7 ting der påvirker prisen på din bilforsikring

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring

7-ting-der-pa%cc%8avirker-prisen-pa%cc%8a-din-bilforsikring

Prisen på din bilforsikring er personlig, men det kan være svært at gennemskue, hvordan prisen på din bilforsikring egenlig bliver udregnet. Prisen bliver nemlig påvirket af en lang række personlige faktorer.

Vi giver dig her overblikket over 7 af de mest normale faktorer, som forsikringsselskaberne overvejer, når de udregner prisen på din bilforsikring.

1. Hvilken bil der skal forsikres

Prisen på din bilforsikring, bliver i høj grad påvirket af, hvilken bil du vil forsikre. Har du en stor bil, kan den være billigere at forsikre, da større biler ofte er mere sikre, i tilfælde af trafikuheld. Dog gælder det modsatte for motorstørrelsen på din bil, da biler med en større motor, vil have flere hestekræfter og dermed også en større risiko for skade, eller et større erstatingskrav til dit selskab.

Der kan også være sammenhæng mellem bilens alder og prisen på din bilforsikring. Ældre biler kan nemlig være dyrere at forsikre, da de oftere bryder sammen, og dermed også oftere har behov for at komme på værksted.

2. Din selvrisiko

Din selvrisiko er en af de faktorer, der påvirker prisen på din bilforsikring, som du meget nemt selv kan påvirke. Din selvrisiko er det beløb du skal betale, hvis du melder en skade til dit forsikringsselskab. Jo højere en selvrisiko du vælger, desto billigere en bilforsikring får du, da du selv påtager dig en større økonomisk risiko.

3. Din alder

Din alder er ligeledes en af de faktorer, der har stor indflydelse på prisen af din bilforsikring. Tidligere undersøgelser lavet af Samlino.dk viser, at specielt nye bilister bliver tilbudt relativt dyre forsikringer, grundet deres mangel på anciennitet. Din alder påvirker hos nogle selskaber også, hvorvidt du kan blive elitebilist. 

4. Din anciennitet

Din anciennitet er en af de faktorer, der har størst indflydelse på prisen på din bilforsikring. Grunden til dette er, at din anciennitet betyder meget for, hvor erfaren en bilist du er. Det antages, at jo mere erfaring du har, desto mindre risiko er der for, at du laver skader, og du er derfor mere attraktiv som kunde. Dog skal du være opmærksom på, at forsikringsselskaberne måler din anciennitet forskelligt.

5. Din adresse

Din adresse påvirker ligeledes prisen på din bilforsikring. Faktisk viser en undersøgelse udarbejdet af Samlino.dk, at det er dyrere at købe en bilforsikring, hvis du har bolig i byen, end hvis du har bolig i yderområderne. 

6. Hvor langt du kører om året

Hvor langt du kører om året påvirker også prisen på din bilforsikring. Jo mere du kører, desto større risiko er der for, at du er med i et trafikuheld, eller at bilen bryder sammen. Derfor vil du også opleve, at langt de fleste forsikringsselskaber beder dig oplyse, hvor langt du kører hvert år.

7. Skadeshistorik

Din skadeshistorik er ligeledes en af de faktorer, der kan betyde rigtig meget for prisen på din bilforsikring. Din skadeshistorik kan være med at sige noget om, hvor godt du kører som bilist, og derfor hæver nogle selskaber prisen, hvis du tidligere har indberettet skader.

Dog viser en undersøgelse lavet af Samlino.dk, at det langt fra er alle selskaber der hæver prisen, hvis du blot har en enkelt skade.

Vær dog opmærksom på, at det er forskelligt fra selskab til selskab, hvordan prisen på din bilforsikring udregnes. For at danne sig et overblik over, hvor du kan få den billigste bilforsikring til din bil, kan du sammenligne markedet for bilforsikringer med Samlino.dk.

Bliv endnu klogere på din bilforsikring – Hos Samlino sammenligner vi også Tesla forsikringer, kaskoforsikring og ansvarsforsikring til bil

Få en billigere bilforsikring nu Samlino.dk sammenligner markedet, så du kan spare tid og penge!

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *