Hvilke forsikringer skal du have i familien?

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring, Forsikring, Husforsikring, Indboforsikring, Ulykkesforsikring
Tags: , , , , ,
familie lege børn far hund forsikring tryghed tryg familieforsikring (Foto: Canva)
(Foto: Canva)

Villa, Volvo og vovs? Eller bare en familie på to eller fire? Forsikringslandskabet er uoverskueligt, så hvilke forsikringer skal I have i familien? Det er vigtigt at være forsikret, lige meget hvor mange I er derhjemme. Og lige her giver vi et overblik over de forsikringer, I skal tegne i familien.

Det er vigtigt at være forsikret. Om end I har hus, hund eller børn, så bør I være forsikret. Forsikringer giver tryghed og en sikkerhed i tilfælde af skader, sygdom, uheld eller noget helt fjerde.

Men hvilke forsikringer skal I have i familien? Her får du et kort over forsikringslandskabet, så I kan navigere rundt og finde frem til dem, I har brug for eller mangler i familien.

Forsikring af hus og ejendele

 • Indboforsikring
  Du har sikkert hørt om en familieforsikring. Indboforsikring kaldes nemlig også for familieforsikring. Men det kan være forvirrende, da du ud fra navnet ville tro, at den dækker personerne i familien. Det gør en indboforsikring ikke. En indboforsikring/familieforsikring dækker alle dine ting og altså ikke dig og familien.

  Alle bør have en indboforsikring, da den dækker vigtige ejendele for dig. Forsikringen dækker dine ting og dit ansvar både i og udenfor hjemmet, hvis der sker tyveri, hærværk, brand, storm og andet. Den private ansvarsforsikring er derfor ofte en del af indboforsikringen.
 • Husforsikring
  Ejer du/I et hus? Så er en husforsikring en rigtig god idé (og tit et krav hos realkreditinstitutter). Den dækker større økonomiske tab på din ejendom ved eksempelvis skader eller brand. Selvom en husforsikring ikke er lovpligtig, så ville det være surt (for din pengepung) at stå uden, hvis uheldet skulle være ude.
 • Bilforsikring
  Nogle forsikringer er lovpligtige – eksempelvis en ansvarsforsikring til bilen. En ansvarsforsikring dækker skader på andre personer eller andre personers ejendom, som du forvolder med din bil.

  Har I en bil eller har sønnike en knallert, bør I også få en kaskoforsikring, selvom den ikke er lovpligtig. Udover kaskoforsikringen er den mest udbredte form for tilkøb til bilforsikringen, så giver den en stor tryghed hos mange, da den dækker skader i tilfælde af eksempelvis trafikuheld, hærværk eller tyveri.

  Få besvaret alle dine spørgsmål med vores FAQ om bilforsikringer nederst på siden.
Få din bilforsikring i dag Du sparer i gennemsnit 3.000 kr.

Forsikring af dig, familien og dyr

 • Ulykkesforsikring
  En ulykkesforsikring dækker, hvis du eksempelvis styrter på cyklen på vej til arbejde, kører galt eller falder ned af trappen og får varige mén eller dør. Med andre ord, dækker ulykkesforsikringen pludselige hændelser, der forårsager skader på dig.

  Det er vigtigt at have en ulykkesforsikring, da du ellers ikke er sikret nogen erstatning, hvis du selv kommer til skade. Står du uden en ulykkesforsikring og pludselig bliver skadet, kan du risikere, at hele din økonomi vendes på hoved.

  Du kan også få en række tillægsforsikringer, hvis du eksempelvis har en farlig hobby eller sportsgren. Tjek desuden om din egen ulykkesforsikring dækker dine børn op til 18 år. Ellers er det også muligt at tegne en børneulykkesforsikring.
 • Sundhedsforsikring
  Mange forveklser en ulykkesforsikring med en sundhedsforsikring. De er ikke det samme.

  En sundhedsforsikring dækker udgifter til behandling eksempelvis til mindre operationer, fysioterapeut, psykologisk behandling eller mulighed for privathospitaler og dermed korte ventelister. Derfor fungerer en sundhedsforsikring som et supplement til det offentlige sundhedsvæsen.

  Nogle arbejdspladser tilbyder en sundhedsforsikring til ansatte (hvor dine børn muligvis også er dækket). Er det ikke tilfældet for dig, bør du tegne en sundhedsforsikring, eventuelt blot som hvilende medlem. Du kan nemlig ikke tegne en sundhedsforsikring den dag, du får brug for den. Det skal gøres mens, du er rask.
 • Kæledyrsforsikring
  Har du hund eller hest, så skal de ifølge loven være ansvarsforsikret.

  Måske er din hund allerede forsikret igennem din ansvarsforsikring i din indboforsikring – så tjek op på det, inden du tegner en ny.

  Du kan også købe en kæledyrsforsikring til din kat eller købe udvidede forsikringer til dine kæledyr generelt, så du kan få dækket udgifter ved sygdom. Til din hest kan du eksempelvis købe en uanvendelighedsforsikring eller livsforsikring.

Listen over forsikringer er lang. Men vi har opridset og givet et kort over de mest nødvendige forsikringer til dig og din familie. Måske I også har brug for en rejseforsikring, motorcykelforsikring, eller fritidshusforsikring?

Bliv tryg i hverdagen med en ulykkesforsikring Du sparer i gennemsnit 1.000 kr.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun laver indhold til medier og vores egne kanaler. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Hun er også altid klar med gode råd og tips til dig, der er på udkg efter et lån. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *