingvogn, så er du dækket af bilens ansvarsforsikring.

Hvad går en campingvognsforsikring ud på?

Indholdet i en campingvognsforsikring varierer selvfølgelig fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Men overordnet set er en campingvognsforsikring blot en kasko- og indboforsikring, da bilens ansvarsforsikring også dækker campingvognen. Denne forsikring dækker nemlig helt basalt selve campingvognen og indboet, samt hærværk, brandskader og tyveri. Din almindelige indboforsikring dækker ikke campingvognen, da der bl.a. er større risiko for, at dine ejendele bliver stjålet i jeres campingvogn end i jeres hjem pga. sikkerhedsniveauet. Ydermere bør du, når du opretter din kaskoforsikring i campingvognsforsikringen sørge for, at forsikringssummen er tilsvarende værdien af campingvognens inventar. På den måde vil alle jeres ejendele blive dækket, hvis der skulle forekomme tyveri.

10 gode råd til dig, der er på vej på bilferie:

1. Tjek på forhånd, om du har de nødvendige forsikringer i forbindelse med jeres bilferie. Det ville være ærgerligt, hvis ferien afsluttes med en stor uforudset regning.

2. Tjek om dit kreditkort indeholder en rejseforsikring. Hvis det er tilfældet, så vær opmærksom på, om det kun er kortets ejer, der er dækket af forsikringen, eller om det gælder for hele familien.

3. Samlino.dk anbefaler, at der i bilen altid ligger en førstehjælpskasse, en advarselstrekant, sikkerhedsveste, nødhammer med seleskærer og et ekstra sæt pærer.

4. Lav en detaljeret gennemgang af hele bilen – både indvendigt og udvendigt. Det er vigtigt at sikre sig, at både undervogn, dæk, bremser, fjedre mm. er, som det skal være.

5. Husk altid at medbringe den originale registreringsattest. Det gælder for både bil såvel som for campingvogn.

6. Medbring fysiske kort, der dækker hele vejen til jeres destination. Dette er en god idé, om du har en GPS eller ej, da I således er sikre på at kunne finde frem endestationen.

7. Undgå at pakke for meget i bilen således, at føreren altid har frit udsyn og kan have fuld kontrol over bilen. Hvis føreren ikke har det optimale udsyn, kan det resultere i fatale situationer, der kunne have været undgået, og som kan give varige mén for de involverede.

8. Husk at holde pauser, når det er nødvendigt. Dette gælder især jer, der har børn i bilen. Føreren skal sørge for at få masser af væske og mad, så han ikke døser hen.

9. Planlæg at I bliver forsinkede. Trafikken på de europæiske veje er lige så uforudsigelig som i Danmark. Kør derfor hjemmefra i god tid, så er i sikre på at være fremme i rette tid, og så børnene forbliver glade, og ikke hele tiden skråler: ” Hvornår er vi der?!”

10. Husk at nyde ferien imens den varer.

Samlino.dk prøver på bedste vis at skabe gennemsigtighed på de markeder, vi opererer på. Vi håber i den forbindelse, at vores artikler bidrager positivt til din viden om bl.a. forsikringer og telekommunikationsprodukter. Afslutningsvis kan du herunder sammenligne markedet for bilforsikringer, og finde den løsning, der passer til dit månedlige budget.

Har du brug en ny bilforsikring? Du kan spare op til 3.000 kr!

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *