Hvad koster det at omregistrere en bil?

|Posted by | Alle opslag, Tips til bilen
Tags: ,
Du kan både omregistrere et køretøj digitalt eller ved personligt betjening, men prisen er ikke ens.(Foto: Canva).

Står du over for en privat handel af et køretøj, er det er vigtigt, at både køber og sælger er inde over omregistreringen. I sidste ende er det dog køber, som står med ansvaret for, at ejerskiftet kommer i orden.

Men hvordan omregistrerer du egentlig et køretøj, og hvad du skal give for det? Det kan du blive lidt klogere på her.

Hvad er en omregistrering?

Når du omregistrerer en bil, fortæller du egentlig bare myndighederne, at ejerskabet af et køretøj officielt overføres fra den nuværende ejer til en ny ejer.

Og der er desværre ikke nogen stor ceremoni forbundet med overdrageselen – det er nemlig en super simpel proces.

Men det sker ikke automatisk, og det er meget vigtigt, at du sørger for at få registreringen klaret hurtigst muligt. Siden 1. januar 2021 har det nemlig været et krav, at et køretøj omregistreres, senest fire hverdage efter en handel er overgået.

Det er købers ansvar, at omregistreringen kommer på plads. Bliver det ikke gjort, kan sælger bede Motorstyrelsen afmelde køretøjet.

Når omregistreringen er gennemført, vil den nye ejer blive registreret som den officielle ejer af bilen og overtager dermed alt ansvar, der følger med ejerskabet – herunder betaling af afgifter og andre omkostninger forbundet med bilen.

Lav et nummerplade tjek her.

Hvordan omregistrerer jeg en bil?

Når du skal omregistrere en bil, skal du have bilens registreringsnummer klar. Du kan vælge at omregistrere på flere måder. Du kan vælge at gøre det via Motorregistret eller ved brug af appen Ejerskifte. Benyttes Ejerskifte, skal både sælger og købe downloade appen og logge ind via MitID.

Alternativt kan du også vælge at benytte en af landets motorekspeditioner.

Der kan være forskel på, hvad du skal bruge, alt efter om du omregistrerer digitalt eller ved personlig betjening. Men hvis du har følgende klar, er du på den sikre side:

 • Registreringsattest på køretøjet
 • Billed-ID
 • MitID
 • Dokumentation af ansvarsforsikring hos ny ejer og information om forsikringsselskab, der skal forsikre bilen fremover.
 • Fuldmagt, hvis du omregistrerer for andre

Når du står over for at købe eller sælge en bil privat, er som udgangspunkt en rigtig god ide, at både køber og sælger er med inde over ejerskiftet. Så sikrer I en god overgang, hvor I undgår eventuelle misforståelser eller juridiske problemer. 


 • Log på TastSelv på skat.dk med MitID.
 • Vælg Motor og Motorregistret.
 • Vælg Administration og derefter Vis borger/virksomhedsoplysninger.
 • Du kan herefter se dine Aktuelle og Historiske køretøjer. Når et køretøj er afmeldt, eller du ikke længere står som ejer, står det under Historiske.
Har køber ikke omregistreret eller afmeldt køretøjet inden 4 hverdage, kan du bede Motorstyrelsen om at afmelde det i en af deres motorekspeditioner eller ved at skrive til dem.


Som ny ejer af et køretøj kan du omregistrere de fleste køretøjer i Motorregistret eller via appen Ejerskifte. Du skal bruge køretøjets registreringsattest og dit MitID. Omregistrerer du via nummerpladeoperatør eller motorekspeditioner skal du medbringe:

 • Registreringsattest
 • Vælg Motor og Motorregistret.
 • Oplysning om et forsikringsselskab, der er online, eller et forsikringsbevis.
 • Billedlegitimation
 • Fuldmagt, hvis du kommer på vegne af en anden
.

Hvad koster det at omregistrere en bil?

En omregistrering af en bil medfører typisk et gebyr. Gebyret kan variere afhængigt af, hvordan omregistreringen foretages. Foretager du omregistreringen i Motorregiststret eller i appen Ejerskifte koster det 340 kr.

Omregisterer du via en nummerpladeoperatør eller motorekspedition koster det 380 kr. + evt. gebyr for personlig betjening.

Kan jeg omregistrere uden registreringsattest?

Nej, et køretøj kan ikke omregistreres uden en registreringsattest. Hvis sælger har mistet registeringsattesten, skal sælger anskaffe en ny via Skats hjemmeside. En handel bør derfor ikke gennemføres, før sælger kan præsentere en gyldig registreringsattest.

Hvordan dækker forsikring under omregistrering?

Sægers bilforsikring dækker i op til fire hverdage efter salget af en bil - medmindre bilen omregistreres til den nye ejer inden for denne periode. Når omregistreringen foretages, modtager forsikringsselskabet automatisk besked fra Motorstyrelsen om, at forsikringen skal ophøre på grund af ejerskiftet. Det indebærer også, at eventuelt forudbetalte vægt- eller ejerafgifter vil blive refunderet til sælger. 

Hvis du kommer ud for noget så sjældent, at køber kører væk i bilen eller ikke overholder jeres købsaftale før omregistreringen er fuldført, er det meget vigtigt, at du som sælger omgående informerer dit forsikringsselskab om salget.

Forsikringsselskabet vil notere, at forsikringen ophører fire hverdage efter ejerskiftet og underretter Motorstyrelsen herom. Det sikrer, at du ikke længere er juridisk ansvarlig for bilen efter salgsperioden. 

Husk at beholde en kopi af slutsedlen som bevis for salget og den nye ejers identitet. Opstår der skader på bilen i denne korte periode, vil det nemlig ikke belaste din bilforsikring

Husk, hos Samlino kan du også spare penge på din Tesla forsikring, skoda forsikring eller Audi forsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *