Elbiler er op til 30% dyrere at reparere – og dyrere at forsikre

|Posted by | Aktuelt, Bilforsikring, Nyheder
Tags: , ,

Der blev skrevet historie i bilbranchen sidste år i november, da der ifølge bilstatistik for første gang nogensinde blev solgt flere nye elbiler end benzin-, diesel- og plug-in hybridbiler tilsammen. Nu viser det sig nu, at elbilerne er dyrere at reparere og dyrere at forsikre.

Elbiler er dyrere er reparere

Det større antal elbiler på vejene har dog også vist sig ensbetydende med langt mere travlhed på de danske bilværksteder. Og det sætter tilsyneladende sit præg på reperationspriserne på elbilerne.

Nye tal fra F&P, forsikrings- og pensionsbranchen, viser nemlig, at regningen for reparationer er op til 30 procent højere for elbiler end for fossilbiler. Ifølge F&P koster elbiler i gennemsnit 15.300 kr. at reparere, mens gennemsnitsprisen for nyere benzinbiler er 11.700 kr.

Tallene viser også, at Tesla er blandt de elbiler, som har de højeste reparationspriser. En Tesla model 3 koster i gennemsnit knap 14.800 kr., mens en Tesla model Y koster godt 16.400 kr. i reparationer.

Samlinos egen undersøgelse sidste år viste samtidig også, at elbiler kommer ud for 38 % flere skader end fossilbiler.

Årsagen til de mange skader kan ifølge Mads Bukholt, ansvarlig for forsikring hos Samlino, der talte med Berlingske sidste år, bl.a. findes i, at “elbiler har en tendens til at være involveret i flere ‘hovsaskader, der skyldes pludselige accelerationer på grund af de mange hæstekrafter.”

Elbiler er dyrere at forsikre end fossilbiler

Med flere reperationsomkostninger og flere skader, medfølger dyrere bilforsikringer til elbilsejerne. Når elbilerne er mere repræsenteret og dyrere at reparere, sendes regningen videre til forsikringstagerne.

Samlinos undersøgelse, der dykkede ned i netop forskellen på forsikringspriserne mellem elbiler og fossilbiler, viste da også, at en elbil på landsplan i gennemsnit kostede 1.716 kr. mere end en fossilbil at forsikre.

“Jo kraftigere og jo hurtigere en bil er, desto mere skal ejeren typisk betale i forsikringspræmie. Blandt dem er de omkostningstunge reperationer,” sagde Mads Bukholt til Berlingske.

I tabellen nedenfor kan du se, hvor store prisforskelle der er på at forsikre en elbil og en fossilbil i landet.

Prisforskel på at forsikre en elbil og en fossilbil

OmrådeElbilFossibilElbil dyere i %
Bornholm6.2783.39985%
Københavns Kommune, Frederiksberg og omegn9.0175.57262%
Fyn & øerne7.2505.15041%
Resten af Østjylland7.8036.07828%
Resten af Sjælland, Lolland-Falster og Møn6.7945.30128%
Sønderjylland samt dele af Sydjylland og Vestjylland8.4067.01225%
Nordsjælland6.8765.68321%
Nordvestjylland, dele af Midtjylland og Sydjylland
samt det sydlige Østjylland
7.6906.53518
Nordjylland5.7305.799-1%


Med så store forskelle er det derfor også afgørende at få et godt overblik over, hvorvidt du betaler det rigtige for din bilforsikring. Du bør sikre en bilforsikring, der er tilpasset specifikt til din bil og dine kørselsmønstre.

Vi har heldigvis gjort det hårde arbejde for dig. Tryk nedenfor, og find de bedste og billigste bilforsikringer til dig.

Sammenlign bilforsikring her Du sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3.8 / 5. Antal bedømmelser 11

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *