Har du brug for omregistrering af bilen? Sådan gør du!

|Posted by | Bilforsikring
Tags:
Bilnøgler der bliver overrakt under omregistrering af bil

Når du køber en ny bil, er det vigtigt, at du får omregistreret den indenfor meget kort tid for at sikre, at den står i dit navn. Alt dette lærer du om i denne artikel.

Som køber har du ansvaret for at omregistrere din nye bil i motorregisteret. Det vil du lære at gøre i denne artikel. Det kan virke kompliceret at omregistrere en ny bil, hvis du ikke har prøvet det før. Det er faktisk ganske enkelt – hvis du kan følge en trin-for-trin guide såsom denne.

Vi anbefaler derfor, at du læser hele artiklen, så du ikke går glip af noget vigtigt.

Det skal du have styr på, inden du omregistrer!

Der er en række ting du skal have styr på, inden du går klikker ind på Motorregistret og omregistrer din nye bil. De er vigtige at have styr på, så du kan gennemføre omregistreringen af bilen – det vil være ærgerligt at skulle starte forfra.

Bilforsikring – du skal have til bilen

Når du går ind på Skats hjemmeside og omregistrer din bil, skal du være sikker på, at du har en bilforsikring – ellers er det ikke muligt. Det er nemlig lovpligtigt i Danmark at have en bilforsikring.

Det behøver heldigvis ikke at være en dyr fornøjelse at få en ny bilforsikring til sin nye bil.

Hos Samlino.dk har vi en sammenligningstjeneste, der hjælper dig med at finde frem til den billigste bilforsikring, kaskoforsikring og bilforsikring til unge. Prøv den her:

Sammenlign bilforsikringer Spar i gennemsnit 3.000 kroner

Når du har fået styr på din bilforsikring, er du klar til næste trin.

Registreringsattesten

Registreringsattesten indeholder de koder, du skal bruge, når du skal omregistrere bilen. Derfor er det fuldkommen essentielt, at du sidder klar med den, når du går i gang med din omregistrering i Motorregistret.

Der er to dele i en registreringsattest, og du skal bruge dem begge for, at du kan omregistrere bilen. Sørg derfor for, at du både har del 1 og del 2, når du overtager bilen fra sælger.

Hvis sælger ikke har registreringsattesten, kan du informere ham eller hende om, at man kan bestille en ny en på Motorregistret for kun 100 kroner.

Læs mere: Oversigt: Her er der flest forsikringsskader i Danmark

Finansiering af bilen

Hvis du skal låne penge til at betale bilen, er det en god idé at have styr på det umiddelbart, inden du omregistrer bilen – fordi her skal du typisk også betale for den.

Derfor anbefaler vi at eventuelle lån ordnes, inden du skal bekymre dig om omregistreringen og betalingen af bilen.

Hos Samlino.dk har vi en sammenligningstjeneste til billån, hvor vores brugere, ligesom dig, kan spare helt op til 15.000 kroner på deres billån!

Hvad koster omregistrering af bil?

Hvis du gerne vil omregistrere din bil online, så koster det dig kun 340 kroner, hvis du er privatperson. Hvis du ikke har mulighed for at gøre det online og du derfor skal forbi motorcentret, så koster det 380 kroner + 100 kroner for personlig betjening.

Regler for omregistrering af bil.

Køber eller sælger du en bil, skal bilen omregistreres til den nye ejer eller ejere indenfor 3 uger. Foretager den nye ejer ikke en omregistrering indenfor perioden på 3 uger, kan sælger anmode SKAT om at afmelde bilen, hvilket nemt kan blive en kostbar affære.

Omregistrering af bil uden plader eller fra gule til hvide plader?

Når du omregistrerer en bil, så skifter du ejer på bilens nummerplade. Og det er ikke muligt at omregistrere en bil, der er uden plader. Hvis du gerne vil have omregistreret din bils plader fra gule (varebil) til hvide (personbil), så foregår det samme sted.

Omregistrering af bil online eller ved salg – sådan gør du

Jeg vil nu gennemgå alle de trin, du skal igennem for at omregistrere din nye bil i Motorregistret. Sørg for at følge dem nøje, så du ikke misser noget vigtigt!

Log på TastSelv med dit NemID

Det første du skal gøre, når du vil omregistrere din nye (og smarte) bil, er at du skal logge på TastSelv med dit NemID. Du kan finde TastSelv her.

Gå til “Motor” → “Motorregistret” → “Registrering” → “Privat ejer/brugerskifte”

Når du er logget på TastSelv kan du i den øverste menu finde punktet “Motor”, her skal du trykke ind.

Når du er trykket herind, kan du se tre muligheder ude til venstre. Her skal du vælge “Motorregistret”.

Herefter skal du navigere til “Registrering” i venstre menu, hvorefter du vil kunne se muligheden “Privat ejer/brugerskifte”. Det er her, du skal ind for at omregistrere din bil.

Tryk på “Start bruger-/ejerskifte”

Indtast registrerings- eller stelnummer og klik “Søg”

Når du indtaster registrerings- eller stelnummeret og klikker “Søg” vil Motorregistret prøve at finde bilen for dig. Lykkedes det at finde bilen, kan du trygt gå videre til næsten trin.

Indtast kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten

Nu skal du finde kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten. Du kan finde kodedelene under posten “kodedel” på din registreringsattest. Findes disse ikke skal du kigge efter posten “Check” eller “kontroltal”.

Det afhænger af, hvornår bilen blev registreret sidst, så led efter en af disse tre når du skal finde kodedelene.

Fuldmagt til omregistrering af bil – tilføj personer

Hvis bilen kommer til at have flere brugere eller ejere, kan du tilføje dem nu. Du skal have modtaget en fuldmagt før du kan gøre dette.

Vælg dit forsikringsselskab og klik “Anmod om forsikring”

Hvis du har gjort din nye bilforsikring klar til omregistreringen af din bil skal du tilføje den her.

Har du ikke gjort det, er det heldigvis ikke for sent at finde den billigste bilforsikring til dine behov. Det kan du nemlig gøre her:

Når du har tilføjet forsikringsselskabet skal du trykke på “Anmod om forsikring”, og så har du styr på dette trin. Godt gået.

OBS: Vær sikker på, at du har gjort ALT rigtigt, inden du går videre til næste trin. Når først du har betalt for omregistreringen, kan du ikke ændre på den igen (uden at betale). Derfor er det vigtigt, at du ikke har lavet nogle fejl.

  1. Klik endelig på “Godkend registrering” og betal

Når du har trykket på “Godkend registrering”, kan du betale omregistreringen. Det koster 340 kroner at omregistrere en bil online på Motorregistret.

Du kan betale med de fleste normale betalingsløsninger.

  1. Klik “Videre” og print din kvittering

Når du har trykket videre, vil du blive præsenteret med en kvittering på dit køb af omregistrering. Du kan her vælge at printe kvitteringen, for at have en ekstra sikkerhed og et bevis, hvis noget skulle gå galt.

Du vil modtage en ny registreringsattest med posten inden for 14 dage, og du vil nu også være ansvarlig for afgifterne på bilen. Opkrævningen på disse vil blive sendt til den primære ejer af bilen.

Hvorfor er omregistrering af bil vigtigt?

Der er mange gode grunde til at omregistrere sin købte bil hurtigt. Grundlæggende er det godt at få styr på, så du trygt kan køre i din nye bil.

Hvis du ikke omregistrer bilen, kører du stadigvæk i en bil, der står i den tidligere ejers navn. Dette betyder også, at din nye bilforsikring ikke er trådt i kraft, og du kan i værste fald ende i et uheld uden nogen forsikring.

Da det er ulovligt at køre i en bil, der ikke har en ansvarsforsikring, kan du blive stoppet af politiet, der inddrager pladerne og udsteder en bøde. Du kan samtidig blive pålagt et dagsgebyr på 250 kr. for hver dag, bilen ikke er forsikret.

Dette kan koste dig op til flere millioner kroner , fordi der ikke er nogen ansvarsforsikring til at dække skaderne. Du skal altså betale det hele ud af egen lomme.

Det er derfor meget vigtigt at omregistrere bilen hurtigst muligt hos Motorregistret.

Læs mere: 7 trin til køb af brugt bil

Du vil også under omregistreringen kunne finde alle de ubehagelige overraskelser, der kunne være i forbindelse med bilkøbet. Hvis f.eks. bilen er stjålet – og du har fået en falsk registreringsattest er det bedre at opdage det før fremfor senere.

Vores klare anbefaling er derfor, at du omregistrerer samme dag, som du modtager bilen. Du kan med fordel gøre det sammen med sælger, så I begge har styr på det hele.

Vi håber, at du får glæde af din nye bil – og det går godt med omregistreringen!

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 4 / 5. Antal bedømmelser 4

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet. Han har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *