Det koster kassen at være ung og ny bilist

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Bilforsikring

Det koster kassen at være ny og ung bilist

Der er stor forskel på forsikringsselskabernes priser for nye bilister, og der kan være prisforskelle på over 100% procent, hvis man finder den billigste løsning frem for den dyreste. Samlino.dk har undersøgt markedet og undersøgt, hvor meget det koster at forsikre sig som ung bilist.

12.056 kroner om året. Så stor kan prisforskellen være mellem de forskellige tilbud, når en ny billist skal købe en bilforsikring. Sammenligningsportalen Samlino.dk har foretaget en analyse med udgangspunkt i en ny bilist, der kører Peugeot 208 med en selvrisiko på 5.000 kroner. Analysen viser, at der er kæmpe prisforskelle mellem den dyreste og den billigste løsning for unge bilister. Prisen på den dyreste løsning i forhold til den billigste løsning er imponerende 110%, og det svarer til 12.056 kroner om året.

Det er dyrt at forsikre sig som ung, men det er alligevel noget, man ikke skal holde sig fra. Således siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør for Samlino.dk: “At få bilforsikring som ny bilist er aldrig en billig fornøjelse, og vi ved også, at det i øvrigt er noget, som afholder mange unge fra at forsikre sig ordentligt. Jeg anbefaler helt klart, at man forsikrer sig, så man er dækket, hvis nu uheldet skulle være ude,” siger direktør for Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

Hvor får jeg den billigste bilforsikring som ny bilist?

Bilforsikring til den nye bilist
Selskab Selvrisiko Årlig pris
abc 5.000 kr. 10.958 kr.
Tryg 6.677 kr. 13.308 kr.
Alka 6.000 kr. 13.863 kr.
Nykredit 6.800 kr. 15.290 kr.
Gjensidige Forsikring 6.800 kr. 15.302 kr.
Danske Forsikring 6.193 kr. 15.586 kr.
IF-skadeforsikring 5.000 kr. 15.680 kr.
GF Forsikring 5.022 kr. 16.303 kr.
Alm. Brand 6.108 kr. 16.644 kr.
Topdanmark Logo 6.193 kr. 16.934 kr.
NEXT Forsikring 7.000 kr. 18.660 kr.
Codan 5.800 kr. 20.263 kr.
Nem Forsikring 9.296 kr. 20.938 kr.
KF Forsikring 4.434 kr. 23.104 kr.
*Alle priserne inkluderer kaskoforsikring og er indhentet d. 31/10 2017.

Spar 12.056 kroner: ABCForsikring er billigst til unge

Står man som ung og ny bilist og skal købe sin første bilforsikring, kan det i den grad betale sig at bruge nogle minutter på at undersøge markedet og finde det bedste tilbud hos det rigtige firma. Analysen viser nemlig, at der er en prisforskel på hele 12.056 kroner om året på den dyreste og den billigste forsikring, som i testen leveres af ABCForsikring. Her får du en bilforsikring til 10.958 kroner, hvis du er en ny bilist.

Med så enorme prisforskelle kan det altid betale sig at sammenligne markedet for at finde den billigste bilforsikring: ”Den teknologiske udvikling har gjort det nemt og hurtigt for alle med en internetforbindelse at få et overblik over markedet og finde præcis den bilforsikring, der passer til ens behov og budget, hvad enten man er en ny eller erfaren bilist. Man kan spare tusindvis af kroner ved at investere nogle få minutter af ens tid,” siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

Billigste bilforsikring til dig på 18 år

Hvis du lige er fyldt 18 år, har fået kørekort, og er blevet bilejer, skal du være opmærksom på, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Kaskoforsikringen kan du købe som tilvalg og det anbefales at have denne forsikring, hvis din bil skulle komme ud for en skade. Samlino.dk har opstillet en case med en testperson, der lige er fyldt 18 år, sammenlignet forsikringsmarkedet og fundet det billigste selskab til dig, som lige har fået kørekort. For at indgå i undersøgelsen skulle selskaberne kunne oplyse deres priser online samt udbyde kaskoforsikring.

Billigste bilforsikring til dig på 18 år
Selskab Selvrisiko Årlig pris
IF-skadeforsikring 5.000 kr. 16.434 kr.
Nykredit 3.900 kr. 18.183 kr.
Gjensidige Forsikring 3.900 kr. 20.004 kr.
NEXT Forsikring 7.000 kr. 20.556 kr.
Topdanmark 6.800 kr. 22.549 kr.
Nem Forsikring 9.296 kr. 23.061 kr.
Alm. Brand 6.108 kr. 25.980 kr.
KF Forsikring 4.434 kr. 26.802 kr.
Codan 4.640 kr. 28.263 kr.
*Alle priserne inkluderer kaskoforsikring og er indhentet d. 28/12 2017.

IF Forsikring er billigst

Den billigste bilforsikring til dig, der er 18 år gammel, finder du, ifølge vores undersøgelse, hos IF Forsikring. Hos IF Forsikring kan du nemlig anskaffe dig en bilforsikring, hvori kaskoforsikring indgår, til en årlig pris på 16.434 kroner. Hertil følger en selvrisiko på 5.000 kr. Du skal være opmærksom på, at jo lavere selvrisiko du har, jo mindre beløb skal du selv betale, hvis uheldet er ude. Derimod vil du oftest opleve at din årlige pris er lavere, hvis din selvrisiko ligeledes er højere.

Disse faktorer påvirker din bilforsikring

Alder er en af de faktorer der påvirker prisen på din bilforsikring allermest. Analysen viser, at der er utroligt mange penge at spare, hvis man sammenligner den billigste bilforsikring til unge med den dyreste bilforsikring til unge.

Som ung kan du finde den billigste forsikring til indbo her.

Der er endvidere også enorme prisforskelle, hvis man sammenligner prisen en ung bilist kan få, med prisen en etableret bilist kan få. Forskellen mellem den billigste løsning for en ung bilist og den billigste løsning for en etableret bilist er hele 5.757 kroner. På de dyreste løsninger for de to grupper er forskellen hele 13.109 kroner svarende til imponerende 132,35%. En bilforsikring til en ny bilist er altså mere end dobbelt så dyr end som til en etableret bilist.

Der er dog også mange andre faktorer, der påvirker prisen på din bilforsikring. En anden af de meget vigtige faktorer, der påvirker prisen på din bilforsikring, er din skadeshistorik. Din skadeshistorik påvirker nemlig din risiko for, hvor mange skader du laver i fremtiden. Hvis du før i tiden har lavet mange skader, vurderer selskaberne, at der er større chance for, at du gør det igen.
Derudover er din anciennitet, der angiver, hvor lang tid du har haft en bilforsikring, også en vigtig faktor for, hvilken pris selskaberne kan tilbyde dig. Hvis du er ung, men til gengæld har haft en bilforsikring i en del år, så har du en bedre mulighed for at opnå en bedre pris på din bilforsikring. Hvordan man optjener anciennitet hos de forskellige selskaber. Hos nogle selskaber skal man for eksempel blot være meldt ind, man behøver ikke engang have en bilforsikring for at optjene anciennitet.

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvilke faktorer der påvirker prisen mest, hvor meget de påvirker, og om det overhovedet er noget de tager højde for. Derudover er der også forskel på, hvordan de forskellige selskaber opgør alle faktorerne. Hvis du falder ind under nogle af de faktorer, der påvirker prisen på din bilforsikring i den forkerte retning bør du derfor altid undersøge, hvor du kan finde den billgiste bilforsikring, der passer til dine behov og erfaringer.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *