Overblik: Forsikringer til familien

|Posted by | Alle opslag, Forsikring
Tags: , , , , ,

Hvilke forsikringer skal man tegne i en familie? Det er vigtigt at være forsikret, og at have styr på det, giver en tryghed i maven og en sikkerhed om sin fremtidige økonomiske situation i tilfælde af skader, sygdom, uheld og lignende. Læs med her, hvis du vil have et overblik over forsikringer til familien!

Vi gennemgår her en række vigtige forsikringer til dig som familie – med udgangspunkt i en familie med både voksne, børn, hus, bil og kæledyr. Nogen ville kalde det en ægte dansk kernefamilie – og med dén fornemme titel skal man selvfølgelig have forsikringerne i orden!

Forsikring af hus og ejendele

 • Indboforsikring
  Indboforsikring kaldes også for familieforsikring, men det kan være forvirrende for nogen, da man ud fra navnet vil tro den dækker personerne i familien. Kort fortalt, så dækker en indboforsikring/familieforsikring dine ting og altså ikke dig og dine familiemedlemmer. Indboforsikringer er ikke kun én størrelse, så det er også forskelligt hvad de dækker. Hvad dækker din indboforsikring så dine ting imod? Det kunne f.eks. være tyveri, hærværk, storm og andet. Vi anbefaler alle at have en indboforsikring! Den private ansvarsforsikring er ofte en del af indboforsikringen.
 • Husforsikring
  Ejer du/I et hus? Så er en husforsikring en rigtig god idé og tit et krav hos realkreditinstitutter. Den dækker større økonomiske tab på din ejendom ved f.eks. skader eller brand, så selvom den ikke er lovpligtig, så ville det være ærgerligt at stå uden, hvis uheldet skulle være ude.
 • Bilforsikring
  Nogle forsikringer er lovpligtige – f.eks. en ansvarsforsikring til din bil, som dækker skader på andre personer eller andre personers ejendom, som du forvolder med din bil. Du kan også vælge andre dækninger til, f.eks. en kaskoforsikring – den mest udbredte form for tilkøb til bilforsikringen. Du kan her læse vores FAQ om bilforsikringer.

Forsikring af mennesker og dyr

 • Ulykkesforsikring
  En ulykkesforsikring dækker pludselige hændelser som forårsager personskade. Det hedder sig, at en ulykkesforsikring dækker ulykker med varige mén, men derfor kan man godt få f.eks. en række tillægsforsikringer, hvis man er interesseret i det – f.eks. ved farlige sportsgrene. Tjek desuden om din egen ulykkesforsikring dækker dine børn op til 18 år, ellers er det også muligt at tegne en børneulykkesforsikring.
 • Sundhedsforsikring
  En sundhedsforsikring dækker udgifter til behandlinger som f.eks. fysioterapeut eller psykolog – eller f.eks. mulighed for privathospitaler og dermed korte ventelister . Mange har en sundhedsforsikring gennemt sit arbejde (hvor dine børn muligvis også er dækket igennem), men ellers kan det være en god idé at tegne sådan en forsikring som minimum som hvilende medlem – man kan nemlig ikke tegne en sundhedsforsikring, den dag man får brug for en, det skal gøres mens man er rask.
 • Kæledyrsforsikring
  Har du hund eller hest, så skal de ifølge loven være ansvarsforsikret – det er de måske allerede igennem din ansvarsforsikring i din indboforsikring, men det er vigtigt at få tjekket op på. Du kan derudover købe kæledyrsforsikringer til andre dyr såsom katte eller købe udvidede forsikringer til dine kæledyr generelt, så du kan få dækket udgifter ved sygdom. Du kan også vælge at købe f.eks. en uanvendelighedsforsikring eller en livsforsikring til din hest.

Vi håber I kunne bruges vores overblik over forsikringer til familien. Måske er der andre som er relevante for dig – rejseforsikring, motorcykelforsikring, fritidshusforsikring osv. Listen er lang, men har du styr på ovenstående som er gældende for størstedelen af danske familier, så har du fundamentet i orden.

Skriv til os hvis du har spørgsmål, så hjælper vi gerne!

Freya Helmersen

Om Freya Helmersen

Freya Helmersen er en del af marketing-teamet hos Samlino.dk, og hun interesserer sig meget for kommunikation og formidling - desuden kan hun ofte findes i det kreative hjørne. Stil hende et spørgsmål i kommentarsporet herunder!

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *