Guide: Sådan forsikrer du din hund

|Posted by | Alle opslag, Forsikring

hundeforsikringEr du hundeejer? Så har du også forpligtet dig til til at tegne en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, ligesom ansvarsforsikringen på en bil er det. Når du tegner en ansvarsforsikring går forsikringsselskabet ind og erstatter de skader din hund forårsager mod andre og deres ejendele. Vi giver dig defor det fulde overblik over, hvor du får den billigste hundeforsikring

Lovpligtig ansvarsforsikring

Ligesom du har ansvaret for de skader din bil laver, gør det samme sig gældende for din hund. Selvom du har opdraget din hund godt, og den normalt opfører sig eksemplarisk, kan den komme til at lave skader på andre personer og deres ting. Netop derfor er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din hund. Ansvarsforsikringen dækker også, hvis skaderne sker, mens din hund passes af naboen, eller der er andre, der går tur med den.

Vælger du at tage din hund med på ferie, frem for at få den passet af andre, så vil din hundeforsikring typisk gælde inden for Europa. Skal du være væk i mere end tre måneder, er det dog en god idé at tage kontakt til dit forsikringsselskab og tjekke op på dette.

Danmarks billigste hundeforsikring

For at finde ud af, hvor den billigste hundeforsikring kan findes, har vi undersøgt hele det danske marked. Der er gjort brug af en testhund, så det mest retmæssige resultat er fremkommet. Udbydere, hvor prisen ikke kan indhentes online, eller, der ikke tilbyder hundeforsikring, er sorteret fra.

Hundeforsikring
Selskab
Selvrisiko pr.
behandlingsskade
Årlig pris
Note
runa 0 kr. 299 kr. Forsikringen dækker også på rejser
lb 0 kr. 299 kr. Forsikringen dækker også på rejser
bauta 0 kr. 299 kr. Forsikringen dækker også på rejser
ida 0 kr. 320 kr. Forsikringen dækker også på rejser
NEXT Forsikring 0 kr. 360 kr. Udvidet ansvarsforsikring kan tilkøbes ved siden af
Forsikringen dækker også på rejser
IF-skadeforsikring 0 kr. 375 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Udvidet ansvar kan tilkøbes for + 20 kr./md.
KF Forsikring 0 kr. 396 kr. Kræver indboforsikring fra KF får at få hundeforsikring hos KF
Tryg 0 kr. 451 kr. 10% af den resterende dyrlægeregning skal betales udover selvrisikoen
Topdanmark Logo 750 kr. 462 kr. 10% af den resterende dyrlægeregning skal betales udover selvrisikoen
Alm. Brand 0 kr. 488 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Alka 0 kr. 497,41 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Data indhentet den 10/11

LB gruppen sejrer

Hvis du lige har fået en hund, skal den forsikres med en ansvarsforsikring. Dette kan gøres et hav af steder, men en bestemt gruppe dominerer markedet, og er billigere end de andre udbydere. Dette er nemlig LB gruppen bestående af Runa, Bauta og Lærerstandens Brandforsikring. Her får du en hundeforsikring for kun 299 kroner årligt. Har du en forsikring fra én af disse udbydere, er du altså forsikret mod skader din hund laver mod andre og deres ting. Dette er naturligvis gældende i Danmark, men gælder faktisk også på rejser ud i udlandet såfremt, varigheden af rejsen er under 3 måneder. Endvidere er der ingen selvrisiko, hvilket betyder, at der ikke skal betales noget, hvis din hund kommer til at ødelægge en anden persons ejendele. Vær dog opmærksom på, at du skal være medlem af bestemte foreninger for at kunne tegne en forsikring fra én af ovenstående.

Er du derimod ikke medlem af de krævede organisationer, vil det næstbilligste alternativ være Next, eftersom IDA Forsikring kun er for personer inden for bestemte fagområder som fx: ingeniører og it-udannede. Vælger du at gå med en hundeforsikring fra Next, skal du af med 360 kroner om året, og din hund er ligeledes dækket i både Danmark såvel som på rejser til udlandet. Er du en person, der går meget op i hundekonkurrencer og deltager i udstillinger, vil en udvidet ansvarsforsikring fra Next være en god idé. Denne får du til 204 kroner om året, og så er du altså dækket ved skader din hund laver ved udstillinger og andre konkurrencer.

Valgfri hundesygeforsikring

Skulle din hund gå hen og blive syg, skal du være opmærksom på, at din ansvarsforsikring ikke dækker medicin, operation og lignende. Vil du gerne undgå, at skulle betale en stor dyrlægeregning, bør du derfor tegne en hundesygeforsikring.

Der kan være stor forskel i selvrisiko og forsikringens gyldighedsperiode, så sørg for at tjekke op på alle ukendte faktorer, inden du tegner forsikringen. Stil som udgangspunkt forsikringsselskabet følgende spørgsmål:

– Dækker forsikringen, hvis hundens sygdom er arvelig?
– Hvornår ophører forsikringen?
– Hvor høj er selvrisikoen?
– Hvor meget dækker forsikringen op til?

Øvrige forsikringer til din hund

Du kan ud over ovenstående forsikringer tegne både tandskadeforsikring og livsforsikring for din hund. Med en livsforsikring kan du eksempelvis få erstattet udgiften hvis din hund skal aflives.

Du bør altså gøre dig klart, hvor grundigt du vil forsikre din hund og på baggrund af dine behov indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber – det kan du nemt og hurtigt gøre på en sammenligningsportal for forsikringer. Dermed kan du sammenligne pris og dækning og vælge det bedste forsikringstilbud. Én faktor er sikker ved forsikringer, og det er, at det for nogen kan være en jungle at finde rundt i, og der går mange penge tabt, hvis man ikke undersøger markedet ordentligt. Hvad end det er en hundeforsikring som ovenstående, en indboforsikring, elektronikforsikring eller noget så simpelt som en bilforsikring, bør du altid gøre brug af sammenligningsportaler som Samlino.dk til at undersøge markedet nærmere.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *