Hvilken internet-hastighed skal jeg vælge?

|Posted by | Alle opslag, Bredbånd
Tags: , ,
familie surfe internet internettet sociale medier børn far kigge computer smartphone iphone keder sig lede (Foto: Pexels)
Er du i tvivl om, hvilket internet du har brug for? (Foto: Pexels)

Internet-hastighed skal passe til dit eller jeres forbrug. Vælger du forkert, kan du få en langsom internetforbindelse eller betale for noget, du ikke bruger. Se, hvilken internet-hastighed du har brug for.

Mange danskere har ingen idé om, hvor hurtigt internet de har brug for. Det hænger ofte sammen med, at de ikke aner, hvor mange megabit der er nødvendigt.

Det giver også god mening. For der er mange ting, der kan spille ind, når du skal vælge internet. Med andre ord, er det vigtigt at kende og vurdere dit behov.

Den internet-hastighed du har brug for afhænger af, hvor mange I er, og hvad du eller I bruger internettet til.

Anbefaling af internet-hastighed

Sammenlign internet og find det bedste Du sparer helt op til 1.500 kr.

Hvilken internet-hastiged skal jeg vælge?

Hastigheden på dit internet bliver målt som antal megabit i sekundet (Mbit/s). Derfor afgør (Mbit/s), hvor hurtig internetforbindelsen er, og hvad du kan brug dit internet til – eksempelvis til streaming, gaming eller fjernarbejde.

Jo højere antal megabit du har i sekundet, jo hurtigere er din internetforbindelse.

Den internet-hastighed du har brug for afhænger af, hvor mange I er i husstanden, antal enheder der bruger internettet, og hvad I bruger internettet til.

Desuden skal du også tage stilling til upload- og downloadhastighed, når du vælger internet-hastighed. 

Vurdér derfor om det kun er dig, som bruger internettet til eksemeplvis fjernarbejde, eller om hele familien bruger internettet til streaming, gaming og surfing.

1. Internet med høj upload- eller downloadhastighed

Download-hastighed er den hastighed, der fortæller, hvor hurtigt du kan downloade eller hente data ned fra internettet, eksempelvis når du streamer film, serier eller besøger hjemmesider.

Download-hastigheden bestemmer også, hvor mange computere, mobiler og tablets der kan være på internettet og streame film og tv samtidig. Har I mange enheder, der streamer, så skal I investere i en internet-forbindelse med hurtig download-hastighed.

Upload-hastighed siger derimod, hvor hurtigt du kan lægge indhold op på internettet, eksempelvis videoer på Youtube, billeder på Instagram, eller hvor lang tid det tager at sende filer på mail.

Minder det om dit internet-forbrug, skal du investere i en forbindelse med en hurtig upload-hastighed.

2. Antal personer og enheder

I første omgang bør du vurdere, hvor mange personer eller enheder, der bruger internettet på én gang derhjemme.

For der er stor forskel på forbruget og behovet for internet-hastighed, hvis I er mange om internet-forbindelsen.

3. Internet til gaming

Hvis du eller børnene gamer derhjemme, skal du bruge mange megabit til download og upload.

Det er her vigtigt at vælge en stabil og hurtig internet-forbindelse, som ikke hakker eller er langsom.

4. Internet til streaming

Det kan være irriterende at streame film eller se videoer, når din internet-hastighed er langsom.

Streamer du meget og eksemeplvis ser film på Netflix, TV 2 Play eller andet, så bruger du en masse megabit på at downloade det fra internettet. Du bør her vælge en stærk internet-hastighed til at dække behovet.

5. Internet til fjernarbejde

Mange danskere har dage, hvor de arbejder hjemme fra. Det stiller et ekstra krav til internettet derhjemme.

Arbejder du hjemme fra, bør du vurderer, hvad du bruger internettet til på arbejdet. Normalt kræver det ikke så hurtigt et internet at kunne udføre normale arbejdsopgaver, såsom at sende og læse mails, men det kræver derimod et hurtigt internet at være på online møder.

6. En god router til internet

Det er routeren, der giver dig et hurtigt og stabilt internet alle steder i hjemmet.

Internet-udbyderen garanterer dig kun en internet-hastighed ud til stikket, men garanterer dig ikke hastigheden i hele huset. Signalet gennem routeren mister derfor styrke jo længere det skal sende, og jo flere vægge det skal gå igennem.

Langt de fleste internetselskaber tilbyder en standard god router, som giver en god forbindelse. Har du et stort hjem med mange rum, vil en standard router typisk ikke være nok. Du bør her overveje en stærk router eller flere routere.

Få gratis rådgivning

Er du stadig i tvivl om, hvilket internet du skal vælge?

Få gratis rådgivning af Samlino.dk, som hjælper dig med at finde den billigste og bedste løsning til dig, uanset om du skal have nyt mobilabonnement, kaskoforsikring eller bilforsikring.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Silva-Rosa Stepanian

Silva-Rosa Stepanian er uddannet indenfor kommunikation. Hun har sin daglige gang på kontoret hos Samlino.dk, hvor hun står for PR og content. I hendes lomme finder du et univers af sparetips og idéer til privatøkonomien, som hun elsker at dele på Samlino.dk. Silva-Rosa har desuden haft fornøjelsen af at tømme lommen og har leveret historier til bl.a. SE og HØR, Berlingske, Finans, MY DAILY SPACE og Bilbasen. Kontakt: silva.stepanian@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *