Omregistrering af bil – Sådan gør du

|Posted by | Alle opslag, Bilforsikring
Tags: , , ,
Bilnøgler der bliver overrakt under omregistrering af bil

Når du køber en ny bil, er det vigtigt at du får omregistreret den hurtigt, for at sikre dig at den officielt står i dit navn. Det vil du lære alt om hvordan du gør i denne artikel.

Som køber har du ansvaret for at omregistrere din nye bil i motorregisteret. Det vil jeg lære dig at gøre i denne artikel.

Det kan virke kompliceret at omregistrere en ny bil, hvis man ikke har prøvet det før. Det er dog meget enkelt hvis man kan følge en trin-for-trin guide såsom denne.

Jeg anbefaler derfor at du læser hele artiklen, så du ikke går glip af noget vigtigt.

Gå direkte til omregistreringen

Det skal du have styr på inden du omregistrer

Der er en række ting du skal have styr på inden du går klikker ind på Motorregistret og omregistrer din nye bil. De er vigtige at have styr på, så du undgår ikke at kunne gennemføre omregistreringen af bilen.

Bilforsikring – du skal have den

Når du inde på Skats hjemmeside omregistrer din bil, skal du være sikker på at du har en bilforsikring – ellers er det ikke muligt. Det er nemlig lovpligtigt i Danmark at have en bilforsikring.

Det behøves dog heldigvis ikke at være en dyr fornøjelse, at få en ny bilforsikring til sin nye bil.

Hos Samlino.dk har vi udviklet en sammenligningstjeneste, der hjælper dig med at finde den billigste bilforsikring til din bil. Prøv den her:

Sammenlign bilforsikring Spar i gennemsnit 3.000 kroner

Når du har fået styr på din bilforsikring, er du klar til næste trin.

Registreringsattesten

Registreringsattesten indeholde de koder du skal bruge når du skal omregistrere bilen. Derfor er det fuldkommen essentielt at du sidder klar med den, når du går i gang med din omregistrering i Motorregistret.

Der er to dele i en registreringsattest, og du skal bruge dem begge for at du kan omregistrere bilen. Sørg derfor for at du både har del 1 og del 2, når du overtager bilen fra sælger.

Hvis sælger ikke har registreringsattesten, kan du informere ham eller hende om at man kan bestille en ny en på Motorregistret for kun 100 kroner.

Finansiering af bilen

Hvis du skal låne penge til at betale bilen, er det en god idé at have styr på det umiddelbart inden du omregistrer bilen – fordi her skal du typisk også betale for den.

Derfor anbefaler vi at eventuelle lån ordnes inden du skal bekymre dig om omregistreringen og betalingen af bilen.

Hos Samlino.dk har vi en sammenligningstjeneste til billån, hvor vores brugere, ligesom dig, kan spare helt op til 15.000 kroner på deres billån. Prøv det her:

Sammenlign billån Spar op til 15.000 kroner

Omregistrering af bil – sådan gør du

Jeg vil nu gennemgå alle de trin du skal igennem for at omregistrere din nye bil i Motorregistret. Sørg for at følge dem nøje, så du ikke misser noget vigtigt!

  1. Log på TastSelv med dit NemID

Det første du skal gøre når du vil omregistrere din nye (og smarte) bil, er at du skal logge på TastSelv med dit NemID. Du kan finde TastSelv her.

  1. Gå til “Motor” → “Motorregistret” → “Registrering” → “Privat ejer/brugerskifte”

Når du er logget på TastSelv kan du i den øverste menu finde punktet “Motor”, her skal du trykke ind.

Når du er trykket herind kan du se tre muligheder ude til venstre. Her skal du vælge “Motorregistret”.

Herefter skal du navigere til “Registrering” i venstre menu, hvorefter du vil kunne se muligheden “Privat ejer/brugerskifte”. Det er her du skal ind for at omregistrere din bil.

  1. Tryk på “Start bruger-/ejerskifte”
  2. Indtast registrerings- eller stelnummer og klik “Søg”

Når du indtaster registrerings- eller stelnummeret og klikker “Søg” vil Motorregistret prøve at finde bilen for dig. Lykkedes det at finde bilen, kan du trygt gå videre til næsten trin.

  1. Indtast kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten

Nu skal du finde kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten. Du kan finde kodedelene under posten “kodedel” på din registreringsattest. Findes disse ikke skal du kigge efter posten “Check” eller “kontroltal”.

Det afhænger af hvornår bilen blev registreret sidst, så led efter en af disse tre når du skal finde kodedelene.

  1. Tilføj andre brugere eller ejere, hvis de har givet dig en fuldmagt

Hvis bilen kommer til at have flere brugere eller ejere, kan du tilføje dem nu. Du skal have modtaget en fuldmagt før du kan gøre dette.

  1. Vælg dit forsikringsselskab og klik “Anmod om forsikring”

Hvis du har gjort din nye bilforsikring klar til omregistreringen af din bil skal du tilføje den her.

Har du ikke gjort det, er det heldigvis ikke for sent at finde den billigste bilforsikring til dine behov. Det kan du nemlig gøre her:

Sammenlign bilforsikring Spar i gennemsnit 3.000 kroner

Når du har tilføjet forsikringsselskabet skal du trykke på “Anmod om forsikring”, og så har du styr på dette trin. Godt gået.

Obs.: vær sikker på at du har gjort ALT rigtigt inden du går videre til næste trin. Når først du har betalt for omregistreringen kan du ikke ændre på den igen (uden at betale). Derfor er det vigtigt at du ikke har lavet nogle fejl.

  1. Klik endelig på “Godkend registrering” og betal

Når du har trykket på “Godkend registrering kan du betale omregistreringen. Det koster 340 kroner at omregistrere en bil online på Motorregistret.

Du kan betale med de fleste normale betalingsløsninger.

  1. Klik “videre” og print din kvittering

Når du har trykket videre, vil du blive præsenteret med en kvittering på dit køb af omregistrering. Du kan her vælge at printe kvitteringen, for at have en ekstra sikkerhed og et bevis, hvis noget skulle gå galt.

Du vil modtage en ny registreringsattest med posten inden for 14 dage, og du vil nu også være ansvarlig for afgifterne på bilen. Opkrævningen på disse vil blive sendt til den primære ejer af bilen.

Hvorfor er omregistrering af bil vigtigt?

Der er mange gode grunde til at omregistrere sin købte bil hurtigt. Grundlæggende er det godt at få styr på, så du trygt kan køre i din nye bil.

Hvis du ikke omregistrer bilen, kører du stadigvæk i en bil det står i den tidligere ejers navn. Dette betyder også at din nye bilforsikring ikke er trådt i kraft, og du kan i værste fald ende i et uheld uden nogen forsikring.

Da det er ulovligt at køre i en bil, der ikke er ansvarsforsikret, kan du blive stoppet af politiet, der inddrager pladerne og udsteder en bøde. Du kan samtidig blive pålagt et dagsgebyr på 250 kr. for hver dag, bilen ikke er forsikret. Læs mere om dagsgebyret på dagsgebyr.dk

Dette kan koste dig op til flere millioner kroner , fordi der ikke er nogen ansvarsforsikring til at dække skaderne. Du skal altså betale det hele ud af egen lomme.

Sammenlign bilforsikring Spar i gennemsnit 3.000 kroner

Det er derfor meget vigtigt at omregistrere bilen hurtigst muligt hos Motorregistret.

Du vil også under omregistreringen kunne finde alle de ubehagelige overraskelser, der kunne være i forbindelse med bilkøbet. Hvis f.eks. bilen er stjålet og du har fået en falsk registreringsattest er det bedre at opdage det før fremfor senere.

Min klare anbefaling er derfor at du omregistrerer samme dag som du modtager bilen. Du kan med fordel gøre det sammen med sælger, så i begge har styr på det hele.

Hvis du har spørgsmål til nogle punkter i artiklen, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar i kommentarfeltet.

Oliver Frost

Om Oliver Frost

Oliver Frost er Content Marketer hos Samlino.dk og interesserer sig meget for finans og personlig økonomi. Ved siden af arbejdet har Oliver blandt andet sin egen blog om aktieinvestering. I er velkomne til at stille spørgsmål til ham i tråden nedenfor!