Hvad er renters rente?

|Posted by | Alle opslag, Højrentekonto, Kreditkort, Lån
Tags: ,

Hvad er renters rente?

Forestil dig at du havde 10.000 kroner og de så stille og roligt voksede i værdi. Det er faktisk muligt, og det er på grund af renter. Forestil dig så at du har 1% i renter. Det er faktisk en god rente at have på en opsparingskonto, da renten i Danmark er meget lav. Men vi vil gerne forklare hvad renters rente er, og hvordan det fungerer. Derfor vil bruge 1% til at illustrere det i et par eksempler.

Hvad er renters rente?

Kort fortalt, ville 1% af 10.000 kroner efter et år være 10.100 kroner. Men det er på grund en simpel rente. Det næste år, vil der ikke stå 10.200 kroner, men i stedet 10.201 kroner. Det er ikke alverden, men det skyldes renters rente.

Sneboldseffekten

Hvis du har en bankkonto med simpel rente, får du kun renter på hovedstolen. Men når du har en højrentekonto, får du renter på de renter du tidligere fik. Når det kommer til renter, er det oftest bedst at have renterne tilskrevet dagligt. Men det er noget som du bør regne på, når du har fået et eller flere tilbud. Grunden til det oftest kan svare til at have daglige tilskrivninger er på grund af renters rente, som får pengene til at vokse hurtigere. Det er netop det man kalder for en snebold effekt, da pengene vokser hurtigere og hurtigere.

Opsparingskonto med renter

Der er flere banker, der tilbyder højrentekonti. Nogle banker har forskellige løsninger, hvor du enten ikke kan hæve pengene indenfor en aftalt periode, eller hvor du skal give en kort varsel først. Der er også flere banker der tilbyder en åben opsparingskonto. Men hvilket produkt skal man så vælge? En bank der tilbyder alle tre produkter er Santander Consumer Bank. Banken tilbyder en opsparingskonto med en bindingsperiode på to år, med en højere rente end løsningerne med mindre bindingsperiode eller fri adgang.

Læg penge i din højrentekonto

Har du allerede en højrentekonto, er det smart at lægge endnu flere penge til siden. Gør du det, sørger du ikke bare for at have ekstra penge til rådighed, men du får også renter på det du lægger ind. Lægger du eksempelvis 1000 kroner ind om måneden, på din højrentekonto der havde 10.000 kroner som startindskud, får du ikke bare 100 kroner i renter, men 164,9 kroner i renter.

Det er selvfølgelig ikke en formue, men et godt sikkerhedsnet. Og det er netop grunden til at have en opsparingskonto. Så i stedet for at have penge stående på en konto uden renter, er det bedre at lade renters rente arbejde på formuen. Så hvis du nogensinde for brug for pengene, kan de hurtigt trækkes ud af din højrentekonto.

Renters renter eksisterer også på gæld

Har du eksempelvis et fleksibelt lån, hvor der ikke er faste tilbagebetalingsydelser, oplever du også renters rente. Oftest sker det ved kreditkort eller kassekredit, hvor gældens størrelse vokser hver måned. Nogle kreditkort har flere fordele end bare en kassekredit, herunder MasterCard Guld med rejseforsikring eller Diners Club med lounge adgang i over 500 lufthavne. Derfor er det også vigtigt at sammenligne renter og fordele på kreditkort, så du sparer så meget som muligt.