Ny undersøgelse: Her bor landets bedste bilister

|Posted by | Bilforsikring
Baseret på tal og statistikker fra over 100.000 sammenligninger på Samlino.dk, kan vi nu vise hvor i landet de bedste og værste bilister bor – og meget mere.

Har du også tit undret dig over andres kørsel, når du cruiser rundt på de danske landeveje? Så er du formentlig ikke den eneste, og nu kan du endelig få svar på, hvor de bedste og værste bilister bor. Samlino.dk har fremskaffet en masse tal, der bygger på over 100.000 opslag gennem vores hjemmeside og offentlige databaser.

Find en billig bilforsikring Spar penge på din bilforsikring ved at sammenligne hos Samlino.dk

Hvis vi skal fremhæve nogle væsentlige pointer fra undersøgelsen, så er det, at østjyderne har landets dyreste bilforsikringer med en gennemsnitlig pris på 7.481 kroner. Nordsjællænderne har flest skader, mens bilisterne på Fyn og Sønderjylland kører pænest.

Desuden er de mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene.

Østjyderne er de dyreste

Hvis vi dykker ned i tallene, så er forsikringsprisen for østjyder i gennemsnit 17 % højere end bilisterne i Sønderjylland. Faktisk koster det i gennemsnit 7.481 kroner om året at have en bilforsikring i Østjylland.

Fordelingen i de andre landsdele: Østjylland (7.481 kroner)København og omegn (7.105 kroner), Nordsjælland (6.963 kroner), Fyn og øerne (6.778 kroner), Midt- og Vestjylland (6.733 kroner), Nordjylland (6.688 kroner) og Sjælland, Lolland, Falster og Møn (6.484 kroner)

Hvordan har du brug for hjælp til at omregistere din bil? Vi guider dig.

Mange skader i Nordsjælland

Bilisterne registrerer rigtig mange skader i Nordsjælland, hvor der er 19 % flere skader i den del af landet i sammenligning med Fyn og Sønderjylland.

Den gennemsnitlige antal indtastede skader gennem de sidste 7 år er på 0,32, hvor det værste område i Nordsjælland var Værløse med 0,43 antal skader per bil gennem de sidste 7 år.

Modsat har vi Fyn, hvor det bedste sted på øen blev Faaborg, Aarup og Otterup med kun 0,2 per bil.

Hvis vi kigger på gennemsnittet i forhold til landsdelene: Østjylland (0,3), København og omegn (0,29), Nordsjælland (0,32), Fyn og øerne (0,27), Midt- og Vestjylland (0,3), Nordjylland (0,31), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (0,28) og Sønderjylland (0,27)

Danmarks mest erfarne bilister

Lad os kigge på antal år, som bilisterne i de forskellige landsdele har haft bilforsikring. Her ser vi, at bilister i Nordsjælland i gennemsnit har haft en bilforsikring i 18 år. Det er 33 % højere sammenlignet med bilister i København og omegn.

Området med mindst erfarne bilister blev København N med 5,5 år i gennemsnit, mens området i Nordsjælland med flest rutinerede bilister blev Ålsgårde med 26,3 år i gennemsnit.

Hvis vi spreder det mere ud og kigger på landsdelene, så fordeler de sig således: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år)

Overvejer du at købe ny bil? Så læs denne guide og bliv klædt godt på.

Landets dyreste biler

Desuden findes de dyreste biler i landet ligeledes i Nordsjælland, og bilerne er i gennemsnit 14 % dyrere end bilerne på Fyn og øerne. En bil koster i gennemsnit 353.000 kroner i Nordsjælland, hvor de dyreste biler findes i Lynge med et gennemsnit på 447.000 kroner. Mens de billigste gennemsnitlige biler finder vi på Fyn nærmere bestemt i Munkebo, hvor en bil koster omkring 263.000 kroner.

Sådan fordeler det sig på landsdelene: Østjylland (333.000 kroner), København og omegn (331.000 kroner), Nordsjælland (353.000 kroner), Fyn og øerne (309.000 kroner), Midt- og Vestjylland (334.000 kroner), Nordjylland (320.000 kroner), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (325.000 kroner) og Sønderjylland (324.000 kroner)

Skal du have en ny bil, men mangler lidt penge? Så kan du sammenligne de bedste billån til dig her på Samlino.dk

Få det bedste billånDu sparer penge ved at sammenligne billån

De ældste biler i Danmark

De ældste biler holder parkeret på Fyn og på de omkringliggende øer, hvor de er 18 % ældre sammenlignet med biler i København og omegn. Den gennemsnitlige bil er 9,2 år på Fyn, hvor de ældste biler hører til i Nørre Aaby med en alder på 12,3 år. De nyeste eller yngste biler er i Smørum med en gennemsnitlig alder på 6,4 år.

Vi tager igen og slår Danmarks kortet op og sammenligner de forskellige landsdele med hinanden: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år)

Billigere bil, færre skader

Samlino.dk har også kigget lidt på de specifikke prisklasser, og hvordan skaderne fordeler sig. Det er noget overraskende de billigste biler (mellem 0 – 100.000 kroner), der har færrest skader, hvis vi kigger på gennemsnitlige skader de sidste 7 år. Der er 0,23 skader i gennemsnit for den prisklasse, mens biler (mellem 200.000 – 400.000 kroner) har flest. Her er der 0,32 skader i gennemsnit for de sidste 7 år – så her oplever de 28 % flere skader end tilfældet for den billigste prisklasse. De dyreste biler (over 1 million) har i gennemsnit haft 0,25 skader gennem de sidste 7 år.

Find en billig bilforsikring Spar penge på din bilforsikring ved at sammenligne hos Samlino.dk

Kilder: Samlino.dk, Biltorvet og Motorregistret

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *